magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Idegenellenesség

A ballibek kezdetben abszolút pragmatikusan kezelték az idegellenesség kérdését. Tudták, az átlagmagyar idegenellenes. Ez sok tekintetben egy természetes, önvédelmi reakció. De van negatívuma is, pl.:

  • nehézzé teszi az együttműködést a közös ellenség ellen más népekkel,
  • mindent anyagilag szemlél.

A magyarság csúnyán vesztett az idegenellenességgel. A fő veszteség Trianon volt, melynek egyik oka az, hogy a magyar többség Magyarországon nem volt hajlandó kompromisszumra. (Hozzáteszem, nem ez volt Trianon egyetlen oka, sőt nem ez volt a fő oka.)

Trianon pedig visszaigazolásként hatott: íme, nem voltunk eléggé idegenellenesek!

A ballibek számára az idegenellenes recept megvolt Kádártól, amikor sikeres propagandája hatására a 80-as évek elején minden 10 magyarból átlag 9-et lengyelellenessé tennie, lásd "dolgozzanak inkább a lusta lengyelek".

A határontúli magyar kérdés véletlenül jött képbe. Az ezredfordulóig konszenzus volt, hogy altatni kell az egész témát. A konszenzust megtörni akaró MIÉP-et senki se vette komolyan.

Aztán a magyar szélsőjobb kampányolni kezdett az ezredforduló környékén. Az addig a téma iránt egyáltalán nem érdeklődő Fidesz lépéskényszerbe került, s beállt a csatába, radikálisan megváltozva: a Fidesz elkezdett aktívan kampányolni a határontúli magyarok mellett. Ez veszélyes lépés volt, mert a szavazóik egy jelentős része is simán és gátlástalanul románozta/ukránozta/szerbezte/stb. a határontúliakat. Mítosz, hogy ez csak a ballib oldal szokása lett volna. Szóval Orbán kockáztatott, s rövid távon vesztett, de hosszú távon nagyot nyert.

A ballibek meg a biztosat választották: arra számítottak, a magyar idegenellenesség örökké fog működni. Csak elszámították magukat, Orbánnak sikerült változtatnia a közmegyezésen, divat lett a "jobboldalon" kiállni a határon túli magyarok mellett. A ballibek lőttek így maguknak egy hatalmas öngólt, azóta bármi ballibségre úgy néznek a határon túl, mint Izraelben Hitlerre.

Plusz jött 2015-ben a migránsválság, ahol a ballibek a nyugati fősodor, azaz a befogadás mellé álltak, így végképp nevetségessé téve magukat, hiszen ha "nem a határontúli magyarra", akkor miért igen a vadidegen iszlamistára.

A DK tábora - e témában is - máig segíti a Fideszt. Ha nem lennének, ki kellene találnia őket Orbánnak.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9714999374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2019.08.10. 19:38:55

Te bolgár birkazsidrákgeci....te blogolsz is, orbánfaszszopó?:DDDDDDDDDDDDD
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása