magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. december 20. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Ballib rejtélyek

A magyar ballibek egyik rejtélye, hogy bár dogmaként hisznek a liberalizmusban, egyes antiliberálisoknak meg van bocsátva antiliberalizmusuk, és ők be vannak fogadva a “klubba”, míg mások meg ki vannak átkozva.

Pl. az LMP erősen antiliberális, s az eredetileg antischifferista szárny, a jelenleg agonizáló PM is az. De míg a ballib agytröszt ezt megbocsátja az PM-nek, addig az LMP-nek nem.

Ugyanaz a marxisták esetében is. Vajnay és TGM büntetlenül átkozhatja a liberalizmust, ők így is rendes srácok maradnak a ballib klubban, míg Thürmerék egyenesen Sátán emberének minősül UGYANAZÉRT a szövegért.

Ugyanez nemzetközi szinten is: míg az európai balosok egyfajta jópofa srácoknak számítanak (kivéve az ősgonosz görög Szirizát, mely az gyanúsan fideszes stílusban szólal meg az EU-ról és Amerikáról), akiknek meg van bocsátva a Che Guevara jelkép és minden más, addig Chávez és Morales gonosz Orbán-típusú diktátorokként vannak számon tartva.

Az még furcsább, amikor egyes, ballibek által befogadott antilibsik is erősítik ezt. Lásd pl. az erősen TGM-hez kötödő Dinamó blogot: ott éljenzik a Fideszhez sokban hasonló Szirizát, de közben a Fideszt az ördög másának tartják.

 

Valahogy nem értem ezeket a furcsa jelenségeket.

Nevetséges ez a törzsi alapú politizálás.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr886987745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.12.20. 07:33:02

Jópofa bejegyzés! De szerintem - és ez a magànvéleményem - a mai pártokat és a hozzá tartozó holdudvart - értelmiségi ès gazdasági holdudvar - nem az ideológia köti össze hanem az ismertség és a gazdasági érdekek. Számomra az fura amikor milliárdosok irányitják a baloldalt ami ugye szociálisan érzékeny.

Buzogány András 2014.12.20. 09:43:44

Még a saját komcsi fajtájukhoz sem egyformán viszonyulnak. Horn Gyufának még azt is elnézték, hogy pufajkás volt (Na és?!), és feltehetően gyilkos. Régi elvbarátjuknak, Schmitt Pajának azonban a lopott doktorit sem bocsájtották meg. Ki érti ezt?

Sztbeni 2014.12.20. 20:13:29

Jó cikk. A válasz az, hogy a ballibnél butább állatfajt nem teremtett Isten. Nem tudom elképzelni, hogy a legtöbbjük hogy tud életben maradni.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása