magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Patkányozás

Olvastam sok cikket a Bangóné féle patkányozásról. Alapvetően műbotránynak látok, a téma maga nem is érdekes.

Viszont sehol se láttam a mélyokot leírva.

Magyarországon van nagyjából 3 stabil szavazótábor:

  • 10-15 % mindig baloldali (ezt alatt nem a valódi baloldalt értem, hanem az a ballib szellemiséget, amit Magyarországon baloldalnak szokás nevezni),
  • 10-15 % mindig jobboldlali (ezt alatt nem a valódi jobboldalt értem, hanem az a szellemiséget, mely a ballibekkel szemben áll),
  • 30-40 % nemszavazó.

A maradék 30-50 % az, mely minden választást eldönt. Ezek mindig az éppen kisebbik rosszra szavaznak, ill. időnként valamely új erőre szavaznak, innen lett a MIÉP, a Jobbik, az LMP, de még a Momentum is, bár ez utóbbi gyorsan megbukott.

Jelenleg a "baloldal" feladta a harcot, nulla esélyük van a nemszavazók többségének megnyerésére, még egy jelentős kisebbséget se tudnak megnyerni ebből a cspoortból.

Ami marad: a belvillongások.

A 10-15 % mindig "baloldali" szavazók körében van egy keménymag, mely mostanában mindig arra a ballib pártra szavaz, mely éppen a leghangosabban "ellenzéki". Ebben a műfajban alapvetően a DK a nyerő játékos, minden téren teljesítik a radikális ballib keménymag igényeit, pl. az egyetlen ballib szervezet, mely máig nyomja a határontúli magyarok elleni kampányt.

Az MSZP veszélyt érez, hogy ezúttal a DK lenyomhatja őket az EP-választáson. Erre jött Bangóné a kőkemény, előre megtervezett szövege. Most a keménymag felfigyelt: esetleg nem is akkor "Fidesz-bérenc" ez az MSZP… Ennyi az egész.

Címkék: politika
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4514818932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása