magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Norvégia

Mi lett volna, ha Magyarországon találtak volna olyan földgázkincset, mint amit Norvégiában 50 éve, amiből az ország felemelkedett mára a legmagasabb életszínvonalú országok közé?

Lett volna sok vita. Jöttek volna független szakértők, nemzetközi szakemberek, meg civilek. Hamarosan konszenzus született volna, hogy az állam rossz gazda, azaz nem lehet állami tulajdon se a földgáz, se annak kitermelése, hanem oda kell adni az egészet a lehető leggyorsabban egy külföldi befektetőnek az ár századáért. S azok a kevesek, akik megjegyezték volna, hogy ez abszurd ötlet? Róluk ki lett volna jelentve, hogy szalonképtelenek, meg fasiszták és sztálinisták, meg kódolt antiszemiták, s nem értik mi egy modern fejlett piacgazdaság.

Címkék: politika
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7814893886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cycmen 2019.06.14. 10:22:02

Mi lenne? Már bombázna bennünket az USA, Orbán vegyi fegyverei miatt!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása