magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A ballib konzervatívizmus tudatlansága

Rendszeresen követem az egyik "Fideszből kiábrándult konzervatív" médiát, a Magyar Hangot, magát az újságnak nevezett blogot is, meg a videócsatornájukat is.

A FB-oldalukról egyébként gyorsabban tiltottak ki, mint egy hagyományos ballib média szokott, de ez mellékes. Ezzel csak azt bizonyították: tényleg liberálisok. A közhiedelem szerint a liberalizmus egyenlő a szólásszabadsággal, pedig nem, a klasszikus liberalizmus se gondolta ezt így, s a modern meg végképp nem gondolja így.

Mit is jelent ez a konzervatívizmus? Azt kb., hogy ugyanazt mondani, mint a ballibek, csak nem tenni hozzá, hogy ez baloldali program. Plusz egy kis gyurcsányozás, de egyre halkabban.

A vicces számomra az az értetlenkedés, ami a legújabb műsorukban is elhagzott: miért szavaznak pont a legszegényebbek a Fideszre, s hogyan képes a Fidesz elérni, hogy 2 teljes kormányciklus után is a legszegényebbek az ellenzéket hibáztatják helyzetükért, nem a kormányt. S tényleg ez valóban nagy teljesítmény: a szavazók többsége szinte mindig minden problémáért az éppen hatalmon lévőket szokta hibáztatni.

Pedig a magyarázat nyilvánvaló. A kisember azért szavaz a kormányra akkor is, ha szarul él, mert emlékszik az 1990-2010 közti liberális görénykurzusra, még túl kevés idő telt el azóta. S persze a jelenlegi ellenzék segít is nem felejteni. Egyszerűen túlságosan hasonlítanak a görénykurzusra, Három módon is:

  • személyileg: nagyon sok az átfedés a politikusok, megmondóemberek terén,
  • a politikai tartalom szinte 100 %-ban azonos, még jelszavak szintjén is,
  • s talán a legfontosabb a hozzáállás: ugyanaz a mély lenézés a kisemberek felé.

Az utolsó ballib politikus, aki értette, hogy nem lehet megszerezni a kisemberek szavazatát úgy, hogy közben ellenük politizálunk mindenben, sőt még pocskondiázzuk őket - Horn Gyula volt.

Címkék: politika
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6414942698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása