magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. március 15. 11:11 - maxval a gondolkodó birca

1848 - 2006

Ha Kossuth ma élne, jobbikos lenne.

Bár valószínűleg kissé túl mérsékeltnek tartaná a Jobbik jelenlegi vezetőségét.

1848 tavasza Pesten lényegében egyezik a 2006-os Gyurcsány-ellenes tüntetések szellemiségével. A fékevesztett csürhe tombolása és önbíráskodása.

A különbség: 2006-ban a csőcselék nem jutott hatalomra, míg 1848-ban igen. Kossuthéknak ez még törvényes úton is sikerült, kihasználva a kor zavaros viszonyait.

Kossuthék céljai azonban egyeznek a mai szélsőjobbéval: Európa-ellenesség, kisebbségellenesség, dühöngő magyar nacionalizmus, iszlámbarátság.

Aki - hozzám hasonlóan nem ünnepli ezt a gyalázatos "ünnepet" -, annak itt az ellenkokárda: 

ah-1

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr655861329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abendsen 2014.03.15. 15:49:42

A császár április 11-én szentesítette az áprilisi törvényeket...

Rendkívül sokra tartották egyébként a kisebbségeket, kb. golyófogónak ellenünk. Aztán amikor eljött az idő, hogy megadják nekik amit ígértek nem kaptak semmit. Utána a kisebbségek ki is egyeztek velünk.

Ha már mindenképp kötekedni akarsz, mint legitimista, akkor inkább a '49-es április 14-i függetlenség nyilatkozatba köss bele ugyanis a trónfosztást csak ez mondta ki, de ma nem ezt ünnepeljük.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.03.16. 04:57:12

Európa-ellenesség? Ez komoly? Mit jelentett akkor Európa? A katolikus elnyomó rezsimeket, aminek élén vérfertőző kapcsolatokból született félkegyelmű királyok és császárok álltak?

Kossuthot és a rengeteg 48-as tisztet érdekes módon örömmel fogadták az USA-ban. Demokratikus állam, persze akinek a cári elnyomás a követendő példa, annak hiába beszélek.

Kossuth és kortársai pont a polgári átalakulást akarták elérni, ami akkor már nyugaton trend volt.

Iszlámbarátság? Az sem ugyanazt jelentette akkor, mint ma.

Én mindig azt mondom az ilyen Putyin imádó, ortodoxiába belezúgott csávóknak, hogy ha nem tetszik a szabadság, jogegyenlőség, haladás, akkor lehet cuccolni Moszkvába.

Mellesleg leíták előttem, hogy április 11-i törvényeket az uralkodó is szentesítette. Sokáig ezért inkább április 11-et ünnepeltette a hatalom, nem március 15-ét. Az pont a kommerek alatt lett ilyen nagy ünnep.

Az meg, hogy ki a csőcselék, egy érdekes kérdés. Nyilván valakinek abból a korból a Habsburgok a non plus ultra, a maguk genetikai retardáltságával.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása