magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Hamis Oroszország-kép

A liberális médiák folyamatosan egy, a valóságban nem létező Oroszországról tudósítanak.

A liberális álomkép szerint Oroszországban diktatúra van, mindenki éhezik, fekete autók gyilkolnak le minden másként gondolkodót, s titokban az orosz emberek nyugati rendről álmodoznak.

Továbbá hatalmas, liberális ellenzék működik Oroszország, akik szinte mindjárt választásokat is fognak nyerni, csak a hatalom önkénye és  csalásai miatt nem lehetséges mindez.

Az orosz nép valóban vágyakozik a liberális rendre, s csak a gonosz Putyin az akadálya ennek?

A szovjet sajtó annak idején mindenhol a helyi kommunista pártokat hatalmas erőkként írta le. S nem csak ott, ahol tényleg erősek voltak, pl. Olaszországban és Franciaországban, hanem ott is, ahol alig léteztek. Pl. Amerikát illetően mindig meg volt említve a 2 nagy párt mellett a CPUSA, mely egy erősen fantompárt jellegű izé volt.

Aki csak a szovjet lapokat olvasta, annak az az elképzelése volt, mintha Amerikában 3 fő párt lenne, s Gus Hall* valamiféle befolyásos politikus lenne az amerikai közéletben, s nem sok idő kérdése, hogy az amerikai kommunisták hatalomra jutnak választásokon, ennek egyetlen akadálya már csak a CIA/FBI és az amerikai nagytőke médiái.

Na, most ennek a fordítottja a nyugati médiák Oroszország-képe. A liberálisok valamiféle forrongó, hatalmas erőkémt vannak leírva. A valóságban több orosz liberális párt van, melyek egymást is utálják, s észlelhető erejük csak a 2 orosz fővrosban van, ahol mondjuk akár 20 %-ot is el tudnak érni időnként ünkormányzati választásokon, talán Szentpéterváron még 25 %-ot is. Ez most, a nyugati agresszió miatt lement 10-15 %-ra.

Ezeken kívül olyan 1-2 % a népszerűségük.

A mai Oroszországban még a kommunizmus visszállításának is TÖBB híve van, mint a liberális rendnek.

Az orosz kisember látta mind a mai rendet, mind a liberális rendet, mind a kommunista rendet.

Kommunista rend = nyugalom, alapszinten mindenki megél, mindenki nagyjából egyformán szegény, az elit se szupergazdag, folyamatos áruhiány, nem lehet utazni, kuss van mindenkinek, az ország nagyhatalom.

Liberális rend = káosz, alapszinten se él meg a kisember, hatalmas jövedelmi különbségek, az elit szupergazdag, bőséges áruellátás, lehet utazni, mindenki szabadon pofázhat, az ország idegen uralom alatt áll.

Mai rend = nyugalom, alapszinten megél a kisember, hatalmas jövedelmi különbségek, az elit szupergazdag, bőséges áruellátás, lehet utazni, mindenki szabadon pofázhat, az ország nagyhatalom.

Te mire szavaznál, ha orosz lennél?

A kommunisták számára is Putyin a kisebb rossz. Sőt - hihetlen, de tény -, a liberálisok számára is Putyin a kisebb rossz a kommunistákhoz képest.

Szóval ezek a liberális médiák által feldobott orosz liberális hősök valójában 2-3 %-os népszerűségű emberek. Ők a liberális Gus Hallok.

* eredeti nevén: Arvo Kustaa Halberg, amerikai kommunista aktvista, finn bevándorlók fia, évtizedekig ő volt a CPUSA főtitkára, 90 éves korában bekövetkezett haláláig, ami már a Szovjetúnió megszűnése után történt

Címkék: politika
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4713569181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása