magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Moore bolygója

Michael Moore amerikai demagóg propagandista bugyrából jött elő a Planet of Humans című produkció.

Moore rendkívül veszélyes ember. Ő ugyanis nem a hivatalos amerikai propaganda terjesztője, de cserébe olyasmit ajánl, ami rosszabb. Ráadásul sok meglátása kifejezetten igaz, de az egész mondanivalója úgy van a végén összegyúrva, hogy a következtetés abszurd és hamis.

Ez a film pontosan ugyanez a kategória. A film legnagyobb része zöldellenes. Részletesen be van mutatva, hogy a zöld energia nem képes ellátni az emberiséget, továbbá egy sor zöld energia nem működőképes a hagyományos energia nélkül.

Ez mind tény. A legtöbb zöld alapú tevékenység csak máshová helyezi át a szennyezést, nem szünteti meg azt. Lásd, dízel vagy benzines autó, vagy elektromos autó, melyhez szükséges a nem zöld módon előállított technológia, valamint a jellemzően nem zöld erederű áram. Az elektromos autó előnye az, hogy a városi levegőt nem szennyezi, de nem igaz, hogy egyáltalán nem szennyez.

De mi is a film megoldási javaslata? A jó öreg régi szöveg, hogy túl sok ember van, ezért le kell csökkenteni a népesség számát. Régi háttérhatalmista álom.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr715657946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2020.05.07. 10:09:00

Furcsa, hogy a túlfogasztás-nélkülözés egyensúlytalanságának megszüntetésére, az előállított termékek élettartamának növelésére és mennyiségének csökkentésére nem gondolnak.

Madarász Henrik 2020.05.07. 23:42:19

Amúgy tényleg túl sok az ember és azok szaporodnak akiknek nem kellene. Semmi szükség az afrikai és muzulmán országokban a népesség növekedésére, inkább a jólétet kellene növelniük, hogy ne jöjjenek Európába.

Khonsu 2020.05.09. 15:43:42

A zöldek mai fő csapásirányának legnagyobb hibája az atomellenesség. A megújulók ugyanis önmagukban nem, de az atomenergiával közösen már simán kiválthatnák a fosszilis energiahordozókat.

Gery87 2020.05.16. 13:31:38

A probléma az ahogy élünk, nem amennyien...persze nyilván ettől még értelmetlen sokszázmillió mélyszegény újratermelődése....

átalhatnak bármilyen energiatermelésre...amíg számtalan gyártjuk a sok szart, pláne műanyagból és nem hasznosítjuk újra addig lesznek bajok.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása