magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A ballib migráncs műbotrány

Gyorsan felejtenek egyesek.

A ballib hozzáállás a migrációhoz immár harmadik szakaszában van.

A korai szakaszban migrációellenesség volt, az iszlám hatalmas veszélynek számított, s minden ballib szent kötelességének tekintette az USA támogatását a "terrorizmus" elleni szent háborúban. Voltak ballib ismerőseim ebben az időszakban, akik Európa iszlamizálódásáról szóló képeket osztottak meg a FB-on. Az iszlám ki lett nevezve valamiféle újfasizmusnak, s egyik fontos civilizációs kötelességünk lett az iszlám diktatúra alatt szenvedő vademberek felszabadítása.

2015-ben jött a radikális váltás. Ekkor minden migráns ki lett kiáltva menekültnek, az iszlám pedig szent másságnak. Még az iszlamista terroristák is csak afféle válasz lettek a szörnyű nyugati dolgokra (amiben egyébként van részigazság).

Most azt kérik számon ugyanezek Orbántól, miért fogadott be 1300 embert. Ugyanazok, akik 2 és fél éve százezrek befogadását követelték és minden kontroll nélkül. Nem furcsa?

Bevallom, van egy kérdés, melyben magam is ingadozom. Ez az európai muszlimok rendszabályozásának kérdése.

Nem tudom eldönteni, hogy helyes-e pl. a fejkendő tiltása vagy a mecsetépítési tilalom. Néha megértem ezen tiltások gyakorlatias okát, de a legtöbbször mégis azt hiszem: ez abszurd politika. Miért? Mert abszurdum embereket beengedni, majd rájuk kényszeríteni dolgokat. Ez provokatív és kontraproduktív politika.

Integrálhatatlan embereket nem úgy kell rendbe tenni, hogy idegesítjük őket, hanem úgy, hogy be se engedjük őket.

Az ősbűn a nyugat ateista, önfeladó kultúrája, mely multikulturalizmust hirdetett, a dolgok végig gondolása nélkül. A két véglet között rázkódik a nyugat: egyrészt a gyarmatosító, lenéző hozzáállás, hogy nosza, civilizáljuk a bennszülötteket, oktassuk őket ateizmusra, feminizmusra, homoszexualizmusra, másrészt, hogy a gonosz fehér ember a hibás mindenért a világon. Pedig az igazság középen van itt: szimpla tény, hogy az európai gyarmatosítók sok rosszat okoztak a világnak, alapvetően haszonvágyból, de eközben mégis tettek pozitívumokat is.

Nem létezik emberi jog a bevándorlásra, s minden közösség belügye kit enged be. A problémás embereket egyszerűen nem kell beengedni. A mai nyugat elkövette az ősbűnt, most pedig alkalmatlan eszközökkel felületi kezeléssel próbálkozik, ami sose lesz sikeres.

Most pedig a nyugat a keletre akarja kényszeríteni saját ősbűnét, de szerencsére minden kelet-európai országnak erős az immunrendszere.

Mit gondolok az iszlámról? Az a helyzet, hogy nem tudok azonosulni egyik szélsőséggel se. A korábbi jobboldali szöveg az iszlámot dicsőítette valamiféle nyugatmegváltó erőként, a mai szöveg pedig sátánizálja az iszlámot. Mindkettő baromság.

Az iszlám egy vallás, megvan a maga helye ahol domináns erő. Ha nekem az iszlám és az ateizmus között lennék kénytelen választani, az iszlámot választanám. Sok rosszat hozott a világnak az iszlám, de kár lenne tagadni, hogy vannak pozitív eredményei is.

Ami biztos: nálunk semmi szükség az iszlámra.

Ahol jelenleg élek - a sötét Balkán kellős közepén - a lakosság 15 %-a muszlim, de nem friss migránsok, hanem évszázadokkal korábban bevándoroltak és a vallást évszázadokkal ezelőtt felvett emberek. 99 %-uk az iszlám mérsékeltebb ágát követik, azaz nem azt, amit a mai iszlamisták. Alapvetően nincs velük gond, kivéve egyes fiatalokat, akik iszlamista propaganda hatása alá kerültek. Ezekre megoldást csak a kemény kéz jelent, le kell csapni és kész, jogászkodást mellőzve. De olyasmi, ami nyugaton van, hogy iszlám szónokok egész városrészeket uralnak egyszerűen nem létezik. Bulgária keresztény állam, s akinek ez nem tetszik, annak egyetlen joga van: elmenni a fenébe az országból. Tessék MÁSHOL töröknek vagy muszlimnak lenni.

Magyarországnak szerencséje van, hogy a török időkben végig periféria maradt, így se betelepítés, se iszlamizálás nem volt. Amikor az ország felszabadult a török uralom alól, minden muszlimnak távoznia kellett, sőt még a muszlimok keresztény házastársainak is. Így az országban kevés a muszlim, csak olyanok, akik egyénileg és kis számban bevándoroltak, a legtöbb esetben házasságkötés útján. Ez pont az a mennyiség, ami nemhogy bajt okozna, de még színesíti is az országot. S jó, ha ez így is marad.

Címkék: politika
17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8513613045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balazs089 2018.01.30. 12:14:57

"Most azt kérik számon ugyanezek Orbántól, miért fogadott be 1300 embert. Ugyanazok, akik 2 és fél éve százezrek befogadását követelték és minden kontroll nélkül. Nem furcsa?"

A TV-ben és a rádióban a mai napig mennek a hirdetések, hogy meg kell állítani a migránsokat, StopSoros, nem akarjuk, hogy migránsok ezreit ide telepítsék... Miközben már Orbán pár ezret ide telepített! - Nem furcsa?

(Egyébként nem tudom honnan vetted, hogy bárki is kontroll nélküli betelepítést szorgalmazott).

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.30. 13:05:24

@Balazs089:

Különbség van kényszerbetelepítés és befogadás közt.

Balazs089 2018.01.30. 13:07:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Szerintem eddig is erről volt szó, hogy 1290 ELLENŐRZÖTT embert kellene befogadni. Nem látom a különbséget.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.30. 13:24:13

@Balazs089:

Az eltérés: ez külső kényszer, ráadásul egy nemkívánatos folyamat részeként.

Balazs089 2018.01.30. 14:55:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Állítólag valamikor az Európai Unió tagjai lettünk, amely bizonyos jogok mellett kötelességgel is jár.

Az nem járja, hogy mi ebből kiakarjuk vonni magunkat, de az EU pénzéért azért tartjuk a markunkat.

Liberális gondolkodóként én sem rajongom azért, hogy esetleg szélsőséges iszlamisták jöjjenek az országba. De ezt a képmutatást sem tudom eltűrni, hogy 10 milliárdok mentek plakátokra, meg konzultációra, miközben a kormány beleegyezésével telepítettek be embereket.

Igazából nem engem néznek hülyének, hanem a saját szavazóikat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.30. 15:02:12

@Balazs089:

Az EU állítólag nem egy diktatári hatalmú szervezet...

A harchoz pénz kell, valahogy erőt kellett demonstrálni az ultraliberális fűrernek, Satana Mertkellnek.

Balazs089 2018.01.30. 15:44:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Jaaaa, el is felejtettem. És megállt már Brüsszel???

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.30. 16:11:43

@Balazs089:

Nem állt meg, de lassabban támad, köszönhetően a keleti tagállamok együttműködésének.

Sexual Harassment Panda 2018.01.30. 17:04:21

@Balazs089: senkit nem kell "befogadni"

Menedékkérelmeket kellene elbírálni.
Rendkívül jól tájékozott vagy..

vergyula 2018.01.30. 17:44:09

Asszem 1294 menedékkérelmet kellett volna elbírálni. Aszonta Viktor: Nem! Migránsveszély, plakátkampány, milliárdok....
És most kiderült, hogy nagyjából befogadtunk annyit, amennyit a "kötelező kvóta" kívánt. Itt az ellentmondás. Lehet persze úgy is értékelni, hogy jó politika, kecske-káposzta, de úgy is, hogy politikai célú gyűlöletkeltés, néphülyítés, hazudozás. Kinek melyik tetszik.
Tényleg nem lehet könnyű fenntartani a brüsszeli ellenségképet, melynek segítségével a magyar nemzeti szuverenitás védelmezőjeként lehet tetszelegni, úgy, hogy emellett azért az EU-s pénzeket is zsebre lehessen tenni.

Azért a kapcsolódó parlamenti ülésen igazán részt vehettek volna, ha már ők a kormány.

vergyula 2018.01.30. 18:05:37

"Nem tudom eldönteni, hogy helyes-e pl. a fejkendő tiltása vagy a mecsetépítési tilalom."
"abszurdum embereket beengedni, majd rájuk kényszeríteni dolgokat."
Nos, nem árt, ha azok az emberek ismerik a helyi viszonyokat, mielőtt beengedik őket. Szerintem az első, és legfontosabb, hogy tartsák be a helyi törvényeket, és fogadják el, hogy azok erősebbek a vallásuk előírásainál.
Fejkendő? Nemtom. Az utcán semmiképp sem durvább, mint a nyakban lógó kereszt. Iskolában, munkahelyen? Sok helyen van értelmetlen dresszkód. Ha nekem előírják kánikulában is a hosszúnadrágot, vagy akár a nyakkendőt, akkor a fejkendő tiltása is belefér. Felőlem mecsetet is építhetnek, ha betartják az előírásokat, és nem várják el, hogy a befogadó közösség finanszírozza.
A gond inkább az olyan szélsőségekkel van, amikor pl. a muzulmán hölgy boldogan szerez(ne) vezetői engedélyt (mert a befogadó országban megteheti), de a hozzá szükséges fénykép elkészítéséhez nem hajlandó levenni a csadort, mert őt ne korlátozzák a vallása gyakorlásában.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.30. 19:11:29

@vergyula:

Brüsszel 2015-ben még nagyon agresszív, éppen a V4-ek kiállása hatására szelídültek meg.

2018.02.02. 17:50:31

"Az iszlám egy vallás, megvan a maga helye ahol domináns erő." - az iszlám nem vallás, hanem egy totalitárius politikai ideológia.
Jézus azt mondta, adjátok meg Istennek, ami Istené, a császárnak, ami a császáré.
Meg hogy az ő királysága nem evilági lesz.

Ezzel szöges ellentétben a Mohamed által kreált ideológia célja egy egész világra kiterjedő mohamedán (iszlám) állam létrehozása.
Azért írom, hogy mohamedán, nem iszlám, mert mindenben Mohamed élete a követendő számukra, aki nem Isten fia, vagy egy bemannázott hippi volt, hanem egy véreskezű hadúr, politikus, államalapító, társadalmi mérnök volt.
A korai középkorban persze egy politikai ideológiát a legegyszerűbb volt vallási köntösben terjeszteni.
És pont emiatt a vallási köntös miatt élvez ma védelmet nyugaton a mohamedán ideológia. Vallásszabadság van.
Ha Hitler vallásként hozza létre a nemzeti szocializmust, a Mein Kampfot elmondása szerint Isten útmutatása alapján írja, akkor sose lehetne betiltani.
Mohamed ügyes volt a fedősztori megalkotásánál.

Egy keresztény lehet vallásos és üdvözülhet teljes kommunista vagy muzulmán elnyomás alatt is, nem kell harcolnia a fennálló hatalom ellen. Egy mohamedánnak kötelessége a dzsihád, nem nyugodhat bele, hogy egyáltalán létezik világi hatalom.

Az iszlám pont olyan politikai -izmus, mint a marxizmus.

"Ami biztos: nálunk semmi szükség az iszlámra." - az iszlám viszont ezt nem így gondolja. A mohamedán eszme szerint az egész világot mohamedánná kell tenni. Vagy dhimmivé vagy kiirtani. Ebbe Szeredőc is beletartozik.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása