magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A nyugat vonzereje

Orbán augusztus 20-i ünnepi beszéde alapvetően helyes beszéd. Persze mint gyakorló politikus kénytelen ezt-azt megspórolni, de érzékelteti miről is van szó.

Az Istvánról szóló többnyire nem igaz, de ilyenkor kötelező sablonokon túli részről érdemes írni (azokat rég megcáfoltam), mert az a lényeg.

A fontos megállapítás: minden közösség csak magára számíthat, akkor is ha vannak szövetségesei. Szövetségesek ugyanis akkor érnek valamit, ha képesek önvédelemre. Hiszen a történelem igazolja: nincsenek jogok, csak erő van, hosszú távon azé egy adot terület, melyet képes megszerezni és megvédeni. Erre persze valóban jó példa István.

Még fontosabb: a nyugat lehanyatlóban van, mert immár képtelen uralni és rabolni a világot, hiszen a nyugat gazdagsága kizsákmányolás és rablás eredménye. Ezen belül különösen leáldozott Nyugat-Európának, mely öngyilkos stratégiával akar választ adni a problémákra.

Orbán bátran meg is említi a fő jellemzőit a nyugat öngyilkosságának: a nyitott társadalom, s annak következményei: a lakosságcsere, az ateizmus, s családellenesség.

Vassfüggöny épül újra Európában - a helyesebb név szivárványfüggöny lenne -, s míg a nyugati rész önként készül felmenni a padlásra és felkötni magát, addig a keleti rész életösztöne még megvan, s öngyilkosság helyett a valós problémák elleni harcot választja. S ez Európa egyetlen esélye: hallgat a kelet erkölcsére. Ha nem így lesz, vége a nyugatnak, amiért nem is kár, hiszen ez a mostani nyugat nem érdemel megmentést.

Orbán udvariasan kimondja: a nyugat szart se ér. Valójában csak egy jó nagy atombombát érdemel ez a mai nyugat. Persze, kinyújtjuk kezünket a nyugtanak, hátha megjön az eszük, de ha megint folyamatosan elvetik segítségünket, segítünk nekik egy létrával, hogy gyorsabban felmehessenek a padlásra felkötni magukat.

Ami szivárványosítást illeti, telitalálat a megfogalmazás, ezt szeretném kiemelni. A múlt héten egy homokos srác cikket írt a Határátkelő nevű ultraliberális, nyugatmajmoló blogra, s abban mondott valami fontosat: "Van egy határ, amit nem lehet átlépni. A melegházasság jelkép. Pontosan ennek a határnak a jelképe." - s ez teljesen így is van. Persze a homoklobbista szerző fordítva gondolja, szerinte a szabadság elképzelhetetlen egyneműek "házassága" nélkül, ez valamiféle próbakő, s igen, valóban próbakő, mégpedig abban az érteleben, higy ahol van "házasság" egyneműek között, az már nem egy normális társadalom, az ilyen társadalmak öngyilkos atomizált közösségek immár, melyek elvesztették a természetes erkölcsi érzéküket.

nyugati demokata és keleti fasiszta

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2216171254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2020.08.26. 07:01:01

Belaruszban a katolikus és az ortodox felekezeti vezetők egyaránt beálltak az ellenzéi megmozdulások mögé.
Mit gondolsz erről?

midnight coder 2020.08.26. 08:21:06

"hiszen a nyugat gazdagsága kizsákmányolás és rablás eredménye."

Ez alapvetően egy liberális marhaság. Persze a történelem során minden kultúra lerabolta valamennyire a nála gyengébbeket, de a nyugat gazdagsága alapvetően annak az eredménye, hogy fel tudott építeni egy technikai civilizációt. Amíg itt bazilikákat emeltek, az alatt Afrikában Kunta-Kinte a lándzsáját rázogatva ugrált a tűz körül. Amikor itt megcsinálták az első gőzgépet, Kunta-Kinte antilopra vadászott. Aztán létrejöttek a gyarmatok, a fehérek jól levadászták az oroszlánokat, bevitték a mezőgazdaságot, és általában megteremtették a növekedés feltételeit. Aztán a fehéreket elzavarták, és a feketék a kicsi vs kocsi dilemmában a kocsit választották, ergo elkezdtek szaporodni mint az egerek. A technológiát viszont nem tartották szinten, és pláne nem fejlesztették, márpedig ásóbottal folytatott mezőgazdasággal nehéz etetni a népességrobbanással létrejött tömeget. Na ezért van ott nyomor.

"a nyugat öngyilkosságának: a nyitott társadalom, s annak következményei: a lakosságcsere, az ateizmus, s családellenesség."

Ebből az ateizmus kifejezetten pozitív dolog. Nem annyira szerencsés, ha tömegeket vesznek rá marhaságokra egy középkori fantasy regényre hivatkozva. A lakosságcsere sem gond addig, amíg egymással kompatibilis kultúrából érkeznek az emberek. Az, hogy idejön egy amcsi, vagy egy európai kimegy kanadába, vagy akár japánba, kínába, nem gond. A probléma az, amikor tömegesen érkeznek a nyugatival nem kompatibilis civilizációkból népek, és hozzák a saját kis destruktív civilizációjukat.

De az igazi probléma nálunk a saját dekadenciánk: a buzulás, a modern "művészet" ahol a falra szegezett banán műtárgynak számít, a saját civilizációnk értékeinek megkérdőjelezése, a bűnözők, lumpenproletárok, elmebetegek jogainak a normális többség elé helyezése.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.08.26. 10:50:18

Nade hát ezt már régen megmondták, már 1848 júliusában : "Tehát, mert a veszély nagy, vagyis inkább nagy lehet, ha elhárítására nem készülünk, mert minden szövetségi érintkezések mellett is élni nem fog azon nemzet, mint azon ember sem, kit nem saját életereje tart fel, hanem csak másoknak gyámolítása"

Mr. Hyde 2020.08.26. 12:31:30

@midnight coder:

A gőzgép a gyarmatosítás után jött, mert a meghódított területek olcsó munkája és dömpingáruja termelékenység javításra ösztönözte a helyi iparosokat.

A ipari termelésnek és az építőiparnak vannak egyébként földrajzi-éghajlati vonásai is egyébiránt.

Ugyanakkor a szaharai egyiptomiak a katedrálisoknál monumentálisabb dolgokat építettek már akkor, amikor az európai törzsek még bölényre vadásztak és a tűz körül táncoltak.
A dél-amerikai inkák és maják szintén emeltek piramisokat ugyan ebben az időben.

midnight coder 2020.08.26. 13:35:30

@Mr. Hyde: A meghódított területeken nem nagyon termeltek olyasmit ami konkurenciát jelentett volna az anyaországban. A gőzgépeket pedig első körben szivattyúkhoz, bányákban használták.

A piramisok pedig méretre és szívás szempontjából nagyok voltak, de komplexitásban a közelében sem voltak a katedrálisoknak.

midnight coder 2020.08.26. 13:37:18

@Mr. Hyde: "A ipari termelésnek és az építőiparnak vannak egyébként földrajzi-éghajlati vonásai is egyébiránt."

Pontosan. Kunta-Kintének csak le kellett vadásznia az antilopot és simán megélt a fűkunyhóban. Ezzel szemben az az európai aki nem épített télálló épületeket és nem gondoskodott arról, hogy télen is legyen mit ennie, tavaszra halott európai volt.

Mr. Hyde 2020.08.26. 13:52:35

@midnight coder:

A szövő-fonó gépet azért kellett megakotni és összekötni a gőzgéppel mert az angol manufaktúrák nem bírták a versenyt a 200 millió kézzel fonó indiai rabszolgával akiket a gyarmatokon dolgoztattak a kolóniákon lévő konkurens vállalatok.

Nem becsülöm alá a katedrálisok kimunkáltságát, viszont az tény, hogy valamivel kevesebb geológiai és csillagászati számítást használtak fel hozzájuk a piramisokhoz képest.
Igaz, volt köztük mintegy 4000 év különbség.

Az éghajlati különbségek terén éppen ez a lényeg. Ha nincsen meg egyrészt a szükségessége, másrészt a feltétele a földművelésnek (építészetnek, kereskedelemnek, stb) akkor nem is fog kialakulni. Afrika belterületi folyói például nagyon kevés esetben és viszonylag rövid szakaszokon hajózhatókat ladikkal is, a folyami áruszállítás pedig a vízesések és szinte állandó aszályok miatt kizárt.
(A Nílus itt kivétel, de ott lett is meghatározó civilizáció)

Egy szó, mint száz: nem kell minden társadalomnak iparkodó-kalmárkodó-pénzimádó-techno-elidegenedett civilizációnak lennie.

A nárcisztikus kapitalista modernitástól megcsömörlött euroatlanti ember éppen azt az ősi bölcsességet szomjazza ami azokban azoknál a hagyományos népeknél található meg, akiket lenéz az elmaradottságuk miatt.

Ez az ellentmondás kínozza Önt is.

midnight coder 2020.08.26. 15:27:18

"Egy szó, mint száz: nem kell minden társadalomnak iparkodó-kalmárkodó-pénzimádó-techno-elidegenedett civilizációnak lennie."

Valóban, lehet a tűz körül ugrálni is, mint a majmok.

"A nárcisztikus kapitalista modernitástól megcsömörlött euroatlanti ember éppen azt az ősi bölcsességet szomjazza ami azokban azoknál a hagyományos népeknél található meg, akiket lenéz az elmaradottságuk miatt."

Igazából ez max. pár new age-es agyhalottra igaz, de ezek a 90-es évek óta amúgy is kicsit anakronisztikusnak számítanak.

Mr. Hyde 2020.08.26. 15:30:58

@midnight coder:

Maga mondta, hogy a dekadenciánk a probléma.

A majmok nem gyújtanak tüzet. :-)

midnight coder 2020.08.27. 10:33:43

@Mr. Hyde: "A majmok nem gyújtanak tüzet"

Attól még ugrálhatnak körülötte ha találnak egyet :-)

Gery87 2020.08.27. 18:24:31

És hol van a kelet erkölcsi érzéke amikor milliárdokat lopnak a "gazdák"...meg a képükbe hazudik hogy a jachton kokózás az munka volt...."hát "homeoffice" bazmeg büdös paraszt nem réted? meg amúgy is kussolj"
Ennyi.

Ha van atomizált társadalom akkor az a magyar...
Itt mindenki csak a saját önző érdekeit nézi.

"Még fontosabb: a nyugat lehanyatlóban van"

Ó az a fránya nyugat, már vagy 70 éve hanyatlik...miközben a kelet most készül másodszorra is elbukni....
Hát nem tudom akkor én inkább hanyatlok tovább.

"Orbán udvariasan kimondja: a nyugat szart se ér."

Az a nyugat ami eteti és ezzel hatalomban is tartja?
Mert azért Orbán nem egy Lukasenka itt kökeményen a német multik seggében van és bizony eladta nekik a seggünket.....

A cikk meg egy agyatlan propaganda, semmi normális érvelés nincs benne.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.27. 19:18:25

@Gery87:

A nyugat forrásai fogynak, fogy a rablási potenciálja. Ennek mi lesz a vége szerinted?

Orbán a multik embere lenne? Akkor nem kritizálnák.

Mr. Hyde 2020.08.28. 07:03:10

@MAXVAL bircaman közíró:

A jogállami meg pc kritikák a műsor részét képezik.

Aki a multik ellen van, az húsba vágó érdekeket sért és megpuccsolják belülről (mint a Szirizát) vagy kívülről (mint Evo Moralest).

midnight coder 2020.08.28. 08:03:28

@Gery87: "Ó az a fránya nyugat, már vagy 70 éve hanyatlik...miközben a kelet most készül másodszorra is elbukni...."

Én annyira nem látom hogy pl. a kicsi kínaiak annyira buknának. Innen nézve inkább úgy tűnik, hogy az amcsik fosták össze a bokájukat hogy oda a nemzetközi dominanciájuk amiből élnek, és ezért próbálnak kirobbantani egy újabb hidegháborút Kínával szemben. És ugyanerről szól Pl. az ukrán konfliktus is, ők is arra kellettek hogy legyen ürügy az embarógra az oroszok ellen. Persze ennek is a hülye európaiak fizették az árát.

Amúgy igen, a kulturális hanyatlás 45-ben kezdődött, amikor a nyugati civilizáció elveszítette a II világháborút. Aztán ez 68-ban jelent meg először teljes fényében, a gazdasági, politikai, demográfiai hatásai pedig úgy a 90-es évektől érezhetők. Az elmúlt 30 év technológiai robbanásából szinte csak a kicsi kínaiak profitáltak.

Mi egy dekadens, haldokló civilizáció vagyunk. Ettől függetlenül ez a haldoklás még jó pár évtizedig eltart majd - a római birodalom sem két nap alatt omlott össze. Nálunk ez persze annál azért jóval gyorsabb lesz: ez egy felgyorsult világ. De én azért abban bízom, hogy vagy két-három évtizedig kihúzza majd valahogy az öreg kontinens, ha nem is olyan életszínvonal mellett mint ami ma van. Utána pedig engem már nem igazán érdekel mi lesz itt...

Gery87 2020.08.28. 21:14:58

@MAXVAL bircaman közíró:

MI fogy?
Továbbar is tömve vannak adó meg egyéb kedvezményekkel, mit Obán ad nekik! hugyér szarér övék kelet európa...stb.

Orbánt meg alig kritizálják.....ejnye bejnye aztán kuss van.
Amíg itt jó dolguk van, nem lépnek fel ellene...

Gery87 2020.08.28. 21:21:40

@midnight coder:

45 után kelet-európa veszített a leginkább. Rátért egy olyan útra ami abszolút holtvágánynak bizonyult és elvesztegettünk vele 45 évet!
Ennek az árát fizetjük ma. Nincs érdemi középosztály, polgári mentalitás, hazai tőke....
félgyarmat vagyunk, jobbágyokkal....
És a kutya nem akar idejönni hosszútávon, ezért a demográfiai válságot még a nyugatnál jobban is meg fogjuk szívni.....
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása