magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az igazi veszély

A Liberális Néppárt nevű sóhivatal sikeresen megtalálta napjaink fő problémáját. Mint kiderült: az igazi veszély az, hogy a magyar kormány rendkívüli állapotot vezetett be a járványhelyzet miatt.

Egy tucatnyi homokkonzervatív, keresztényellenes-demokrata, ultraliberális minipárt üvölt már megint. Persze a valódi okuk a féktelen ordításra más dolog: a liberális demokrácia ismét bizonyította, alkalmatlan egy egyszerű járványügyi helyzet kezelésére is.

S mi lesz, ha ezek a sóhivatali munkatársak azt is megtudják, hogy Zorbán lerohasztotta az amerikai, a brit, az olasz és a francia egészségügyet???

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7215587638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2020.04.05. 09:19:58

Rendkívüli helyzethez rendkívüli kormányzás kell, ez tény. Egyszerűen nem kellett volna határozatlan időre bevezetni, most nyugodtabbak lennének a kedélyek. A lejárt határidőt 2/3-dal könnyedén meg lehetne hosszabbítani. A döntés mögötti indok valószínűleg a "csakazértis" illetve az ellenzék kellemetlen helyzetbe hozása (ezek nem akarják megmenteni a nemzetet) áll.

Emmett Brown 2020.04.05. 13:39:17

kár hogy alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában. Kapásból kezdjük a rendkívüli állapottal, ami ma természetesen NINCSEN Magyarországon, és ha lenne, akkor sem a kormány hirdetné ki. Veszélyhelyzet az van, amivel senkinek az égadta világon semmi baja nincsen, az ugyanis már több mint 3 hete érvényben van, és ismétlem: senki nem szólt emiatt semmit.

Szóval az ősi komcsi szómágia itt és most befuccsolt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.05. 13:51:29

@Emmett Brown:

A lényeg nem a jogi megfogalmazás, hanem a hatékony intézkedések megteremtésének lehetőságe.

A ballibek igyekeznek gátolni a járvány elleni harcot, hogy aztán a kormányzatra foghassák a kudarcot, ennyi az egész. A kormányzat pedig kiütötte az ellenzéki kártevést.

Politikai harc, ennyi az egész.

A ballibantak sikeresen zsákutcába vezetták saját magukat. Lám, Brüsszel se segít nekik.

Emmett Brown 2020.04.05. 14:00:49

@MAXVAL bircaman közíró: és hol vannak a hatékony intézkedések az elmúlt 4 napban? persze, hogy nem számít a jogi megfogalmazás, mert akkor kiderülne, hogy 5 nappal ezelőttig a vírus ellen pont ugyanolyan hatékony intézkedéseket lehetett hozni, mint az elmúlt 4 napban. viszont kevesebb lehetőség nyílt a politikai szkanderre, de szerencsére most már erre is van lehetőség. na ezzel van a baj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.05. 14:09:07

@Emmett Brown:

Az ellenzék bement a csapdába. Ne várd, hogy ezt a kormány nem fogja kihasználni.

S közben az ellenzék kimaradhatott volna a csapdából, amivel a kormányről is simán elvehette volna a fegyvert.

Emmett Brown 2020.04.05. 14:28:29

@MAXVAL bircaman közíró: tehát összefoglalva a kormány az érdemi intézkedések helyett inkább a politikai csapdák állításával volt elfoglalva.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása