magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Krekó

 CitizenGo az egyik kedvenc civil szervezetem, de ezúttal feleslegesen pazarolják energiáikat, ez a kampány teljesen értelmetlen.

Krekó Péter nem mondta azt, hogy "el kell venni az emberek kedvét a védőoltástól, ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom majd a kormányt fogja megbüntetni", hanem azt mondta, hogy "ha aláássák az emberek oltási hajlandóságát, akkor Orbán fogja elszenvedni ennek politikai következményekei".

Hogy érzékeltessem egy egyszerű példával, nem ugyanaz azt mondani "bárcsak leégne a házad, ezzel nagy anyagi veszteséged lesz" és azt, hogy "ha leég a házad, ezzel nagy anyagi veszteséged lesz".

Nyilván az utóbbi értelmezhető burkoltan mintha azonos lenne az előbbivel, ez igaz, de ez már belemagyarázás, ami az értelmező felelőssége, nem a megfogalmazóé.

Rendkívül rossz taktika a ballib propaganda belemagyarázósdisát átvenni.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr516385326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2021.01.17. 07:44:07

Na ja, pedig szerintem Bayer ennél okosabb ember. Talán mára már eluralkodott egyfajta paranoia mindkét oldalon, s az ellenoldal minden lépése gyanús.
De nem biztos, hogy a belemagyarázósdi rossz taktika (bár kétségtelenül gusztustalan).
Van petíció, gyűlnek az aláírások, a MN kitart a saját értelmezése mellett.
Krekó majd beperli Bayert, talán nyer is, a bíróság megítél párszázezernyi fájdalomdíjat Krekónak, amit Bayer szokás szerint nem fizet ki.
A hívekben meg az marad meg, hogy Krekó az emberek halálát akarta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.17. 08:03:43

@vergyula:

Ez pont olyan, mint a ballibeknél a műbotrány utáni aláírásgyűjtés, pl. a "listázás" ellen. Csak a kemény magot erősíti, a hívek egy részét is elriasztja, az ellenfélre pedig nulla a hatása.

ulpius66 2021.01.17. 11:03:10

@MAXVAL birсaman közíró:

Figyusz!

Van egy olyan alapelv, hogy nem a szó szerinti tartalmat kell nézni, hanem a mondanivalóját!

Szerinted mi volt ennek a vadbarom Krekónak ezzel a mondanivalója?

ulpius66 2021.01.17. 11:08:14

Na, meghalt az a vadliberális Sas József, akarom mondani Pollacsek József, származását, vallását tán le se kell írnom......

Némi segítség.....

"Békéscsabán született, édesapja, Pollacsek Izidor is színész volt, de a holokauszt áldozata lett."

Hát sajna mán ő sem éli meg, hogy a kedvencei még egyszer hatalomra jussanak.....

2021.01.17. 13:01:26

A jobboldal (azaz a konzervatív liberális vonal) alapvető hibája az ellenség, a liberális (progresszív liberális vonal) ellenük sikeresnek bizonyult eszközeinek átvétele. Ebből rövidtávon születhet siker, de hosszútávon a hitelességet ássa alá azok körében, akik jobboldaliak, vagyis akik nagy különbséget látnak a konzervatív és a progresszív liberalizmus között.

Röviden: progresszív liberalizmus=bűn, konzervatív liberalizmus=szánalom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.17. 13:16:56

@zavaleta:

Nekem mondod? Én már ott tartok, hogy jobban röhögök a középjobbon, mint a középbalon. A kereszténydemokratákat meg kifejezetten gusztustalanoknak tartom.

jónévez 2021.01.17. 21:11:39

És abban miért kéne biztosnak lennem, hogy egy "if you"- val kezdődő mondat az "aláássák"? Szerintem "aláásod". Máris mást jelent.

2021.01.17. 21:57:24

@MAXVAL birсaman közíró: Már a "kereszténydemokrata" szó is fából vaskarika. Az ilyen pártok működése pedig istenkáromlás.

jónévez 2021.01.17. 22:23:27

@zavaleta: A múlt században ezt mondták, valóban. A rablógyilkosok mondták.
Azért haladj már a korral, a mai legnagyobb "demokrata" rendszeresen bérmálkozik ám :P
Tehát keresztény és demokrata...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.17. 22:32:12

@zavaleta:

Az eredeti ötlet végölis dicséretes: a keresztény elvekkel mérsékelni a liberális tombolást.

Persze naív marhaság, mert ez képtelenség.

chrisred 2021.01.18. 08:43:43

Szerintem a szövegkörnyezetből az is kiderült, hogy Krekó a kormány részéről tartja hibás taktikának az oltási hajlandóság aláásását. Tehát szerintem inkább arról van szó, mintha azt mondta volna, "ha elalszol az ágyban dohányzás közben, akkor abból nagy anyagi veszteséged is lehet", amit a kormánypropganada úgy interpretált, "ha valaki bebújik Orbán ágyába és elalszik dohányzás közben, nagy anyagi veszteséget okozhat neki".
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása