magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Családtámogatás

A magyar családtámogatási rendszer ellen az egyik legfrissebb ballib érv, hogy nem jó, mert éppen a legszegényebbeket nem segíti.

Ami persze alapvetően igaz: valóban alig segíti azt az adójóváírás, aki nem keres eleget ahhoz, hogy sokat kelljen adóznia. S természetesen valóban nem segíti azt a hitelátvállalás, aki eleve képtelen hitelt felvenni.

Azaz teljesen igaz: a lakosság kb. felét nem segíti az egész, vagy csak olyan minimális mértékben segíti, hogy annak semmi jelentősége.

A lakosság gazdagságát 2 szám mutatja a legjobban: a megtakarítás és a vagyon mennyisége, ez a 2 szám fontosabb, mint a jövedelem mértéke. Magyarországon megtakarítása kb. az emberek 30 %-ának van, ez sokkal rosszabb a nyugati aránynál, ahol ez 50 % körül van átlagban egész Nyugat-Európát nézve, viszont Kelet-Európában a magyar arány teljenes átlagos szintű. Ami a vagyont illeti, ott viszont Kelet-Európa - sokak számára furcsa módon - jobban áll a nyugatnál. Míg a nyugati átlagember vagyona átlagosan magasabb ugyan, kb. 250 ezer euró, ez nyugaton úgy oszlik el, hogy az emberek 50 %-ának nulla vagy negatív vagyona van, míg Kelet-Európában az átlagvagyon 85 ezer euró, de a lakosság alig 20 %-a vagyontalan. Ennek az oka az, hogy Kelet-Európában ma is nagy a saját lakásban élő emberek aránya.

A magyar családsegítő program azokat segíti, akiknek van megtakarításuk vagy van magas jövedelmük vagy van már vagyonuk. Azaz ez nem szegényeket segítő program valóban,

A szegényeket nem is segítné ilyesmi, hiszen aki nem tud hitelt törleszteni, azt a könnyített hitel csak még inkább romba dönti.

Szóval a magyar családprogram az alsó középosztályt segíti. Ez igaz.

A ballib szövegekben ez felső középosztályt segítő programnak van mondva. Ami ökörség, hiszen ha valóban akkora lenne a magyar felső középosztály, mint amennyi a potenciális segélyezett, akkor Magyarország lenne a világ leggazdagabb országa. Ugyanis ekkora nagy felső középosztály sehol a világon nincs.

Címkék: politika
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9114665629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása