magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Srebrenica

Nemrég volt a srebernicai mészárlás hőzöngő évfordulója.

Pedig hát NATO-nyelven fogalmazva, a legyilkolt bosnyákok egy tipikus járulékos kár. Megesik az ilyesmi, a NATO Irakban, Szíriában, Libiában eddig kb. 2 millió áldozatot hagyott halott állapotban a demokrácia terjesztésének szent küldetésével. Mi ehhez képest az a kb. 8 ezer bosnyák? Mi ez a kettős mérce?

Nyilván a srebrenicaihoz hasonló túlkapásokra senki se büszke, de attól még büszkék lehetünk magára a háborúra. Hisz mi is történt? Le lett verve a boszniai Al-Kaida, meg lett gátolva az akkor már erősen dühöngő bosnyák iszlamizmus.

A bosnyák iszlamisták elleni háború nélkül ma lenne egy agresszív, kisebbségeit elnyomó muszlim Bosznia a Balkánon. Ezt pedig HELYES volt megállítani, mind szerb, mind horvát részről. Vegyük észre: ebben az egymás ellen is ádáz harcot vívó szerbek és horvátok is egyetértettek.

A balkáni keresztény népek nem tűrik az iszlám marhaságokat, erre tanítja őket a történelem. Ezeknek a bosnyákoknak az ükapái még keresztény vért reggeliztek, ebédeltek és vacsoráztak, s olyan harciasak voltak a török uralom idején, hogy nemritkán a reguláris török erőknek kellett őket megfékezniük.

Szóval a harc helyes volt, a harcokban pedig megesik a túlkapás.

Ma Bosznia - hála Istennek - csak egy szar kis bábállam ENSZ-gyámság alatt, ahol a bosnyákoknak kuss van. Így nincs is gond velük, mert ha esetleg ki is dugják mocskos fejüket az agyagból, ott van a másik két államalkotó nemzet, a szerbek és a horvátok, akik visszaverik őket oda, ahol a helyük van: a pöcegödörbe.

A 90-es évek boszniai háborúja ugyanaz volt, mint napjainkban a szíriai háború. A nyugat iszlamistákat cukkolt és fegyverzett fel, stratégiai érdekekből. Most Szíriában orosz bevatakozásra volt szüksége a rend megterentéségez, 20 éve Boszniában még ezt sikerült a helyi lakosságnak önerőből lerendeznie.

Egyébként meg, ha nem provokálta ki volna a nyugat az egész boszniai háborút, ma élne minden sajnálatos módon áldozatul esett bosnyák. Ez van. Tessék Blairnél és Clintonnál reklamálni...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2313558347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.01.10. 05:34:06

A srebrenicai mészárlás áldozatai nem egyszerűen háborúban estek el, hanem konkrétan egy tömeges kivégzés történt. Ez nem pusztán a boszniai Al-Kaida elleni küzdelem volt, ezeket az embereket meg akarták gyilkolni, és meg is tették. Ahogy a II.vh-ban elpusztított zsidók nagy része sem simán háborús veszteség, ott is népet írtottak, miközben éppen háborúztak is.
Tán ezért a "hőzöngő" évforduló.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.10. 06:36:19

@vergyula:

A zsidók nem harcoltak a vh-ban, a bosnyákok meg igen a boszniai háborúban, ez az eltérés.

vergyula 2018.01.10. 07:56:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Lehet, de az a 8000 bosnyák nem harcban esett el, hanem kivégezték őket. Ez meg eltérés a háborús áldozatokhoz képest.

2018.01.19. 18:41:08

A srebenicai "meszarlas" egy nagyon complex dolog volt. Egyreszrol a NATO direkt "felaldozta" a boszniai muzulmanokat, kellett egy indok a tovabbi beavatkozasra. Masreszrol ertheto a szerbek tette, a bosnyak muzulmanok mindig xarkeverok voltak, pl. a II. vh. idejen az elso nem nemet SS alakulat, a 13. Handzsar Waffen SS hegyi hadosztaly boszniai muzulmanokbol alakult.
Egyes torteneszek szerint a bosznia haboru volt a bolcsoje a XXI. sz. dzsihadnak.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása