magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Amikor a konzervatív segíti a téves narratívát

Pedofília vita, a fideszes közíró reagál a ballib közíró cikkére.

Révész teljesen világosan megfogalmazza a helytálló álláspontot: semmilyen nemi orientáció nem lehet büntetendő. Mi is lenne, ha ez nem így lenne? Nos, az éppen az orwelli gondolatbűncselekmény bevezetését jelentené.

Tessék csak végiggondolni! Ha valaki hozzám hasonlóan felnőtt nőket kedvelő heteroszexuális férfi, vajon merné állítani, hogy nem érzett soha nemi ingert neki tetsző idegen nő láttán? Ugyanis ha érzett, akkor az már gondolatban zaklatás, sőt nemi erőszak, ha elfogadjuk, hogy önmagában a pedofil orientáció is bűn.

Hiszen, ugye, azt nem állíthatja komolyan senki, hogy a pedofil orientáció olyan típusú inger, amelyet az egyén képtelen leküzdeni.

Aki ismer pedofil embereket, az ezzel szemben jól tudja, a pedofilek nagy többsége saját magát betegnek tekinti, ezért sose jutna eszébe vágyait kiélni. S bár sajnos ma már létezik pedofil lobbi is, az százszor kisebb nagyságú pl. a homokos lobbinál.

Egy dologban Révész téved: igenis büntetni kell a pedofil pornó fogyasztását. Ahogy a kábítószer szimpla birtoklása is az. Ezt leszámítva azonban igaza van.

Szilvay viszont mindent összekever. A veleszületettség nem oldoz fel, ezt nem veszi észre.

Először is, az hogy valamit nem gonoszságnak, hanem betegségnek tekintünk, attól még az semmivel se lesz elfogadhatóbb. Létezik pl. a kleptománia, ami egy betegség, ennek ellenére senki se gondolja, hogy a kleptomán személy által elkövetett lopás ne lenne üldözendő. Vagy szadista emberek is léteznek, ennek ellenére a szadista gyilkosságot nem büntetjük enyhébben, ha azt egy szadista hajlamú ember követte el.

Szilvay gyakorlatilag az ultraliberális feminista álérveket alkalmazza egy másik területen. A pedofília ugyanis csak akkor ítélhető el, ha a normál szexuális ösztön is.

Természetesen minden társadalomnak jogában áll eldöntenie, milyen magatartásokat tart nem elfogadhatónak, sőt egyenes büntetendően. De mindig csak magatartásokat szabad büntetni, sose érzéseket, gondolatokat, ösztönöket. Azt pl. lehet büntetendőnek nyilvánítani, hogy nem szabad propagálni a pedofíliát, hiszen ez már egy magatartás kriminalizálása, de azt sosem, hogy valakinek pedofil ösztöne van.

Ismétlem: a veleszületettség nem oldoz fel semmi alól. Az ember éppen azért ember, mert képes akár saját ösztönei ellenére is cselekedni.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2915054668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2019.09.10. 08:17:39

"Egy dologban Révész téved: igenis büntetni kell a pedofil pornó fogyasztását." - Igazából a manga és anime alkotásokról beszél, melyeknek nincs köze valóságos gyerekekhez. Kérdés, hogy az ilyen tartalmak fogyasztása jótékony hatással bír-e a pedofilra, mondjuk úgy, szelepként csökkenti a felgyülemlett vágyait, avagy ellenkezőleg, csak még jobban felkorbácsolva azokat. Nem tudom, valószínűleg akad ilyen is, olyan is. Mindenesetre kissé abszurd gondolat bűntényben gondolkodni, ha valaki lerajzol valamit/bármit, egy másik meg megnézi. Talán arról lehet szó, hogy tényleg összemossuk a hajlamot a tettekkel. Egy pedó-manga-pornó megtekintésével a delikvens nem árt senkinek, de ha a rendőrség megtalálja a gépén, a hajlama máris lelepleződött, jön a börtön, és a megbélyegzés. Hiába fogja vissza magát, nyomja el vágyait, a társadalomnak ez kevés. Mert mi van, ha egyszer csak elszakad nála a cérna? Féltjük a gyerekeinket, nehéz empátiát gyakorolni a potenciális veszélyforrás irányába.
Jók a cikkek, nagyrészt egyet is értek a leírtakkal. Azzal mondjuk nem, hogy Szilvay szerint Révész önellentmondásba keveredik a gyógyíthatatlan hajlam <-> kevés a segítség terén. Pszichiátriai segítségre általában akkor van szükség, amikor egy szituáció lelki traumát okot. A pszichiáter nem fogja megváltoztatni azt a szituációt, nem is tudja. Az ő dolga az, hogy segítsen a páciensnek feldolgozni helyzetet, megtanítsa együtt élni vele.

Cycmen 2019.09.10. 08:54:25

" minden társadalomnak jogában áll eldöntenie, milyen magatartásokat tart nem elfogadhatónak, sőt egyenes büntetendően. De mindig csak magatartásokat szabad büntetni, sose érzéseket, gondolatokat, ösztönöket."

Miről is beszélünk? Mert nem bünteti, csak a cselekményt! Ez a Révész firkálmány tipikus libsi gondolati trójai faló, mentegeti, elfogadtatni akarja a pedofíliát azon fikció segítségével, miszerint üldözik azokat is akik egyébként uralkodnak ezen beteges ösztönük felett!
Az meg remélem nem képezheti semmilyen szempontból vita tárgyát, hogy a pedofília elfogadhatatlan!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.09.10. 09:21:10

@vergyula:

A téma körül hisztizés van, ez tény.

Éppen ezért kell a dolgot helyesen megvilágítani.

Cycmen 2019.09.10. 09:51:17

@MAXVAL bircaman közíró: Látom nem jött le, pedig nem bonyolultan írtam!! Részemről nem is érdekel, hogy betegség e vagy nem, egyébként tőlem lehet az is, csak akkor meg kurva vicces, hogy perpill éppen amiatt megy a hiszti, hogy a homoszexualitást meg ne tartsák betegségnek! Nálam a téma filozofálgató boncolgatása, napirenden tartása és fogalmi zavarokkal teli mentegetése veri ki a biztosítékot! Aki a hatályos törvényeket meg nem sértve tud együtt élni ezen vágyaival az érdektelen, aki nem, azt el kell kapni, viszont ez kriminalisztikai és nem szélesebb körű társadalmi probléma kellene hogy legyen ezen ne polemizáljanak önjelölt nímandok!

vergyula 2019.09.10. 11:16:38

@MAXVAL bircaman közíró: Nem minden mangára gondoltam, csak az "olyan"-ra.

vergyula 2019.09.10. 11:19:18

"Aki a hatályos törvényeket meg nem sértve tud együtt élni ezen vágyaival az érdektelen, aki nem, azt el kell kapni," - Arról lenne szó, hogy az első halmaz tagjai ne menjenek át a másodikba. Azért ez annyira nem érdektelen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.09.10. 11:51:38

@Cycmen:

Éppenhogy nem szabadna bedőlni a liberális narratívának, mely szerint az egyik nemi beteges orientációt éljenezni kell, a másik ellen meg boszorkányüldözést szervezni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.09.10. 11:54:08

@vergyula:

Így igaz. S éppen a boszorkányüldözés kontraproduktív.

Én személyesen is ismerek pedót. Nem csak a levegőbe beszélek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.09.10. 11:58:01

@vergyula:

Szerimtem azt inkább a fiatal lányok kedvelői szeretik, nem a pedók.

A gyereknek öltözött csajokat kedvelők nem pedók.

vergyula 2019.09.10. 12:23:06

@MAXVAL bircaman közíró: Akkor legyen anime, mindegy, a Révész által említett animált tartalomra gondolok, amiket még elnéznek Japánban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.09.10. 12:31:47

@vergyula:

A pedó ismerősöm azt mondja, a legjobb a mazsorett tánc kislányokkal. Teljesen legális, s minden pedónak élvezet.

Cycmen 2019.09.10. 12:57:29

@MAXVAL bircaman közíró: Egyiket sem kell sem éljenezni, sem üldözni, amíg betartják az elemi normákat, a liberális narratíva pedig éppen az önellentmondásai miatt talány számomra, hogy miért tud oly sokszor megértő fülekre találni! Eleve a liberális narratívák periférikus problémákon lovaglásától van tele a f.szom!

Cycmen 2019.09.10. 12:57:31

@MAXVAL bircaman közíró: Egyiket sem kell sem éljenezni, sem üldözni, amíg betartják az elemi normákat, a liberális narratíva pedig éppen az önellentmondásai miatt talány számomra, hogy miért tud oly sokszor megértő fülekre találni! Eleve a liberális narratívák periférikus problémákon lovaglásától van tele a f.szom!

Cycmen 2019.09.10. 13:00:55

@vergyula: " Arról lenne szó, hogy az első halmaz tagjai ne menjenek át a másodikba. Azért ez annyira nem érdektelen."

Ja! Tök igaz ebben a formában, csak éppen az "érdektelen" szót nem erre használtam.

Cycmen 2019.09.10. 13:00:58

@vergyula: " Arról lenne szó, hogy az első halmaz tagjai ne menjenek át a másodikba. Azért ez annyira nem érdektelen."

Ja! Tök igaz ebben a formában, csak éppen az "érdektelen" szót nem erre használtam.

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.10.05. 03:41:53

"büntetni kell a pedofil pornó fogyasztását."

Miért?

Ha lehetne számítógéppel generált pedofil pornót készíteni (nemsokára eljut idáig a technika, mellesleg), amelynek elkészítésekor tehát egyetlen gyerek sem sérül, az ilyen film fogyasztását is tiltani, büntetni kellene?
Miért?

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.10.05. 03:51:12

"Először is, az hogy valamit nem gonoszságnak, hanem betegségnek TEKINTÜNK, attól még az semmivel se lesz elfogadhatóbb."

Örülök, hogy végre megvilágosodtal, hogy a betegség pusztán egy címke, társadalmi konstrukció, melynek tartalma esetenként rakétasebességgel változik: a jelenségeket TEKINTHETJÜK betegségnek, vagy egészséges emberi megnyilvánulásnak, választásnak.

A lényeg a szemléletunkben van, nem pedig valami obskurus (és fiktív), önkényesen definiált "TERMÉSZETES JÓ " határozza meg, mi a beteg és mi az egészséges.

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.10.05. 03:53:29

@MAXVAL bircaman közíró: és mi következik ebből?
Tiltsuk be vagy éppen ellenkezőleg, támogassuk a kislány-mazsoretteket?

vergyula 2019.10.05. 04:25:27

@Öreg Tőgy (Erdei Galand): "Ha lehetne számítógéppel generált pedofil pornót készíteni (nemsokára eljut idáig a technika, mellesleg), amelynek elkészítésekor tehát egyetlen gyerek sem sérül, az ilyen film fogyasztását is tiltani, büntetni kellene? Miért?" Ez tényleg logikus, és hajlamos is vagyok egyetérteni vele. A gyilkolászós játékok is legálisak, pedig a gyilkosság nem az. A többségnek segít kiereszteni a gőzt az ilyesmi. Viszont tegyük hozzá, akadhatnak néhányan, akikből éppen ellenkező hatást vált ki, és másnak fegyverrel mennek az iskolába/munkahelyre. (legalábbis említenek ilyen összefüggéseket a téma kritikusai) Igazából ez a rizikó a teljes mértékben animált pedofil pornóban is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.05. 07:40:41

@Öreg Tőgy (Erdei Galand):

A betegség egy címke, a hibás állapot címkéje. S nem, nem szubjektív.

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.10.05. 12:25:31

@MAXVAL bircaman közíró: az idők kezdetén isten megteremtette a betegségeket, az emberek meg néhány évente változtatják, hogy mit tekintenek aktuálisan annak?

Dzsínom Dzsánom, dzsanázod? 2019.10.05. 12:31:10

@MAXVAL bircaman közíró: szerintem támogatni kellene őket. Ha egy embercsoportnak különös örömet okoz a tánc szemlélese, az óvodák szervezhetnenek külön adománygyűjto táncesteket, nem? Win-win
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása