magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. október 04. 08:08 - maxval bircaman megbízott szerkesztő

Ateista téveszmék II. - hamisítás

A másolt, hamis vallásról szóló téveszmék.

A kereszténység másolt vallás, elemei megtalálhatók korábbi vallásokban is, azaz a kereszténység egy innen-onnan összehordott lopott tákolmány, szól a népszerű tévhit.

Ez a tévtan különösen az utóbbi években vált népszerűvé.

Eleve ha egy elem nem teljesen új valamiben, az nem lopás. A kereszténység legtöbb eleme valóban megtalálható más, korábbi vallásokban, csak hát ezt a kereszténység sosem tagadta. Miért is tagadná? Az emberiség Jézus előtt is kereste Istent, s a természetes vallásosság sok mindenben helyes úton járt egyes részterületeken.

Azonban a kereszténység mégsem lopás, nem más elemekből összehordott zagyva valami, hanem eredeti konstrukció, mert ezek az elemek ebben a kombinációban csakis a kereszténységre jellemzőek. Ezen kívül számos olyan központi eleme van a kereszténységnek, mely egyedi: pl. a semmiből való teremtés tanítása (az I. században ez keltett a legnagyobb megbotránkozást a görög filozófia által formált közgondolkodás számára), valamint a háromtagú, de mégis egyetlen Isten képzete, s a feltétlen szeretet tanítása.

Eleve ha a keresztény annyira összelopkodott vallás lenne, miért keltett annak idején akkora botrányt? Ha minden csak unalomig megszokott elem lenne, a kereszténység a kor sok vallásának egyike lett volna csak, nulla körüli érdeklődést keltve maga iránt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr137884862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2015.10.04. 10:02:56

Azért okozott akkora botrányt, mert addig példa nélkül a hatalom, a más vallások ellen lázító, expanzív, agresszív őrületté vált a szektás zsidó hordozói beteg lelkétől és vágyaitól nem függetlenül.

Olyan széteső világban váltott ki ezzel rendkívüli ellenállást és hasonlóan agresszív választ, amely mindenféle istent és szokást képes volt befogadni, beolvasztani és eltűrni évszázadokon át, de ez a szellemi vírus akkor mát legyűrte.
Végül maga a zsidó szektás őrület az ereje teljébe érve áldozatból és mártíriumból maga is az előtte meg nem hódolókkal szemben véresen kegyetlen és intoleráns lett, saját zsidó apostolaikhoz méltó pszichopaták által uralva, hogy még elmebetegebb őrültek taszítsák le a hatalomból, még elmebetegebb ideológiákat állítva helyébe, amint azt a libbant showman főpapjuk roadshowján is nyomja, a nagyváradi rabbi unokájával és kommunisátáknak szakmányban besúgó püspökeivel, főpapjaival és minsitránsaival kéz a kézben, az itthoni morális mocsárban.
Komancs (zsidó) likból, komancs(zsidó) szél fú.

Köszike, de ezt nem kérem és másoknak sem nagyon kell, szemmel láthatóan.
Lassan már papjuk se lesz, aki a kevés megmaradt hívüket agymoshatja, 4-5 félig kihalt falura se jut egy megélhetési agymosó a rabbiunoka "hadseregéből".

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.04. 12:07:03

Igazad van abban, hogy téveszméket emlegetsz, csakhogy ezek nem ateista téveszmék, hanem különféle vallási irányzatok ütköző, vagy inkább aláásó pontjai.

Ami a kereszténység "összelopkodását" illeti, magam is érdeklődtem a témában, és elég sokat olvastam is különféle elméleteket. Nos ezek ismeretében én úgy tudom, hogy a kereszténység mint olyan sokezredes hit/tudás, egyes vélemények szerint a görög kultúránál is előbbről való. Az összelopkodás valójában nem a kereszténység alapjaira vonatkozik, hanem egy tiszta logikájú, érthető és erkölcsös hitvilág aktuális érdekek alapján, "megfelelő" tanításokkal való felhígítására.
Tehát a történelmi társadalmi felháborodás teljesen érthető az akkor még tisztagondolkodású keresztények részéről a hitük meggyalázása miatt, míg az egyéb istenképek követői részéről a plagizálás okán. Szerintem a látható okozatok ilyen okokból logikusabban következnek.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása