magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. szeptember 02. 10:10 - maxval a bircaman

Érdekes…

Pár érdekes párhuzam.

Először is utazzunk vissza a múltba 15 évet, a távoli 1999-be…

Szerbia délnyugati részén, Koszovóban albán többség van párszáz éve. Ez elsősorban az oszmán hódítás eredménye. Az albán többség a XX. sz. 80-as éveire 90 %-os lett. A második Jugoszlávia szétesési folyamatát az albán kisebbség is igyekezte kihasználni. Ennek csúcspontja az volt, amikor 1999-ben egy albán terrorista szervezet fegyveres harcot kezdett a legitím szerb kormány ellen, megtámadva szerb rendőrörsöket, katonai pontokat, sokszor szerb polgári lakosokat is. Ez az albán terrorista szervezet a Koszovói Felszabadítási Hadsereg nevet viselte. 1998-ban még nyugaton is terroristának minősítették őket. A szervezet drogkereskedelemből és emberi szervkereskedelemből finanszírozta fegyveres tevékenységét. Mi volt a Koszovói Felszabadítási Hadsereg céja? A terület elszakítása Szerbiától és független állam alakítása.

Természetesen a szerb haderő és rendőrség harcot kezdett a Koszovói Felszabadítási Hadsereg ellen. Ezt a legitím harcot a nyugat elnevezte etnikai tisztogatásnak és népirtásnak. (Mind a mai egyetlen bizonyíték sem került elő a népirtásra, pedig az akkori propaganda szerint a szerb erők több tízezer albánt gyilkoltak le.) A nyugat, elsősorban Clinton és Blair unszolására, kiállt az albán terroristák mellett, a szerb vezetésnek ultimátumot adott. Mikor a szerbek nem fogadták ezt el, előbb szankciók léptek életbe Szerbia ellen, majd az USA háromhónapos bombázást indított Szerbia ellen: egész Szerbia bombázva volt (az első Orbán-kormány bűnös cinkosságával!), hatalmas anyagi áldozattal, számtalan ártatlan szerb polgári személy halálával.

Szankciók az USA ellen? Szóba se kerültek. A nyugat tapsolt az USA-nak.

A háború után Milosevics szerb elnököt a nyugat a hágai Nemzetközi Bíróság elé vonszolta. Milosevics ellen a Bíróság ügyésze évekig képtelen volt épkézláb vádiratot benyújtani. Végül Milosevics elnök ártatlanul, ítélet nélkül halt meg a Bíróság börtönében, máig tisztázatlan körülmények között.

A nyugat azonnal elismerte a koszovói államot, sőt ma már Szerbia felé támasztott feltétel az EU csatlakozási tárgyalások során, hogy ismerje el Koszovót. Annak ellenére, hogy Koszovót az ENSZ mind a mai napig nem ismeri el.

Most jöjjünk vissza a jelenbe, 2014-be…

Ukrajnában nyugatról ihletett puccs történt a demokratikus kormányzat ellen, a választások előtt kevesebb mint 1 évvel. Az antidemokratikus fordulat ellen fellázadt a fél ország, különösen Ukrajna keleti és déli része, ahol a lakosság többsége orosz nemzetiségű és oroszajkú ukrán nemzetiségű. Ezen a területen sosem volt ukrán többség, a terület etnikai viszonyai évszázadok óta ilyenek, tulajdonképpen az egész terület csak a szovjet kommunizmus alatt került Ukrajnához, a 20-as években, alig 90 éve. Krím elszakadt Ukrajnából az új rezsim első napjaiban. Dél- és Kelet-Ukrajna nagy területei pedig harcot kezdtek a kijevi rezsim ellen. Nem drogkereskedelemből, nem szervekereskedelemből finanszírozva a harcot, hanem elsősorban az ukrán haderőtől zsákmányolt fegyverekkel ill. a számtalan átállt ukrán katona által hozott fegyverekkel. Az ukrán haderő képtelen volt rendőri eszközökkel leverni a felkelést, így megkezdte katonai eszközök alkalmazását, többet között a civil lakosság terrorbombázását (ilyet sosem tettek a szerb erők 1999-ben).

Szankciók az ukrán kormány ellen? Szó sincs ilyesmiről, a nyugat támogatja az ukrán rezsimet. Szankciók Oroszország ellen vannak, mely kívülről támogatja a kelet-ukrajnai felkelők harcát, elsősorban logisztikai segítséggel.

Oroszország be se avatkozott még (bár erre minden joga meglenne), mégis Putyin demokratikusan megválasztott orosz elnök már új Hitlernek lett minősítve.

Szóval, ilyen ez a fránya kettős mérce…

Persze, a gyenge nyugat ma már, hála Istennek, képtelen akaratát ráerőszakolni az egész világra. A gyűlöletebek ugatnak, az igazság karavánja halad…

10592843_1462556610675823_1810808325746424514_n

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr956658343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.02. 11:09:42

Rengeteg helyen sántít a párhuzamod, kezdve azzal, hogy Koszovó mögött nem állt egy nagyhatalom, amely magához akarta ragadni fél Szerbiát, és ezért pénzzel, fegyverrel és önkéntesekkel támogatva az albánokat, folytatva azzal, hogy nem Nyugat által ihletett puccs történt Ukrajnában, hanem a nép lázadt fel a diktatórikus vezetői ellen, és egészen addig nem fenyegetti senki a keleti orosz kisebbséget, amíg azok el nek ezdetek Putyinék felbujtására harcolni (és akkor még Krím csalásokkal és erőszakkal elszakítása még szóba se került). Soroljam még?

Felesleges, hisz neked úgyis az orosz propaganda a bibliád...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.02. 11:13:32

@Fedor:

Koszovó mögött ott állt az USA, mely meg akarta büntetni Szerbiát nyugatellenes irányultsága miatt. S Koszovót el is szakította az USA Szerbiától.

Ukrajnában nem a nép lázadt fel, hanem annak egy pici része.

Az orosz kisebbség elleni szöveg az első napokban elkezdődött, az új rezsim fő célja az ukrán nemzetállam építése, ezt ki is mondták.

Krím önakaratából szakadt el. Csak Koszovónak szabad?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 13:13:11

@maxval a bircaman: "Koszovó mögött ott állt az USA"

Persze, álruhás, meg "szabadságon lévő" katonákkal, valamint fegyverekkel, igaz? NE beszélj meg hülyeségeket. Annyira támogatták őket, hogy az albánok fegyveres szervezete egy ideig terrosta-listán volt az USA-ban...

"Krím önakaratából szakadt el."

Na ez a "kínomban már csak röhögni tudok" kategória... Sebaj, nyomd csak tovább hazug ruszki propagandát, hátha lesz, aki elhiszi...

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 13:19:09

@Fedor:

Amit az USA érdekében állt, levették a terrorszervezetek listájáról őket. Ugye?

Szerinted Krím ukrán akart maradni? Ne viccelj.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása