magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A Facebook-tiltás viccessége

Nem panaszkodni akarok. Sőt.

Annak idején Szolzsenyicin mondta, hogy az az ellenzéki, akit sose zaklatott a hatalom, nem is igazi ellenzéki.

Manapság is így van ez. Akit sose tilt ki a Facebook, az vagy sose foglalkozik közélettel vagy nem ellenzéki. Ma ugyanis a Facebook a nemzetközi médihatalom fontos része, így akit nem tilt le soha, az a hatalom érdekeit szolgálja.

Most van a hetedik letiltásom. De a mostani eset különösen vicces, mert nem arra hivatkozik a cenzor, mint eddig mindig, hogy pl. megsértettem mások vallását, "nemi kisebbségek" jogait, gyűlölködtem, hanem most az a baj, hogy extrém trágár voltam. Íme, mi a gond:

S íme mire válaszoltam ezt:

Érdekes, hogy a hatalom mellett állók szabadon sértegethetnek, akár faji, nemzeti alapon is, nem szankcionálják őket, de az erre való viszontválasz már sérti "közösségi" normákat.

Egyébként a Facebook felajánlja a fellebbezés lehetőségét, de ezt se bárkinek. Íme, ha az ember megpróbál felebbezni, most megpróbáltam, mivel nem politikai alapon lettem letiltva:

A fellebbezés nem küldhető el. Erre mondja a viccben Kohn bácsi: "ügyes".

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1414187971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.08.18. 12:34:02

most ezt hogy kell érteni? Te mondtad János Baranyinak, hogy "Anyádnak pofázz, véglény!"? Ha így volt, magadhoz képest tényleg extrém trágár voltál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.18. 14:46:06

@vergyula:

A gond csak az, hogy ennél nagyobb trágárságért se szokott tiltás járni.

littke 2018.08.18. 14:59:00

Hogy öszinte legyek nehezemre esett mindig is megérteni miért kell trágárságba belekeveredni. Ez, - ne haragudj - de olyan balkáni szokás. Mert mégha valaki el is kezdi, sajnos ez gyakori...lehet annak udvariasan egyszer válaszolni, ha tovább így viselkedik, lehet az iletőt levegőnek tekinteni, letiltani, stb.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása