magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Spanyolellenes marhaság

Ezt a cikket olvasva, eszembe jutott a régi zsidó vicc:

Kohn és Grün elhatározzák, megkeresztelkednek. Először Kohn teszi meg, várja őt Grün a templom előtt. Nemsokára kijön a templomból Kohn és Grünhöz fordul:

- Van hozzád egy kérdésem, Grün. Miért feszítettétek meg Jézus urunkat?

Sok mindenben tisztelem a latin-amerikai baloldalt, egészen mások, mint az, amit baloldalnak hívnak Európában. De az utóbbi időkben elhatalmasodik rajta is a kultúridiótizmus. Aminek a cikkben leírt eset kiváló példája.

További mondatok helyett egy kép, íme így néz ki egy spanyolok által leigázott mexikói őslakos, természetes az őslakos feleségével együtt:

Címkék: politika
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7014716693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2019.03.26. 09:16:08

Igen, ez egészen elképesztő. Mondjuk azoknak darab leszármazottja sem maradt, akiknek az aztékok kitépték a szívét az áldozóköveken, őket nem lehet bevenni a buliba.
Most olvasom sokadszorra újra Prescott kiváló könyvét, amiből egyértelműen kiderül, hogy a tán nyolcezres spanyol sereg a tlascalaiak, totonacok, egyebek segítsége nélkül esélytelen lett volna, nyilván annyira hülye volt mind, hogy az esélytelenségben kegyetlenségekkel hergelné az őslakosokat.

Madarász Henrik 2019.03.26. 17:55:15

Ezeknek a bocsánatköveteléseknek anyagi okai vannak, ha bocsánatot kér egy állam, cég vagy magánszemély, a következő lépcső, hogy fizessen kártérítést az okozott szenvedésért.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása