magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Egy bukott puccs

Néha a dolgok véget érnek.

Majdnem pont egy éve zajlott le a liberális-amerikai puccs Bolíviában, írtam is róla.

Időközben - számomra ez kellemes meglepetés - az történt, hogy a puccsisták képtelenek voltak biztosítani hatalmukat, majd a kényszerűen kiírt választáson hatalmasat buktak.

S a bónusz: a 2019-es választáson - melyet az USA által támogatott ellenzék csalásnak nyilvánított - kevesebben szavaztak a megbuktatott elnök pártjára, mint most, az új választáson. Tehát a puccs hatása: a lakosság körében nőtt a törvénytelen elűzött kormányzat népszerűsége.

A puccs után száműzetésbe kényszerített elnök pedig e hét elején hazatért. Úgy tűnik, már a CIA se a régi.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8416279898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2020.11.11. 06:54:57

Az USA hatalmi körei egyszerre veszítik el az irányítást a belföldi és a befolyást a külföldi események felett.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2020.11.11. 08:23:11

@Mr. Hyde: sajnos én az utóbbitól nem tartok. Ön is emlékezhet, Biden Ukrajnában már megmutatta, hogy az az aprócska zavarforrás, amit állami szuverenitásnak hívnak, nála semmilyen döccenést nem okoz.

Helga Beauty Salon2 2020.11.11. 10:22:20

@Deak Tamas: , Biden Ukrajnában már megmutatta, hogy az az aprócska zavarforrás, amit állami szuverenitásnak hívnak, nála semmilyen döccenést nem okoz........................................

Azt hiszem ehhez már nem is kell sok kommentár, tényleg annyira erősnek érzik magukat ezek a "liberális és demokrata" kártevők, hogy még a látszatra sem ügyelnek!
A legfőbb ellenségük, az oroszok tőszomszédságában a szokásos gusztustalan eszközeikkel elfoglaltak egy igencsak nagy országot és ott el merték követni az összes tipikus gazemberségüket, ami rájuk jellemző!
Totális letámadásra számíthatunk!

Helga Beauty Salon2 2020.11.11. 10:38:34

@Mr. Hyde: Az USA hatalmi körei egyszerre veszítik el az irányítást a belföldi és a befolyást a külföldi események felett......................

Drága összesküvéselméletező barátom, az USA hatalmi körei nem azok amikre te gondolsz, nem azok amiket te látsz, már réges régen, hanem a háttérhatalom és azok számára ezek az események teljesen megfelelőek, a bolíviai események talán már nem, de biztosan perpill. fontosabb volt nekik az agyalágyulás állapotában leledző Biddent betolni elnöknek, de lesz gondjuk erre a kis indiánra, ne aggódj!

Billy Hill 2020.11.11. 14:30:24

O tempora, o Morales...!

Mr. Hyde 2020.11.11. 21:02:19

@Helga Beauty Salon2:

A hatalmi kör egy gyűjtőfogalom. Ebbe beletartozik az 'előtérhatalom" és a "háttérhatalom" is. Jelenleg mindkettő elveszítette az irányítást az események felett, a tandemrendszer a saját belső logikája szerint sem működik immár.

Helga Beauty Salon2 2020.11.12. 10:09:10

@Mr. Hyde: Ha igazad van és a háttérhatalom is elveszítette a kontrollt, akkor ott még nagyobb a baj!

Mr. Hyde 2020.11.12. 11:57:23

@Helga Beauty Salon2:

Ha háttérhatalom lennék mindenképpen olyan suttogópropagandát terjesztenék az emberek között, hogy mindent a háttérhatalom irányít, s ezzel fedném el, hogy valójában már rég nem vagyok ura a helyzetnek.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása