magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az egyes ballib pártok helyzete

Lássuk kik a ballibek manapság? A szó szoros értelmében: MSZP, DK, Együtt, PM, MLP.

Tágabb értelemben a Momentum és a MoMa is. (Azért mondom, hogy csak tágabb értekemben, mert ez a 2 párt saját magát nem mondja baloldalinak.) A többi szervezet nemlétezőnek tekinthető a ballib táborból.

A PM likvidálta magát. Beállt az MSZP mögé, ez halálos ölelés, de lehet, hogy ezzel lehet, hogy az MSZP-t is likvidálja "bosszúból". Gyurcsány számára hatalmas céllehetőség lett így valahogy a 10 % alá lökni az MSZP-t, hiszen az MSZP-vezetőség képes volt még koalícióként is indulni, így 10 %-os küszöböt saját maga elé tenni. Ezek elmebetegeknek tűnnek...

Az MLP és a Moma mikropártok, gyakorlatilag egy vezető és azok baráti köre. Vicces személyes tény: nekem van egy darab ismerősöm, aki MLP-tag: igen, Fodor Gábor közeli haverja. Szóval nem igaz, hogy az MLP egytagű párt, még én is ismerek egy második tagot...

A MoMá-t Gyurcsány likvidálta, ezt mindenképpen köszönjük meg neki. Bokros abszolút hiteles képviselője mindannak, ami rossz nyugaton. Bokros érdeme persze az, hogy nem hazudik, teljesen őszintén hisz abban, amit mond, miközben Gyurcsány ugyanabban hisz, de ezt zavaros szövegekbe burkolja.

Aki szeret jót nevetni, annak ajánlom az újbalos Új Egyenlőség beszélgetését Gyurcsánnyal, érdemes figyelmesen végignézni, minden perce gyöngyszem.

Az Együtt dupla vagy semmit játszott, s semmi lett. Mára utolsó reményük, hogy 1-2 emberük esetleg, nagy mázlival, független képviselő lehet valahol, ha az MSZP és a DK is visszalép ott. Mint párt természetesen végük van.

Az év nyertese a DK lesz, ez teljesen biztos. A DK az új SZDSZ. A Momentum is az akart lenni, de kicsit reformálva a szadeszizmust, kivéve belőle a holokausztiparosságot és a krónikus magyarellenességet. De ugyanaz a célcsoportjuk, márpedig erre sok 2 párt. Valakinek nyernie kellett. S nyert a tapasztaltabb. Gyurcsány könnyedén kisöpörte a porondról a momentumosokat.

Címkék: politika
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4713614131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása