magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Most mi fehérek vagyunk a hülyegyerekek

A fehér rasszizmus ideológiája nemcsak keresztényellenes, de téves is. Ami pl. a kereszténységet illeti, napjainkban éppen a fehér ember a fő forrása a keresztényellenességnek.

Nagyon meglepődne ezen egy 500, de akár 200 évvel ezelőtt élt ember. Akkor a képlet az volt, hogy fehér keresztények terjesztették a keresztény vallást, s az őslakosokat igyekeztek leszoktatni egy sor kereszténytelen szokásról: pl. ne szexeljenek a felnőttek gyerekekkel, ne legyen többnejűség, ne egyék meg a szomszéd törzs tagjait, ne temessék el élve az öregeket, s még lehetne sorolni. Persze most a legextrémebb dolgokat írtam le, de a kevésbé extrémebb ügyekben is volt mit tanulnia az őslakosnak a fehér hittérítőtől.

A minden emberben meglévő természetes vallás megvan természetesen minden emberi lényben, a bronzkorban élő legvadabb természeti népek között is. Sokszor egyszerűen a vad környezet olyan szokásokat alakított ki náluk, melyek nehezen foghatók fel ép európai ésszel. De a természetes jóság mindenkiben megvolt mint törekvés, így az új hit megerősítette ezeket a népeket. Eleve az új körülmények már magukban feleslegessé tettek nagyon sok kegyetlen szokást.

Aztán jött a felvilágosodás. Sátán lámpást tartott az emberek fölé, de fénye csak a fehér embert érte el, annak is elsősorban nyugati alfaját.

A lasssú erjedés eredménye a XX. sz. végére érett meg. A volt "vademberek" döbbenten látták: az európai fehérek és utódaik lassan kezdik elveszteni nemcsak hitüket, de immár a kapcsolatot a valósággal, sőt józan eszüket is.

Az európai kereszténység elkezdte magát modernizálni, ami alatt az értendő: lassan minden érték a földbe lett taposva. Jézus lassan Istenből valamiféle debil hippi lett náluk, aki semmit se mond, csak éjjel-nappal mosolyog, s megsimogatja mindenki buksiját, miközben természetesen mindenkit és mindent "tolerál", egyedül arra lesz nagyon-nagyon mérges aki az eredeti krisztusi tanítást hirdeti.

A jelenség természetesen a protestantizmust érinti a legjobban, hiszen ott hiányzik leginkább a biztos alap, hiszen náluk minden az emberi képzelet műve. Az ortodoxiában a modernizmus teljesen ismeretlen, hiszen a vallás alapja szilárd. A katolicizmus valahol középúton van, sajnos jelenleg az egyház hidrafeje egy ateista eretnek, aki belülről rombol, de vele szemben az egyház nagy része máig passzív ellenállást tanusít.

A kedvenc esetem a 2000-ben megalakított Amerikai Anglikán Misszió nevű felekezet, melynek célja az USA-i és kanadai anglikanizmusban működú úgymevezett liberális irányzat elleni harc. Az anglikanizmus az a protestáns felekezet, mely a leginkább érintett jelenleg a vitában arról, hogy ragaszkodni kell-e a krisztusi erkölcsi elvelhez vagy inkább "modernizálni" kell. Mára a kb. 90 millió hívőt számláló anglikanizmus elsősorban harmadik világbeli vallás, alig kb. 40 millió híve van a "fehér" világban, s legnagyobb a súlya Afrikában. Míg a fehér anglikánok zöme "toleráns" krisztustagadó, 2003-ben az USA.ban pl. ki is nevezték az első nyíltan perverz - homoszexuális "házasságban" élő - püspököt, addig az ázsiaiak, s különösen az afrikaiak elvetik a modernizmust, s minden hasonló krisztustagadó életmódot.

Az Amerikai Anglikán Missziót egy kínai és egy kongói anglikán püspök alapította, a szervezet Észak-Amerikában evengelizál a liberális kereszténység ellen.

Egyébként az USA-n belül a született amerikaiak körében is jellemző a faji elkülönülés e tekintetben. A többségben néger protestáns csoportok között sokkal kisebb arányú a "tolerancia", mint a többségben fehér protestáns csoportok között.

Nem tudom mi az oka, de a fehérek között arányosan sokkal több az idióta, mint a négerek és a sárgák között.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7015491076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2020.03.01. 11:32:23

A keresztény hittérítő missziók a vitathatóan áldásos civilizatorikus törekvések takarásában elsősorban a gyarmatosítás céljait voltak hivatottak előmozdítani.
(A keresztény civilizációs misszió éppen olyan képmutató volt, mint a mostani demokrácia terjesztés. Hiszen az inkvizíció pontosan ugyan úgy áldozott embert az istennek, mint az aztékok vagy maják.)

Az európai országoknak elég volt egy-egy papot küldeni valamely ázsiai/afrikai/dél-amerikai országba és annak diplomáciai védettségét, bántatlanságát követelni valamelyik helyi közösségi vezetőtől.

A pap tevékenysége az volt, hogy a keresztény kúltúra előrtetésével, a helyi szokások ellen kampányolva borzolja az őslakosság kedélyeit, ami természetesen együtt járt az európai telepesek földszerzési akcióval. Az összefüggést meglátó őslakosok videbb-hosszabb idő után a meglincselték a papot (az ellenség sámánját).

Ekkor a papot delegáló hatalom a misszionáriusának védelmére hivatkozba elküldtr az immár teljesen felszerelt hadiflottát és villámgyorsan hódoltatta a kiszemelt gyarmatot. A jámbor hittérítő missziók célja lényegében keresztesháború feltételeinek kiprovokálása volt az őslakosok ellen.

A reformáció (mint már emlìtettem) a kapitalista fejlődés irányába haladó polgárság és kereskedő réteg számára kedvező eszmeiség volt, aminek keresztül kifejezhette a feudális uraktól, a királytól, Rómától való függetlenségi törekvéseit.

Franciaországban a kapitalizálódás viszonyai a 18. század végén értek meg, de addigra a reformáció irányzatai a világpiaci versenytársak (Anglia, Németalföld, Amerika) álta már foglaltak voltak. Ezért a francia polgári forradalmárok a vallás szerepét teljesen tagadó felvilágosodás ideológiáját tették magukévá a feudális állam elleni harcban.
(Az orosz modernizáció pedig már teljesen kifejlett tőkés államokkal találkozott, amikorra már a polgári felvilágosodás ideoligiája is anakronisztikus volt, ezért magát a kapitalista berendezkedést is tagania kellett).

Mindezekkel együtt a személyes véleményem az, hogy bár a morál és az erkölcs a vallási tanítások tanulmányozása nélkül, egyéb forrásokból is elsajátítható, a vallás mégis hasznos és hatékony eszköz lehet a társadalmi harcban, mint az antikapitalista politika propaganda egyik csomagolása.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.03.02. 08:36:50

Elég sokféle különböző emberrel létezve nap mint nap : a germán eredetűek között feltűnően sok az idióta.

Gery87 2020.03.02. 21:12:40

"Nem tudom mi az oka, de a fehérek között arányosan sokkal több az idióta, mint a négerek és a sárgák között."

Nincs több, csak máshogy hülyék!
meg ez most szubjektív nagyon hogy te mit tartasz pl vallási kérdésekben hülyeségnek és mit nem!
Szerintem meg az hülyeség és idiótaság hogy az iszlám még mindig ott tart hogy kövezés meg fátyol meg faszom....
Vagy a katolikusok ott hogy nincs abortusz.....stb.

A "meleg biszex püspök" stb annyiban hülyeség hogy a bibliával gyanítom összeegyeztethetetlen.....
Tehát ha vki szerint ezek a dolgok beleférnek akkor talán új egyházat és vallást kéne alapítani...mert nyilvánvaló hogy ez már nem kereszténység...de ki tudja már annyi féle képpen értelmezték hogy nekem aztán tök mindegy....

"..... addig az ázsiaiak, s különösen az afrikaiak elvetik a modernizmust, s minden hasonló krisztustagadó életmódot."

A fehérek többsége nyugatias individuálisabb társadalmakban él! Jobban számít az egyén boldogsága...
Ennyi a válasz erre....
A feketék meg ázsiaiak kollektivistább társadalmakban élnek.

Gery87 2020.03.02. 21:13:19

@Deak Tamas:

A magyarok közt is rengeteg a retardált...sőt...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.03.03. 08:20:01

@Gery87: a magyarok között kevés a retardált, a műveletlen, információk nélkül ítélkező, anyagias sznob annál több.

Gery87 2020.03.03. 17:02:27

@Deak Tamas:

Sznob? ugyan már....
Proli.....sok a proli, ők nem sznobok, hanem intoleráns bunkók és buták.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása