magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. április 10. 07:07 - BircaHang Média

A multinők típusai

Az elmúlt 10 év alatt összes munkahelyem – egyet leszámítva – nagy nemzetközi cég volt. Teljesen politikamentesen most az ilyen helyeken dolgozó nők osztályozása következik. Ugyanis megfigyeltem: az ilyen munkahelyeken vannak erős közös tendenciák.

Négy típust tudtam eddig megfigyelni, íme ezek:

A titkárnő típus.

w1

Üzletasszonynak öltözik, ami azt jelenti jellemzően: magassarkú cipő, kiskosztüm, sőt esetenként estélyi ruha, de lehet elegáns nadrág is rajta. Smink, mindig megcsinált frizura, állandó mosolygás, intenzív szociális kapcsolatépítés. Ez a típus nagyon akar karriert építeni, a lehető leggyorsabban. Ha ez a típus a főnököd, akkor jellemzően bajban vagy: ő ugyanis nem fogadja el, hogy valakinek nem élete központi eleme a munkahely. Ha ő veled egyenrangú munkatárs, érdemes barátkozni vele, ellenkező esetben bajban leszel.

A szürke veréb típus.

w2

Ő szakértőnek öltözik. Hétköznapi öltözék, jellemzően farmer, egyszerű blúz. Nem sminkel vagy csak nagyon enyhén teszi. Kommunikációja átlagos, se nem zárkózott, se nem hálózatépítő típus. Karriert épít, úgy véle ehhez az a megfelelő, ha kihangsúlyozza: ő szakértő, nem nő, így egyszerű öltözéke mögött az rejlik, hogy annyira elfoglalja őt munkája, hogy nincs ideje nőnek lenni. Főnökként pozitív: ha a beosztott elvégzi a munkát, az neki abszolút elég, semmi mást nem akar. Ha ő veled egyenrangú munkatárs, bajban leszel, ha azt gondolja rólad: te is karriert akarsz.

A hanyag bölcsész típus.

w3

Éhes proletár típus. Kihangsúlyozza: ő csak dolgozik, neki a munka nem az élete. Két verziója van: az egyik a kócos, sminkeletlen, férfiasan öltözködő típus,  a másik igyekszik nőies lenni, de van benne mindig valami furcsa: pl. jól látható bizarr tetoválás vagy valamilyen furcsa típusú smink. Ő nem akar sosem karriert, a lényeg neki: a munkaidő lejártakor azonnal hazamenni. Ha véletlenül főnök lesz, jellemzően kellemes főnök, mert mástól se követel meg mást, mint amit maga képzel a munkáról, viszont ha bajba kerül beosztottja, nem védi meg azt sosem. Ha ő veled egyenrangú munkatárs, semmi problémád nem lesz vele soha.

A fotómodell típus.

w4

Ő elsősorban , nem alkalmazott. Mindig nagyon rendezett kinézetű, mint a titkárnő típus, de öltözéke egészen más: imádja a csillogást, az extravagáns ékszereket, kedvence a sztreccs nadrág és a cicanadrág (leggings). Ha nincs párja, munkaideje nagy része párkereséssel zajlik. Ha már van párja, akkor sok a munkahelyen a barátnője. Legjobb barátnője szinte mindig egy nagyon előnytelen kinézetű kolléganő, így az ő tökéletessége még jobban látszik mindenki számára. Dolgozni nagyon nem szeret, de ha kell, megcsinál mindent a szabályok szerint, de sosem tesz semmi többet a kötelezőnél. Ritkán lesz főnök, de ha ez megtörténik főnökként pozitív, de viszont ha baj van, képtelen lesz a helyzetet kezelni. Egyenrangú munkatársként teljesen problémamentes, az a ritka típus, aki mind férfiakkal, mind nőkkel képes együttműködni. Ő meg van győződve róla, hogy a legtökéletesebb, így nem lát senkiben ellenfelet.

(Az illusztrációk divatlapok honlapjairól vannak.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr648580938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása