magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Örülnek a gyilkosok

A mélyen ateista ír nép megszavazta önkéntesen az abortuszt.

Várható volt, hiszen pár éve megszavazták az egyneműek álházasságát is, ezzel szétzúzva a család és a házasság intézményét.

A rossz mindig rossz, de rosszabb, ha a csürke önként csinálja.

A mai, teljesen eltorzorzult liberális csürheértékrend már csak ilyen: egyhetes gyász a baleset okán meghalt szurikátáért, de sátáni vigyorral és melldöngetve emberek gyilkolása.

Nyilván van elvi politika és reálpolitika. A reálpolitika fontos, nem mehetünk fejnek a falnak, mégha igazunk is van. De ne hazudjuk akkor ezt elvi politikának, ha lehet.

Ezért utálom pl. a magyar KDNP nevű fantompártot. Magukat elvi alapúnak hazudják, miközben színtiszta reálpolitikát folytatnak. Sose semmit nem tettek a magyarországi ultraliberális abortuszszabályok ellen, csak mert a többség abortuszpárti. Pedig aki elvi alapon politizál, az akkor is kiáll a jó mellett, ha senki más nem ért vele egyet.

De itt csak egy kis párt állított ki magáról elégtelen bizonyítványt. Míg az ír nép esetében még ez a felmentő körülmény sincs. Mocskos gazemberek vagytok, ír csürhe!

 

Címkék: politika
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9014009002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.06.02. 09:10:34

Drága Birca, ez már megint a szokásos egyoldalú, de sziklaszilárd vélemény. Először is had védjem meg a KDNP-t, bár fojtogat a hányinger: ha egy - ráadásul törpe - párt kőkeményen ragaszkodik az ideológiájához a közhangulat ellenében, akkor nincs esélye a hatalomra. Próbálkoznak ők, lásd vasárnapi boltzár, csak finomabban. Ha neadj'isten sokáig maradnak még tűzközelben, előbb-utóbb előkerülhet az abortusz szigorításának kérdése is, mint az illiberalizmus építésének egyik fontos téglája. Egyébként egy mocskos, álszent bandának tartom őket. Szegény íreket pedig ne vedd egy kalap alá, voltak ellenszavazatok bőséggel. Az abortuszról pedig annyit, hogy a szavazás eredménye nem jelenti azt, hogy mostantól a kérdés teljesen liberalizált. Eddig kizárólag az anya közvetlen életveszélye esetén volt engedélyezett, és ha ezt nem sikerült időben bizonyítani, az anya sok esetben az életével fizetett. De említhetjük a nemi erőszak során fogant magzatokat is, melyek kihordásának kényszerítése embertelenül súlyos elvárás egy pszichikailag/testileg amúgy is meggyötört nőtől. Beszélhetünk még a tiltás miatti illegális abortuszok magas egészségügyi kockázatáról. És ráadásul ott volt a lehetőség, hogy egyszerűen külföldön végezteti el az abortuszt a megesett hölgy, ha van rá pénze. Tehát a gazdagok számára eddig is legális volt, a tiltás csak a szegényeket büntette.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.02. 09:28:11

@vergyula:

Semmi gond a reálpolitikával, de akkor ne legyen elvi politikának hazudva.

Ha magas a kockázata egy rossz dolognak, az pozitívum.

vergyula 2018.06.02. 09:38:25

@maxval balcán bircaman: "Semmi gond a reálpolitikával, de akkor ne legyen elvi politikának hazudva." - ebben igazad van, én csak arra céloztam, hogy talán a KDNP "a cél szentesíti az eszközt" alapon folytat reálpolitikát, mert így talán van esélye hosszútávon megvalósítani a "nemes" elvei által diktált társadalmat.
"Ha magas a kockázata egy rossz dolognak, az pozitívum." - világos, de én azokról az esetekről beszélek, amikor az a rossz dolog a kisebbik rossz (tudod, mint a Fidesz).

vergyula 2018.06.03. 06:39:29

Fura hely lehet ez az Írország. Sosem jártam ott, de állítólag erősen katolikusok. Ehhez képest házasodhatnak az egyneműek és lazul az abortusz szabályozása. Még nálunk is többet isznak, bár ez kevésbé függ a vallástól. Nem ide tartozik, de eszembe jutott egy történet, remélem jól emlékszem, hogy Írországról szól: Ha jól tudom az elsők között vezették be a dohányzás tiltását a vendéglátó helyeken. A vendég, ha rá akart gyújtani, mehetett ki az esőbe. A tulaj meg akarta óvni a vendégeket, ezért szerzett egy régi autóbuszt, mely a kocsma mellett parkolva fedett dohányzóként funkcionált volna. Igen ám, de ez így már a kocsma részévé vált, ezért ott is tilos volt a dohányzás. Felmerült, hogy a busz lassan körözzön a parkolóban vagy a környéken, de így meg már személyszállításról lett volna szó, ahol szintén tilos a dohányzás. A törvényes megoldás az lett, hogy a buszt egy másik jármű vontatta körbe-körbe, ebbe - állítólag - már nem tudott belekötni a hatóság.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása