magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2017. február 19. 09:09 - MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes

Gyurcsány olimpiája

Hát, Gyurcsány ismét bizonyította, hogy ő az egyetlen élő profi politikus a ballib táborban.

Az olimpiai népszavazás aláírásgyűjtését a DK látványosan bojkottálta, persze nem kimondva ezt. Ami csak annak furcsa, aki nem lát a folyamatok mögé. Gyurcsány arról híres, hogy ritkán téved taktikában, s most se tévedett.

Mert mi is a valódi helyzet?

Szemben azzal a ballib propagandával, hogy itt a szemünk láttára kinőtt a semmiből egy negyedmilliós támogatottságú, vadonatúj ballib szervezet, a Momentum, a valóságban ugyanaz zajlott le, mint minden ballib álcivil akciónál: a ballib szavazótábor aktív része elment aláírni. A már létező ballib szervezetek hívei támogattak egy ballib kezdeményezást, ennyi az egész. Hogy ebben mi a szenzáció, nehéz megérteni.

Pontosan ugyanaz van, mint amikor megjelennek egymás után kezdeményezések, melyek mindegyike képes mozgósítani pár ezer embert, sőt a neten akár pár tízezret is. Aztán a "bölcsek" összeadják a számokat, s az derül ki, immár milliós erő áll az "új" kezdeményezések mögött. A valóságban viszont ugyanaz a pár tízezer ember áll az ÖSSZES ilyen kezdeményezés mögött, ráadásul mindegyikük már híve valamely "régi" ballib szervezetnek.

Magyarul: nem történt semmilyen átrendeződés a politikai hangulatban.

bp24

A mostani akciót a DK látványosan ignorálta, s az MSZP is csak jelképesen támogatta. Az 1 % alatti törpepártok - Együtt, PM, MoMa, stb. - persze aktívak voltak, dehát nekik teljesen mindegy, mert nincs vesztenivalójuk: egyetlen esélyük valamelyik nagyobb ballib szervezetre ráakaaszkodni, mely aztán beviszi 1-2 vezetőségi tagjukat a parlamentbe jövőre. Mivel ez egyre valószínűtlenebb, semmit nem kockáztattak most az aktvitásukkal.

Az LMP volt a legaktívabb az akcióban, ami ismét logikus. Ezzel most növelni tudták jóhírüket a ballib táborban, mely hagyományos orbánista, álellenzéki pártnak tartja őket.

Ami a lényeg: nem jött létre semmilyen új ballib szervezet. Nem növekedett semmivel a ballib szavazótábor. S ha az LMP kapcsolata megmarad a Momentummal, még CSÖKKENNI is fog valamelyest a ballib tábor.

Ballib szempontból nincs minek örülni. De ezt náluk csak Gyurcsány értette meg.

Ami pedig az olimpiát illeti, az úgyse lesz Budapesten. Most tehát a harc arról szól, hogyan kellene a témát napirenden tartani a választásokig. A gond az, hogy idén ősszel meg lesz nevezve az olimpia nyertes rendezőváros neve, a választások meg fél évvel később lesznek. Ha a Fidesz lennék, nem követném el azt a hibát, hogy visszavonnám a rendezési jelöltséget, ez most hatalmas hiba lenne, s csak a ballibeknek segítene. A kormány számára a legnyerőbb megoldás hagyni végigmenni az egész akciót, majd a NOB döntése UTÁNRA kitűzni a népszavazást. Kiváncsi vagyok, lesznek-e olyan jó taktikusok ezúttal, mint Gyurcsány.

Címkék: politika
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr312272117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2017.02.19. 09:14:19

A momentum pontosan úgy fog jàrni mint a milla, vagy együtt2014.

2017.02.19. 10:23:01

Gyurcsány semmit nem csinál véletlenül. Az úgynevezett elszólásai sem véletlenek.
A NOB csak olyan országokban támogatja az olimpia rendezését, ahol a politikai pártok,és a társadalom túlnyomó többsége támogatja azt. Magyarországon ez az egység megbomlott, így esély sincs arra, hogy megkapjuk a rendezés jogát. Megjegyzem semmi szükség arra, hogy olimpiát rendezzünk.

Az igazi kihívás egyébként Orbán számára most Botka. És egyben az utolsó esély a "baloldal" számára.

IT Knight 2017.02.19. 17:37:12

"Ami pedig az olimpiát illeti, az úgyse lesz Budapesten. "

Ez nagyon igaz. Akkor sem lenne, ha az ellenzék és a társadalom többsége támogatná. Ha megnézzük a fogadóirodák által közzétett esélyeket, akkor láthatjuk, hogy még Hamburgot is esélyesebbnek tartják a fogadók, mint Budapestet. Ami azért érdekes, mert Hamburg visszavonta a pályázatát...

dr Angyalföldy 2017.02.21. 23:12:10

"Gyurcsány arról híres, hogy ritkán téved taktikában, s most se tévedett"

Az, hogy Gyurcsány ritkán téved taktikában, kicsit merész kijelentés. Katasztrofális taktikai és stratégiai tévedések sorozatát követte el kormányon és azon kívül is, közben pedig soha nem veszi észre magát. Nyilvánvaló, hogy az ő tevékenysége egy "asset" az Orbán kormány számára: megakadályozza a ballib tábor összefogását. Nem állnak messze az igazságtól azok, akik azt tartják, Gyurcsány szerves része a rezsimnek. Az, hogy van egy bizonyos szociopata karizmája, ennek a paklinak a része. Különben nem tudná megakadályozni a saját maga dugájába dőlt balliberális tábor roncsainak összefogását.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása