magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A bitkojn átverés

Amikor megjelent a bitcoin és még mimimális értéke volt, nekem is lett belőle: regisztráltam valahol, s kaptam ingyen, ha jól emlékszem 1 egységet.


Elfelejtettem, hol regisztráltam, szóval jelenleg de facto 0 egységem van.

Korán felismertem: ez egyfajta mlm-átverés. Azaz van egy eredetileg jó ötlet, melynek megvalósítása rossz.

Mi is az mlm alapötlete? Az, hogy emberek kapjanak jutalékot egymás felé ajánlott termékekből és szolgáltatásokból.

S mi a valóság? Senki se ajánl senkinek semmit, mindenki csak a jutalék miatt csatlakozik a rendszerhez, majd pofára esik.

Ugyanez a kriptovaluta. Az eredeti ötlet: alternatíva a pénzrendszerrel szemben.

Mi a valóság? Mindenki csak azért veszi, hogy az átfolyamon nyerjen. Pofára esés lesz a vége az emberek 99 %-a számára.

Címkék: politika
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9813606619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2018.01.29. 14:17:36

Elvileg nem lenne rossz ötlet egy olyan pénz ami nincs állami ellenőrzés alatt, hiszen ha bekeményedne a mostani demokratikus rendszer, eltörölné a készpénzt és csak bankokon keresztül lehetne fizetni, akkor elég lenne a nemkívánatos állampolgár számláját befagyasztani és szépen éhenhalna.

entrpnr 2018.02.02. 12:18:25

Giller Tamás írja:

Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy az összes Bitcoint birtokló személy több mint fele csak „aprópénzt” fektetett be Bitcoinba, mert ugyan sokan vannak, de a legtöbbjüknek nincs több pénzük Bitcoinban, mint 18 dollár, vagyis mintegy 5000 forint.

Az összes birtokló 97,23 százalék virtuális erszényeiben sincs egyenként legalább 1 darab Bitcoin, azaz 20000 dollár. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy nagyon sokan tesznek be pénzt Bitcoinba, de általában nagyon keveset. Akinek komoly vagyona van benne, az az összes Bitcoint birtokló személynek pusztán 2 százaléka.

Mi van, ha az a 2 százalék hirtelen úgy dönt, hogy eleget nyert már a virtuális valután és eladja az összeset? Mivel maga a Bitcoin önmagában semmit nem ér, az árát pedig szinte csak az iránta folytatott kereslet/bányászat határozza meg, így ha hirtelen sok lesz a piacon belőle, egyre csak megy majd le az ára. Így azok meggazdagodását, akik időben kiszálltak azok fogják megfizetni, akik később szálltak be.

Valószínűleg a bitcoin csak egy újabb trükk, hogyan lehet minél több pénzt kivenni az átlagemberek zsebéből...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása