magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Sztálin emlékműve

A sok alternatív valóság között a minap a 22033. számúból volt élményem, s különösen egy furcsa épület fogta meg képzelemet.

Ez a valóság a II. vh. idejéig azonos a valóságunkkal.

Az eltérés az, hogy Anglia és az USA kimaradt a II. vh-ból, azt csak Németország és a Szovjetúnió között zajlott le. S a szovjet csapatok győztek erőteljesen, nemcsak Berlint vették be, hanem egész Európát is, Anglia és pár semleges állam kivételével.

Ez a sokkal nagyobb szovjet tömb máshol is sikeresen szerzett magának szövetségeseket, az egyik Brazília volt, mely a kommunista rendszert választotta. Németország itt 1944. április 4-én kapitulált.

Sajnos a pontos részleteket nem tudom, nem kaptam elegendő információt ebből a valóságból. A lényeg az, hogy a brazil kormány a Baktérítő és a 44:04-04-es fok kereszteződésében felépítette a hatalmas Sztálin Dómot - Domo de Stalin -, mely egy 444 méter magas struktúra, hatalmas félgömb, melyből egy 1944 méter hosszú út halad a tengerbe, végén pedig egy 1944 méter magas Sztálin szobor van. S lifttel fel lehet menni a tetetjére, azaz egyfajta idegenforgalmi látványosság is.

Sajnos nem tudok rajzolni, de megmutatom, hogy ez a hely ma hol van, emlékeim alapján a következőre saccolok:

 

Címkék: érdekesség
12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3112666195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2017.07.15. 18:52:25

Érdekes eredményre vezetett volna kétségtelen. Mivel megszállta volna Európa nyugati felét, felszabadultak volna azonnal a gyarmataik. Viszont mivel gazdaságilag hazavágta volna őket, nem lett volna szükség a harmadik világból érkező munkaerőre. Ezért a szovjet rendszer gazdasági összeomlása után, 2000 körül, etnikailag fehér maradt volna Európa, Anglia kivételével. A rossz gazdasági helyzet miatt 2000 után is évtizedekbe került volna, hogy elérjenek egy normális gazdasági szintet, ezért továbbra sem lett volna szükségük vendégmunkásokra. Az USA pedig sokkal gyengébb lett volna katonailag és gazdaságilag, egyedül az amerikai kontinensen és Ázsia egyes részein lett volna befolyása.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.07.15. 22:10:08

Ez tényleg csak álom, leginkább rémálom, de a valós lehetőség erősen kétséges. Anglia tengeri fölénye olyan mértékű volt, és az oroszoké meg annyira semekkora sem, hogy egy olyan ország amelyik a tengerek védelmét élvezhette, csak abban az esetben csatlakozott volna a SZU-hoz, ha az igazán vonzó életszínvonalat, és személyes szabadságot tudott volna felmutatni. Ha jól emlékszem épp ez volt a szocialista berendezkedés negatívuma.

2017.07.16. 04:05:13

Birca, nekem ilyen alternatív valóságos tripem csak hallucinogének fogyasztása után volt. Meg nagyon intenzív, teljesen valósnak ható álmaimban látok ilyesmit, de ott is az agyam kémiája felelős érte.
Te mit nyomsz? LSD? Varázsgomba? DMT?

Főgebra 2017.07.16. 07:31:45

Az álom azon az apró momentumon csúszik el, hogy a hős szovjet nép 30 milliós áldozat ellenére, sose verte volna meg a Wehrmachtot, ha a kölcsönbérleti szerződés keretein belül Amerika nem küld 18.735 repülőgépet, 11.567 harckocsit, 1981 mozdonyt, 375.883 (!) teherautót, 51.503 dzsipet, egyéb más hadianyagok között!
Az, hogy ezek a harci eszközök semmilyen szovjet filmen nem láthatók, a miértjét, azt hiszem szükségtelen hosszasan magyarázni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.07.16. 21:45:29

@egia: Na és mi lesz helyette? Nem szólíthatják ezentúl úgy sem, hogy emberek, mert mi van, ha valamelyik szélütött torzszülött sánta zongorának érzi magát, és sérti az önérzetét.

Amúgy emlékszem egy időszakra, amikor nálunk sem voltak sem urak, sem hölgyek. Elvtársak voltak, meg elvtársnők. Akik ezt a kapitális ökörséget kitalálták, vagy esetleg sérti a nem is tudom milyen méltóságukat, ha megszólítják őket, mielőt közölnék velük a tudnivalókat, talán telepedjenek át olyan országokba, ahol ma sem veszik úr, vagy hölgy számba az embereket. Nekünk meg, akiknek ezekről a berendezkedésekről vannak saját tapasztalataink, hagyják meg, hogy végre legalább a megszólítás erejéig végre hölgyeknek és uraknak érezhessük magunkat. Miért mindig a normális többségnek kell alkalmazkodnia a hibbantakhoz?

IT Knight 2017.07.17. 07:52:53

"mely egy 444 méter magas struktúra"

ez biztos a 444.hu hírportál tiszteletére lett pont ilyen magas. (bár azok nem sztálinisták)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2017.07.17. 14:15:40

@wehlathi: A kérdés költői volt.
Én nem térnék vissza egyetlen rendszerhez sem, mert egyik sem működött igazán jól, viszont szerintem van már elég tapasztalat, hogy a tanulságok alapján alkossunk olyat, amelyik minden olyan embernek megfelel, aki hajlandó is tenni érte. A többi meg menjen a jó édes ...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása