magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kezdik észrevenni…

Az újbalosok okosabb része, s még az ál-újbalosok egyes meghatározó emberei (ez utóbbiak legjobb magyar képviselője a Mérce szerkesztősége) is kezdik észrevenni, hogy leginkább őket verték át.

Magyar szóval úgy lehet ezt kifejezni, hogy az újbaloldal elballibásítása sikeresen dübörög és lassan véget is ér.

S nem csak Magyarországon, ahol ez eleve adottság. Magyarország akkora a rettegés az újbaloldaltól, hogy még a legenyhébb jeleit is azonnal megsemmisíti a "hivatalos baloldal" (mely természetesen nem baloldali, hanem klasszikus liberális társaság).

A liberális világhatalom arra szavazott, hogy ezentúl progresszív lesz, de mentesen minden baloldaliságtól. Magyarul: ezentúl szivárványos tangában hőzöngve, a kereszténységet szidva, klimaalarmizmust zöld torokból ontva, tolerancia- és multikulturizmus-kultuszt nyomatva fog növekedni a profittermelés.

A magyar újbal enek örül is, nagy részük soha az életben nem volt újbalos, s pont ezt akarta: a klasszikus liberalizmust összekötve a progresszívizmussal. A kevés igazi újbalos viszont érti mi zajlik, erre a legjobb példa Schiffer múltheti cikke.

Az újbal arra jött létre, hogy a liberálissá züllött hagyományos "középbal" helyén valóban baloldali programot hirdetsen. Igen, fontos elemük a progresszívizmus is, de csakis a gazdasági antiliberalizmussal együtt, ez utóbbi az újbal lényege - időnként illendőségből ezt "anti-neoliberalizmusnak" becézik, pedig ez nem neo, sőt éppen a klasszikus liberalizmus ellenzése. Ha az újbal liberális, akkor az nem újbal már, hanem új alakban ugyanaz, ami volt "középbal" név alatt.

Magyarországon ez a folyamat jól látszik: az LMP lenullázva, megalázva kapitulált Gyurcsány előtt, a Pártbeszéd öngyilkos lett már korábban, s a nem elég progresszív MSZP elindítva a szakadék felé. A Momentum meg diadalmas: immár vezető szerepet is kaptak az EP legretrográdabb frakciójának (Renew Europe, ex ALDE) felső vezetésében. Gyurcsányék meg erősítik a szoci frakció fősodrát, mely gyakorlatilag azonos célokat tűz ki, mint az ALDE.

Egyébként még a Renew Europe se homogén, ott van a cseh ANO 2011 és a spanyol Ciudadanos. (Ahogy a szoci frakcióban is kilóg a román és a szlovák tagpárt.)

Az egyetlen hatalomra került EU-s újbalos kormányt mára Brüsszel gyakorlatilag lenullázta (Görögországról van szó), helyére már készül az EU-konform liberális-konzervatív, azaz "jobbközép" kormány.

Magyarországon is sikerült elérni: egyetlen nem-liberális baloldali képviselő sincs.

Erre döbbennek rá az újbalosok, csak dísznek kellenek a liberálisoknak.

Címkék: politika
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr614903642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2019.06.24. 08:24:35

Az új balosok idealista illúziókat dédelgetnek, trendi szeplőtlen szociáldemokrata szerepben tetszelegnek.
Többségük gyáva kispolgári attitűdről tesz tanúbizonyságot.
Nem tudják, nem merik felvállalni a radikális kollektivizmust, a hagyomànyos népi mentalitás. Elutasítják a nemzetállami intézmény szerepét a tőke elleni harcban, a független individum vágyának fogjai a központi irányìtással szemben és meghunyászkodòk az elkerülhetetlen fegyveres harc felmerülése esetén.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2019.06.26. 09:48:22

@Mr. Hyde: az említett fegyveres harcról hallhatnánk egy hangyányival többet?

Mr. Hyde 2019.06.26. 15:16:32

@Deak Tamas:

Tényleg nem akarok provokatív lenni, de azt azért látni kellene, hogy a monopolpiac biztosítára indított külföldi katonai beavatkozásokkal, magánhadseregekkel és a belföldön alkalmazott karhatalmi elnyomással csak a szintén jól szervezett fegyveres harc szállhat szembe.

A moralizáló életérzés balosok az ilyen megmozdulásokat kivétel nélkül kárhoztatják és csak az elbukott forradalmakat szereteik, az áldozatokról megemlèkező identitáspolitizálást.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása