Ballib beismerések

Amikor ballibek mondják el azt, ami eddig tabunak számított! Na. ez az azért hír.

A Slejm nevű Soros-közeli videoblog egyik új adása kivételesen jónak bizonyult. A vörös farok – értsd: kötelező orbánozás – mellett elhangzott több liberális tabu cáfolata is.

Lássuk:

  • elhangzott a “populizmus” szó pozitív értelemben,
  • megcáfolva lett az az alapelv, hogy a munka és a tőke viszonya szimpla polgári szerződés,
  • kényszerek a rendszerváltozásokor a szabad piac diadalmenete helyett,
  • nem létezik ideológiai semleges közgazdaságtan, s ezt nem Gulyás mondja, hanem maga a liberális ikon Király Júlia,
  • s a legfontosabb: elhangzott az az eretnek gondolat, mely ma is legjobb esetben hülyeségnek, legrosszabb esetben meg kódolt antiszemitizmusnak számít a fősodrú liberális médiákban: Kelet-Európából, s közte Magyarországról jóval több pénzt visz el a nyugat, mint amennyi az EU-segély.

A 90-es években ezt a szöveget csak a MIÉP és a Munkáspárt kisszámú médiáiban lehetett hallani, s amikor lassan megjelent ugyanez, kb. 7-8 éve  a fideszes médiákban is, egy emberként morgott a ballib agytröszt "fasiszta” közbeszéd miatt.

Kicsit persze vicces, hogy ez utóbbit az ultraliberális Gulyás Mártton mondja, aki fél éve még az ellenkezőjét mondta,dehát ez végülis pozitívum.

Egy dolog azért még nehéz lesz: valahogy bizonyítani, hogy a Fidesz nyugatpárti, a ballibek meg nyugatellenesek, meg hogy a “multipárti” Fidesz ellenében a közismerten harcos “multiellenes” ballibek a megoldás. Ez nehéz ügy lesz, különösen, hogy a ballib megmondóemberek 99 %-a számára mindkettő bevadító téma.

comments powered by Disqus