magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A ballib keménymag sose változik

Vicces volt követni a lengyel elnökválasztás magyar reakcióit.

A két forduló között magabiztosság.

A második forduló estéjén a mimimális eltérést jelző előrejelzések hallatán örömujjongás, majd belekapaszkodás a külföldi szavazatokba. Arra nem gondolnak, hogy ugyanazek az emberek Magyarországon átkozzák a külföldi szavazatokat.

Aztán jön az eredmény: a liberális jelölt bukik. S tegyük hozzá: ez a lengyel liberális jelölt a magyar ballibantakhoz képest fényévnyivel normálisabb alak.

Csend, majd gyorsan jönnek a magyarázatok:

  • csalás volt,
  • megvan a "kétharmad" (a valóságban nem a kétharmad van meg, hanem a 100 % egyébként, hiszen a vesztes nem kap semmit),
  • miféle választási rendszer ez? (persze ha ők nyertek volna, nem lenne gond),
  • az okosak, a fiatalok, a műveltek kevesebben vannak, mint a buták, az öregek, s a bunkók.

A ballib meg sose tanul... a valóság nem izgatja őket.

Ráadásul ezt az embert nehéz támadni. Azzal ugyanis támadni, hogy a hagyományos család híve, keresztény, s homofób nemigen lehet, hiszen ezek Kelet-Európában pozitív értékek. Itt lehetne még oroszpártiságról és antiszemitizmusról hadoválni, de pont egyik se működik: a zsidó feleséggel 25 éve házas és oroszellenes Duda esetében ez vicc lenne.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2916002402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.07.24. 09:38:11

Lengyelekkel beszélve a témáról, Duda ott húzta magára a vetélytársát, hogy nyilvánosan mondta, hogy az LMBTstb a valóságban politikai téma (igen, az egyébként sok témában sokkal durvább lengyel politikai közbeszédben ez még újdonság), illetve varsóiak elmondása alapján én abban sem vagyoik biztos, hogy az a varsói főpolgármesterjelölt fényévekkel más lenne mint a magyar társai...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.07.24. 09:52:50

@MAXVAL bircaman közíró: nekem az tetszett egyébként, hogy - legalábbis a környezetemben - a lengyelek huszonötször kulturáltabban vitatták meg a homlokegyenest ellenkező nézeteiket, személyeskedés nélkül. Feltűnő is volt az egyetlen idióta, egy félig magyar, félig lengyel p, aki azonnal személyeskedni kezdett (itt nőtt fel Pesten ...)

Mr. Hyde 2020.07.24. 11:09:57

Ezért is értelmetlen a liberális-illiberális felosztás, hiszen az, hogy az egyik homoklobbista a másik klerikális ájtatosmanó nem tesz igazi különbséget.

A régi-új lengyel kormány a leglényegesebb pontokban simán a liberális fősodort képviseli.
Piacpozitív, NATO és EU párti, nagytőke és amerika seggnyalonc, ruszofób stb.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása