magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. október 16. 07:07 - bircaman maxval szerkesztő

A kulisszák mögött

A BircaHang Média belső életéről pár szót. Ma van a 30. házassági évfordulóm, ezért most ez ilyen rendhagyó írás.

Mivel nincs elég vagyonom, dolgoznom kell, azaz naponta hosszú órákat vesztegetek el bérmunkára. A világ egyik legnagyobb multijának a szófiai részegységében vagyok szürke aktatologató egyébként. Azaz a média fenntartása teljes egészében civil hobbi, szabadidőmben. (Ha akad időm munka közben, szoktam persze cikkeket írni néha.)

Hozzáteszem: a média fenntartása csak egyik hobbim, azaz szabadidőmnek is csak egy részét töltöm ezzel. További fő hobbijaim: olvasás, filmnézés, zenehallgatás, fényképezés. Mivel a nap 24 órája kevés, igyekszem a dolgokat sűríteni, azaz pl. a munkába menés és onnan hazajövés kb. másfél óráját jellemzően fejhallgatóval a fejemen töltöm és hallgatok valamit: vagy zenét, vagy hangoskönyvet, esetlen letöltött videókat is, jellemzően előadásokat valamilyen témában (ott a kép nem fontos). A zenéből a kedvencem a XVIII. sz. első felének zenéje, ezért drága, kiváló minőségű fejhallgatót vettem magamnak, mely tökéletes és zavarmentes hangminőséget biztosít. Ha pedig nincs éppen a fejemen semmi, tableten olvasok. Direkt erre a célra vettem a tabletemet. Ha felhasználom az ebédidőmet munkahelyemen, akkor is olvasni szoktam, de az utóbbi időben inkább nem megyek ebédelni, hanem netezek helyette, bent maradva az irodában.

A zenék és olvasnivalók kb. 20 % legális forrásból származik, 80 % torrentről és egyéb "megosztó", valójában kalóz honlapokról.

A BircaHang-cikkek 98 %-át én írtam eddig.

sws

Eddig rajtam kívül összesen csak két szerző cikkje jelent meg itt egyébként. Szeretném a lehetőséget másnak is felajánlani. Természetesen csakis olyan témában, ami beleillik a médiánk műfajába. S ideológiai értelemben legalább valami közös alapnak lennie kell. Nacionalista, liberális és kommunista cikket nem szeretnék közölni, erre ugyanis megvan a megfelelő számtalan média, azaz ilyen szellemiségű írást csak akkor kérek, ha az valamilyen szempontból atipikus, azaz eltér az illető eszme fősodrától.

Cenzúra nincs: azaz vagy közlöm a cikket teljes egészében vagy egyáltalán nem közlöm, se "szerkesztés", se más változtatás részemről nincs - csak tördelem a cikket, hogy jól látszódjon. Ha közlöm, és kifogásom van ellen, arról külön cikkben írok aztán. Ha valamelyik olvasó akar küldeni valamit, írhat a bircahang@bircahang.org címre.

Honnan van a birca név? Nos, ez egyfajta tiltakozás azon liberális szöveg ellen, mely mindenkit lebirkáz, aki nem osztja a liberális nézeteket. A maxval pedig ősrégi internetes nickem, ezt még a 90-es évek elején találtam ki, először a nick Maximilian Valenski volt, ebből lett maxvalra rövidítva, aminek ráadásul jelentése is van ("legnagyobb érték"). A birca avatáron Szent György szalag van, ezen sokat gondolkotam, féltem, hogy valaki a jelkép megalázásának véli, de egyelőre most fent van - ez a jelkép alapvetően orosz jelkép, s azért van fent, mert a mai Oroszország egyfajta jelképpé vált azok számára, akik nem értenek egyet a világot uraló, elnyomó renddel.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4611782399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felirat 2016.10.17. 18:22:08

Gondolom az orosz putyin-párti művészek filmjeit, zenéit, könyveit nem illegálisan töltöd le. Fizetsz érte, hiszen őket támogatni kell, szemben imperialista kizsákmányoló filmstúdiókkal akik megérdémlik, hogy (képzavarral élve) a kisember visszanyaljon.
Egyébként mindegy, hiszen (a te szavaiddal): "Én már nagyon várom a világháborút, mert megtisztítja a világot a szeméttől. Lehet, én is áldozata leszek, de vállalom". Bizonyára a gyerekeidet is beáldoznád a gyehenna tisztító tüzében, hiszen így mindannyian a mennyországban tudtok az örökkévaló boldogságban élni. Ott ingyen vannak a filmek is!

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.17. 18:24:22

@felirat:

Nem fizetek senkinek, kevés kivétellel.

A háború rossz, de néha elkerülhetetlen.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása