magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ne szavazzon!

Bár mára a legtöbb ballib párt letett a korábbi axiómáról, hogy aki nem adózik, az ne szavazzon, meg hogy aki nem itt lakik, ne szavazzon, s csak a DK tart ki fentiek mellett, mégis sok fanatikus ballib máig ismételgeti ezeket a téveszméket.

Lássuk mi a valóság!

A parlamenti választás nem az ország lakosainak szavazása, hanem az ország állampolgáraié. Ezt az is mutatja, hogy állampolgárság nélkül nincs szavazati joga annak, aki egyébként életvitelszerűen az országban él. Ez ellentétes a helyi, önkormányzati választásokkal, ahol - korlátokkal - külföldi, azaz nem magyar állampolgárok is szavazhatnak.

Tehát: aki nincs az országban és állampolgár, az nem kibic, nem kívülről szól bele, hanem részt vesz annak a közösségnek a szavazásán, melynek tagja.

plakát a ballib xeonofób kampányból (2004)

Címkék: politika
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8812911127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2017.10.11. 19:17:20

Szóval akkor gyakorlatilag a szavazati jognak a lakóhelyhez nem sok köze van.

vergyula 2017.10.12. 07:07:37

"Tehát: aki nincs az országban és állampolgár, az nem kibic, nem kívülről szól bele, hanem részt vesz annak a közösségnek a szavazásán, melynek tagja."
Hm, kicsit sántít. Az illető úgy tagja a közösségnek, hogy valójában nem vállal (sors)közösséget a többiekkel.
Érdekes a határon túli magyarok helyzete/hozzállása. Ismerek olyat, aki nem szavaz a magyarországi választásokon erkölcsi alapon, mondván neki ahhoz semmi köze. Persze van egy csomó, aki szavaz, többségük nyilván a Fideszre. A Fidesz lehetővé tette, hogy a határon túliak egyszerűbben válhassanak magyar állampolgárrá, és egy rakás pénzt tol pl. Erdélybe. Az elsődleges cél nyilván a szavazatszerzés volt, és nem csak ott, mert ezzel a húzással az itthoni nacionalistákat is megvette. (egy részüket)
Aztán mikor nem jött elég szavazat, kitalálták a levélben szavazást. Kár, hogy ez nem érvényes a pl. Londonban élő magyarokra. Itt hibázott a kormány, az angliai magyarok egyszerűsített szavazása nem jelentene veszélyt számára, és legalább nem merülne fel a kettős mérce lehetsőge.
Egyébként hülyeség a levélben szavazás. Talán elektronikus, internet végezhető szavazást kellene bevezetni, ahogy azt Észtországban tették. (asszem) Persze maradjon meg a jelenlegi szavazókörös-fülkés megoldás is. Tuti, hogy több ember szavazna, mint mostanság.
Mondjuk lehet, hogy azt meghekkelnék az oroszok, esetleg Szenegál, Banglades vagy a gyíkemberek. :)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása