magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kire szavazzunk jövőre?

Magyarországon sok párt van, cél kevés.

Mi is a jövő évi választás fő kérdése? Egyetlen egy: követni kell-e a nyugati, liberális modellt vagy sem. Minden más mellékes kérdés.

Gyakorlatilag 2 fő tábor van e tekintetben, s mindkettő 2 részre oszlik.

1. csoport: nem kell követni a nyugati, liberális modellt, helyes a 2010-es óvatos irányváltás, folytatni kell azt.

2. csoport: nem kell követni a nyugati, liberális modellt, helyes a 2010-es óvatos irányváltás, de Orbánék rosszul csinálják és alkalmatlanok, így őket leváltva kell ezt folytatni.

3. csoport: követni kell-e a nyugati, liberális modellt, ahogy ezt tette az ország 1990-2010 között.

4. csoport: követni kell-e a nyugati, liberális modellt, de másképp, mint 1990-2010 között.

Az 1. csoport természetesen a Fidesz.

A 2. csoport gyakorlatilag a Jobbik, korábban ide tartozott az LMP is, mielőtt ballibá kezdett zülleni Schiffer távozásával. Ide sorolhatók még egyes törpepártok (pl. a Munkáspárt), de felesleges őket számon tartani, hiszen nincs valós jelentőségük.

A 3. csoport az összes hagyományos ballib, lásd MSZP, DK, Együtt, PM, stb. Az MSZP valóban elkezdett nyitni balra, de ez még nem olyan mértékű, hogy ki lehessen őket zárni a hagyományos ballib táborból.

A 4. csoport pedig manapság a Momentum, egyre inkább az LMP, s még számtalan jelentéktelen liberális kispárt (pl. a PKP, melynek egyetlen tevékenysége a blogírás, bár jó cikkeket írnak, ez tény). Az új, magukat civileknek nevező liberális törpemozgalmak is ide sorolhatóak, bár ezek egyes része hajlandó lenne átsorolni a 3. csoportba, ha az ottaniak befogadnák őket.

Szóval amikor jövőre elmegyünk szavazni, tegyük fel magunknak a kérdést: akarjuk-e a nyugati, liberális utat vagy sem. Ha akarjuk, válasszunk a 3. és 4. csoportból, ha meg nem, az első kettőből.

Minden más csak szimpátia és taktika kérdése.

Számomra a kérdés lezárt: nem akarom a nyugati, liberális utat. Kétszer voltam életemben liberális, másodszor 1999-től nagyjából 2008-ig, bár sem az előbbi, sem az utóbbi nem élés határ, hiszen mindkét esetben folyamat volt ez, még sose volt Saúl-Pál típusú eszmeváltásomban életemben, se politikai, se vallási értelemben, pl. keresztény is lassan lettem, nem hirtelen megvilágosodással. 2008 körül kezdtem rádöbbeni a liberalizmus tarthatatlanságára. Most pedig már kiforrott antiliberális vagyok.

Vannak jobbikos olvasóim, akik sokszor nem értik miért zárom ki alapból a Jobbikot. Nos, erre 2 okom van. Az egyik: szinte biztos vagyok benne, hogy egy győztes jobbik átigazolna a fenti 4. csoportba, s erre ma egyre több a jel. Gyakorlatilag ma már a Jobbik a háttérhatalom titkos favoritja. Láttunk már ilyet máshol is. A hatalmasok nem finnyásak: nekik az is megfelel, ha a liberális rend a Szent Turul és Korona, valamint társai jelképe alatt épül. Semmi gond, ha megy továbbra is az ország kifosztása és a pénzek jól bejáratott menetelése a nyugati zsebekbe.

A másik ok: nem látok értékelhető szellemi hátteret a Jobbik mögött, az egész csak egy hatalmas gagyiság. S nem arról van szó, hogy nekem tetsző szellemi hátteret keresek. A ballibek mögött VAN szellemi háttér, nem is komolytalan, nem értek egyet ugyan vele, de van. A Jobbiknál nullát látok.

Kedvenc pártom nincs 1999 óta. Egyik se tetszik, mert mindegyik tömve van ostoba és korrupt majmokkal, valamint bérlihegőkkel és seggnyalókkal, csak nem ugyanazt a segget nyalják. Azaz mindig a kisebbik rosszra szavazok azóta.

Címkék: politika
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7312678543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.07.22. 00:12:53

a jobbikos részekkel egyetértek, néhány éve egy cikkben én is ugyanezeket hoztam fel a jobbikkal kapcsolatban, és megjósoltam a párt liberális vonalú irányváltását már jóval azelőtt, hogy erre egyáltalán sor került volna. lett is belőle flame, gondolom azok, akik akkor a jobbikot körömszakadtáig védték, most már az új fragmentumokban foglalnak helyet.

sajnos én a fideszt sem érzem alternatívának, a munkáspárt nem igazán komolyan vehető erő jelenleg, és nagyon a múltban él. én így szinte kizártnak tartom, hogy 2018-ban elmenjek szavazni, egyszerűen nincs olyan párt, ami bármilyen pozitív változást tudna/akarna felajánlani számomra. nem is érzem magam már egy jó ideje a magyar társadalom részének. európainak pedig soha nem is éreztem magam, és nem is fogom.

amióta élek, és az eszemet tudom, mindegyik párt, mindegyik számon tartható mozgalom olyan intézkedésekért lobbizott, vagy olyan intézkedéseket szavazott meg, amikkel akarva, akaratlanul, szándékosan, vagy nem szándékoltan az én életemet sokkal roszabbá, nehezebbé tették.

már eljutottam arra pontra évekkel ezelőtt, hogy ha egy szavazattal elérhetném a jelen formájában létező magyar állam pusztulásának a késleltetését, akkor sem biztos, hogy megtenném, miért nem biztos, hogy a jelenlegi formájában létező magyar állam agóniájának megnyújtása az érdekemben áll. a magyar állam már egy olyan párhuzamos valóságban él, ahová nem szeretném követni, és aki követi, annak nincs jövője.

Sexual Harassment Panda 2017.07.22. 14:52:41

És milyen eredményt jósolsz a jövő évi parlamenti választásokon?

Gerilgfx 2017.07.22. 22:44:30

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: a jobbik sztem olyan 5-10% körül fog jönni max

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.23. 07:56:29

@Sexual Harassment Panda:

Attól függ lesz-e szövetség a ballibek és a Jobbik között. Ha igen, még az is lehet, hogy a Fidesznek nem lesz meg a mandátumok 50 %-a. De szinte biztos, hogy nem lesz szövetség, azaz a Fidesznek meglesz 55-60 %-a.

A Jobbik zuhanni fog az egyénu körzetekben. Nulla helyen fog nyerni. Bp-et valószínűéeg megnyerik a ballibek egyéniben, plusz 10-15 vidéki mandátumot. A többi a Fideszé.

IT Knight 2017.07.23. 17:53:56

Annak ellenere, hogy teljesen mas ertekrendunk van, erdekes modon ugyanarra a kovetkeztetesre jutunk a fenti kerdes kapcsan.

Gerilgfx 2017.07.24. 02:01:06

@IT Knight: az igazság az, amikor három vak ember megpróbálja megmondani, hogy mi az a ló. az egyik megfogja az elején, és azt mondja, hogy itt vékony, és nyálas. a másik megfogja a közepén, és azt mondja, hogy széles. a harmadik megfogja a végén, és azt mondja, hogy vékony, és szaros. ezt követően ez a három ember elmondja majd a tapasztalatait, amik teljesen ellentmondanak majd egymásnak, de mégis mindhárom beszámoló teljesen igaz lesz, mégsem fogja majd a lovat megérteni senki a hallgatóságból, csak ők hárman.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása