magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. október 06. 17:17 - maxval bircaman megbízott szerkesztő

Göncz Árpád Szupersztár

Meghalt Göncz Árpád, a ballib ikonember. Nyugodjon békében.

Azonnal el is öntöttek a netet a ballib kommentek. Néhány akkora bődületes baromság, hogy az ember a kommentelő helyett szégyenkezik, pár példa: „az egyetlen köztársasági elnök”, „az utolsó demokrata”, „csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla”, „az utolsó nagybetűs ember”. Mintha dokumentumfilmet néznék Sztálin haláláról és az azt követő tömeghisztériáról. Már eddig is gyomorforgató volt a Gönczet övező ballib személyi kultusz, de most sikerült mindent alulmúlni.

Lássuk csak valójában ki volt a volt köztársasági elnök!

Nem játszott komoly szerepet se a rendszerváltozás előtt, se alatta, s utána se. Aktívan részt vett az 1956-os felkelésben, újságíróként támogatta Nagyot, ezért később börtönben ült, ez volt élete jelentős politikai cselekedete. Pártjában, az SZDSZ-ben sosem tartozott a vezető személyiségek közé. 1990-ben véletlenül lett köztársasági elnök: az MDF-SZDSZ paktum miatt az SZDSZ-nek  jutott az egyébként tökéletesen ceremoniális jellegű köztársasági elnöki poszt, s Antall igyekezett olyan SZDSZ-est választani, aki ismeretlen volt és előélete miatt alkalmas volt arra, hogy az MDF is elfogadja őt: Göncz ideális jelölt volt, 56-os börtönviseltsége miatt, valamint amiatt, hogy 1945-ben és 1956-ban a Kisgazdapárt aktivistája volt, mely párt örökösének tartotta magát részben az MDF is.

Köztársasági elnökként Göncz mindig saját pártját támogatta, sosem volt független. Hozzáteszem: én ebben nem látok problémát, nem értem miért kellene valakinek feladnia politikai nézeteit csak azért, mert kinevezték köztársasági elnöknek. Csak azért említem ezt, mert egyes ballib nézetek szerint most Áderrel az a gond, hogy továbbra is fideszes.

Göncz köztársasági elnökként átlagos, szürke volt, végülis jól ellátta ezt a ceremoniális feladatot. Schmitt Pálhoz képest valóban nagyformátumú alak volt, dehát a gyomorforgatóan nyálas Schmitthez képes majdnem mindenki nagyformátumú.

Valami kiemelkedő valóban köthető hozzá: több  tucatnyi amerikai és brit sci-fit kíválóan magyarra fordított. A jövő történelemkönyvei csak ezt fogják írni róla.

Ennyi. Nincs miért hisztizni és hallucinálni.

S az elhunyt pedig nyugodjon békében.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr707909420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.06. 18:24:37

Na e miatt a mocskod miatt nagyon szívesen elmennék a temetésedre...
Eddig is egy undorító, hazátlan ganajtúrónak tartottalak, de ezek után a ganajtúróra nézve érzem sértőnek a hasonlatot.

Netuddki. 2015.10.07. 07:57:26

Az imádott gazdijaid a lába nyomába se érhetnek. R.I.P.

A helyedben törölném ezt a blogot. Szégyelld magad ürü!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.07. 07:58:13

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Na látod, a te gazdád Göncz, nekem meg nincs gazdám. Ez a különbség.

dingó29 2015.10.08. 13:52:07

Tökéletes kb ennyit érdemes tudni róla.

Tyto Alba 2015.10.26. 03:31:05

Hogy lehet valaki ilyen gusztustalan... Göncz köztársasági elnökként átlagos, szürke volt. (?)
"Valami kiemelkedő valóban köthető hozzá: több tucatnyi amerikai és brit sci-fit kíválóan magyarra fordított. " meg még sok minden mást is. Neked helyesen leírni sem sikerült a kiváló szót. Ülj le, fiam, egyes.

Nem tudom, halt-e meg már valakid, de legalább a családra tekintettel a "Nincs miért hisztizni és hallucinálni."-t törölném. Mert hogy a véleményedet leírod, az még hagyján, de ez - sötét bunkóság.

werecke 2015.11.06. 18:58:00

Csak ne adott volna kegyelmet a maffiózó Tasnádinak meg a terrorista Magda Marinkónak. Bábu volt. Ennyi.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása