magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nincs sapka Orbánon

A Kettős Mérce neve álbaloldali, ultraliberális média érdekes cikket közöl.

Címe: Orbán nem elnyomott Európában, hanem a vadkapitalizmus erős embere.

Na most, van itt egy kis hitelességi gond. Ugyanez a média teljes mértékben kiállt a ballibek mellett a választási kampányban, mely során a ballibek éppen az ellenkezőjét állították: Orbán üldözi a külföldi tőkét, s minden bajok oka, hogy Orbán saját hazai tőkéseket akar a nyugati multitőke helyett.

De hagyjuk ezt, mert van valami még furcsább. Mégpedig az, hogy különösen érdekes a cikk utolsó mondata: "ez az a helyzet, amely meghaladásával hosszú távú, fenntartható jólétet tudunk teremteni Magyarországon", az "ez" alatt azt értve, hogy az országban a külföldi tőke dominál, s emiatt nincs esély a bérek jelentős növekedésére. Itt a gond az, hogy a mondat kivételesen igaz, viszont teljesen szembemegy azzal a ballib alapdogmával, hogy a külföldi tőkére épített gazdaság az út az üdvözítő jövőhöz.

Most akkor mi van, tessék mondani! Azért kell megdönteni azonnal Orbán "diktatúráját", mert nem fogad szót a nyugatnak, vagy azért mert szót fogad neki?

Tegyük hozzá, a cikket nem egy véletlenül odakeveredett vendégszerző, hanem maga a főszerkesztő Jámbor András írta.

Címkék: politika
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1314174693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.08.12. 07:36:47

Több verzió is lehetséges:
1. Hackerek műve
2. Jámbornak elment az esze
3. Jámbornak megjött az esze
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása