magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Békés csicskásbohóc

Békesi László, a ballib gazdasági komprádor lobbi egyik főcsicskása kissé vicces.

A doktríner marhaság paródiája a szövege, persze nem annak szánták. Békesi azt mondja "sajnos a többségnek jó a rendszer". Dehát mi egy társadalmi rendszer célja? Az, hogy a többségnek vagy a kisebbségnek legyen jó?

Mi a baja ennek a jóembernek valójában? Hát az, hogy az ő álmodott elveinek nem felel meg a rendszer, a valóság nem hajlandó a fantáziájának szót fogadni. Erről jut eszembe a régi szovjet vicc. Jelentik Sztálin elvtársnak, hogy a tények nem igazolják vissza a Párt legújabb elméletét. Sztálin elvtárs válasza: - Nem szívesen lennék most a tények helyében...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2815009292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2019.08.20. 06:11:56

Sajnos nincs fenn a cikk teljes terjedelmében. Az internetes kivonatban nincs szó többségről, csak jelentős részről, ami akár kisebbség is lehet. Ha mégis többség, az értelmezhető úgy, hogy van egy rész, akinek tényleg jó a rendszer, egy másik, mely az előző rész kegyeltje, és ezért jó neki. Egy harmadik, melynek annyira nem jó, de függ az előző kettőtől. És mondjuk egy negyedik, mellyel elhitetik, hogy jó neki. Belőlük összejöhet a többség. Persze ez csak egy teória.
Mindenestre a többség-kisebbség kérdést valahogy úgy kéne kezelni, hogy a többség érdekeit szem előtt tartva azért nem tapossuk el a kisebbséget sem.
Egyébként a szovjet vicc kiváló, szegény tények, azóta is a gulágon. :)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása