magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A fideszes propaganda ballépései

A fideszes propaganda az utóbbi 10-12 évben ritkán hibázik, de az utóbbi időben 2 súlyos hibát is láttam.

Az Origo megtámadott egy Momentum-jelöltet annak radikáljobbos múltja miatt. S példának egy olyan részt hoztak, melyben az égvilágon semmi kivetnivaló volt. A szövegben pedig számos liberális propaganda közhely kerül felsorolásra. Miért lenne antiszemitizmus Izrael támadása? Mitől buzizás a homokmenet kritizálása? Mitől fasizmus Horthy támogatása? Miért baj monarchia-hívőnek lenni? Szerintem is mondott több hülyeséget Nemes Balázs, de miért ne mondhatna hülyeségeket? S a legfontosabb: miért ne változtathatná meg véleményét?

Amit legjobb utálok a ballib propagandában, az az úgynevezett gerinctelenség vád. Ez azt jelenti: aki véleményt bváltoztat, az gerinctelen. (Persze ha valaki ballib lesz, az nem számít soha gerinctelenségnek?) Minek erősíteni mindezt ostoba módon?

A napokban meg megy a Göncz-hisztéria. A ballib Göncz-féle személyi kultusz nevetséges, Göncz a valóságban egy jelentéktelen, harmadrangú politikus volt, semmi több, ez szimpla tény. A magyar köztársasági elnöki poszt jelképes. S eddig mindegyik elnökünk pártkatona volt, az egyetlen Súlyom Lászlót leszámítva, de még Sólyom se elnökként, hanem az 1989-es alkotmányozás egyik atyjaként, majd alkotmánybíróként lett híres, s nem köztársasági elnökként. Mint ahogy Göncz Árpád is elsősorban sci-fi fordítóként lett ismert. Komolyan nem érti Bayer Zsolt, hogy ha valakit, valamit túlmérezetezett módon támadunk, azzal csak segítünk a megtámadottnak?

Címkék: politika
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4513648646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2018.02.11. 15:43:16

Szerintem jó hogy felszólalt az ellen Bayer, hogy Göncről metróállomást nevezzenek el. Az a helyzet hogy Tarlós ( volt szadeszos ) sunyiban akarta átnyomni a metróállomás átnevezését, csak lebukott, nehogy azt képzeljük hogy a BKV saját ötlete volt ez.

Aurelius Respectus 2018.02.11. 15:47:36

@Aurelius Respectus: Nehogy már naponta százezreknek kelljen hallani Budapest egyik legforgalmasabb metróállomásán a a metrókocsiban ennek a hitvány alaknak a nevét, amikor megáll ott a metró.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása