magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Liberális tervek

A liberális demokráciák előre menekülni készülnek.

A következő 2 lépés várható a közeljövőben a néptömegek semlegesítésére.

Az egyik már folyamatban van: a szólásszabadság korlátozása, különösen az internet liberális karámba terelése. Mindez természetesen úgy lesz eladva, hogy küzdelem a felelőtlen álhírek, a szakmaiatlan félretájékoztatás ellen, egyfajta fogyasztóvédelem. Hiszen ha nem szabad mondjuk bármilyen élelmiszert piacra dobni, kell ehhez engedélyezés, miért lehetne bármi korlát nélkül publikálni a neten bármit? Ugye logikus?

A másik a választási rendszer reformja. Itt az érv a szakmaiság növelése, a tudatlanság elleni harc lesz. Hiszen hogyan is tudnának hozzá nem értő emberek dönteni szakmai kérdésekben? Egy kórházban se szavazással döntenek mi legyen egy adott esetben, hanem a téma szakértői megmondják mi a helyes teendő. Továbbá, nyilván nem lehet általános szavazati jog, ennek bevezetése a XX. sz. fatális hibája volt. A nagyon műveletlen, a nagyon szegény embereket könnyedén meg lehet vezetni, könnyű őket megvenni, így az ő szavazatuk valójában nem is az ő demokratikus akaratuk kifejezése, hanem az őket olcsón megvásárló demagógoké, s hát miért adnánk többlet szavazatokat a gátlástalan demagógoknak? Ugye így van?

Sajnos sokan mindezt még üdvözölni is fogják, akár olyanok is, akik nem mondhatók liberálisoknak. Magyarországon pl. elég bevetni egy kis burkolt cigányozást, s már el is lehet adni az ötletet széles rétegeknek. Már most is rendkívül népszerűek azok a netes videók, melyek az ostoba átlagszavazót veszik célba.

Címkék: politika
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9714531194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2019.01.04. 08:19:05

Mo.-t még liberális demokráciának tekintjük? Gondolom nem.
Az internetes szólásszabadságról: Ha a Facebookhoz hasonló oldalakról van szó, természetes, hogy a tulajdonosok eldöntik, hogy milyen tartalom kerülhet ki, még ha néha idiótának tűnő szabályok alapján teszik is. Azt viszont nem hiszem, hogy korlátoznák, hogy a saját oldalán mindenki azt tegyen közzé, amit akar. Nyilván a bombarecept és a pedofilpornó nem fér bele.
A választási rendszerről: Jómagam híve vagyok az érvényes szavazat tájékozottsághoz/értelmi szinthez való kötésének. Nem kell vizsga, regisztráció stb., csak legyen ott a lapon néhány egyszerű kérdés (mondjuk "ki a jelenlegi miniszterelnök?"), melyek helyes megválaszolása érvényesíti a szavazatot. Ahogy írod, a műveletlen embereket könnyű megvezetni. Láttam egy kosztümös filmet, amiben nagyon elszántan dobálták a szavazatokat az urnákba, de kiderült, hogy össze-vissza, mert a többség nem tudott olvasni. Az ilyesmi már ritkaság, de funkcionális analfabétából van elég. Át kéne gondolni, hogy az "ostoba átlagszavazót" oda kell-e engedni.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása