magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Emberpróba

Az ember igazi jelleme ritkán nyilvánul meg. S igazi alatt nem azt értem, hogy valaki mit hisz őszintén magáról. Sok ember - sőt a nagy többség - teljesen őszinte saját magával, mégis téved saját jellemét illetően.

De van két eset, amikor az ember jelleme kitárul saját maga és mások előtt is, ez a halálos veszély és az ahhoz közel álló pánikhangulat.

Ilyenkor az ember azt teszi, ami belsejéből fakad, s nem képes másképp cselekedni. Megesik, hogy a bátor ember ilyenkor gyávaként menekül, s az ellenkezője is: a lényegtelen kisember hőssé válik.

A magyar ballib megmondóemberek nem szolgáltattak meglepetéssel. Egyetlen szempontjuk továbbra is: hogyan lehetne a járványból, s leginkább az általa eredményezett, sok esetben indokolatlan pánikhangulatból politikai tőkét kovácsolni. Szerencsére ők még ehhez se értenek, olyanok mint az egyszeri ügyfél, aki sok hollywoodi film alapján elhitte, vernie kell az asztalt, majd minden kívánsága teljesül. Csak hát a világ nem így működik, s ahogy az udavarias panasztevő ügyfél is nagyobb sikerre számíthat, ugyanez igaz a kormánykritika esetében is vészhelyzet hangulatban.

Az agresszív ballib propaganda napjainkban folyamatosan kapkod, ellentmond saját magának, egymással ellentétes intézkedéseket "követel". A legvadabbak nem is a hagyományos ballib megmondóemberek, pl. a fanatikus DK-s blog, a Nyugati Fény kifejezetten mérsékelt pár "igazikonzervatív" hisztérikával ősszehasonlítva, lásd Hatházi Mákos vagy Vihar Berni ámokfutását a Facebookon. De mondjuk a HVG-s Hontalan András is kifejezetten mérsékelt ezekhez képes, ami azért kellemes meglepetés mindenképpen.

Most éppen a rendkívüli állapottól rettegnek, ami szerintük a diktatúra bevezetését jelenti. Na most, még ha tényleg azt is jelentené, én úgy tudom, hogy Magyarországon 2010 nyara óta fasiszta diktatúra van (ezt írják a ballib médiák immár majdnem 10 éve...), szóval a mostani lenne kb. a kétszázadik bevezetése a diktatúrának.

Nem ismerik a farkast kiáltó juhászgyerek meséjét... Mondok valamit: ha Orbán TÉNYLEG diktatúrát vezetne be bármikor a jövőben, azt valószínűleg senki se venné észre, s el se hinné, mert már mindenki megszokta, hogy a ballib vészmaradak hetente diktatúráról beszélnek.

Ezt már eljátszották egyszer az antiszemitizmussal a 90-es években. Mindenre rámondták, hogy antiszemitizmus, addig, hogy aztán a tényleges antiszemitizmusra már senki rá se hederített.

A legalja persze most is a legalját adja. Halálos fenyegetések, lámpavas, bosszú, forradalom. Kedvencem ismét "Abramovics voltam és vagyok" blogger, aki máshol "Ritter" néven kommentel. Gyűlöletbeszéde olyan abszurd, hogy az ember már inkább mulat rajta, mintsem hogy komolyan vegye.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7715541002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z. Archer 2020.03.22. 10:07:54

Legalább a chartázgatásról leszoktak ezek a majmok.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.03.22. 22:01:30

Meg az is kiderül, hogy kinek mennyi esze van

www.elmundo.es/baleares/2020/03/08/5e654550fdddffe99d8bf69a.html
img2.rtve.es/i/?w=1600&i=1583701908357.jpg

megjegyzem, itt a 444.hu volt az inspirálóm (akik nem tudnák miért terjded Spanyolhonban a járvány ilyen gyorsan: március 8-án ún. feminista sztrájk meg jó százezres tüntice volt Madridban, így sikerült széttolni a járványt, le is mérhető az ABC térképe alapján, hol lakik a legtöbb hülye ott. www.abc.es/sociedad/abci-mapa-coronavirus-espana-evoluciona-cada-comunidad-autonoma-202003131319_noticia.html)

Gery87 2020.03.25. 20:04:32

"A magyar ballib megmondóemberek nem szolgáltattak meglepetéssel. Egyetlen szempontjuk továbbra is: hogyan lehetne a járványból, s leginkább az általa eredményezett, sok esetben indokolatlan pánikhangulatból politikai tőkét kovácsolni."

Orbán is ezt teszi....szóval.
A rendkívüli állapot bevezetése meg a katonák parádézása az utcákon, vállalatok honvédelmi felügyelete....mind mind elsősorban politika hogy "kézben tartja a dolgokat" stb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.26. 07:31:11

@Gery87:

Nyilván minden politikus nyerni akar minden erős helyzteból, csak kérdés, ki képes ezt értelmesen megtenni.

Az ellenzék össze-vissza halandzsázot, s századszor is beszámolt, hogy most lesz bevezetve a diktatúra, amin már a kemény ballib törzsszavazó is csak ásít.

Gery87 2020.03.26. 12:29:58

@MAXVAL bircaman közíró:

A rendeletek nem járnak le 15 nap múlva, ennyi fog történni...Orbán meg eddig is azt csinált amit akart.
Ennek inkább szimbolikus jelentése van: Orbán a vírus miatti veszélyhelyzetben még könnyebben tehet meg bármit...
Mivel veszélyhelyzet a visszavonásig van, nem szűnik meg időre, most már a rendeltek sem.
A kérdés inkább az meddig fog tartani és mi számít olyan körülménynek ami indokolja hogy fennmaradjon!?
Ki dönti el hogy mi számít járványügyileg indokolt rendeletnek és mi nem?
stb.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.26. 12:36:54

@Gery87:

Logikád alapján eleve nem szabad rendkívüli állapot se elrendelni soha.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása