magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Németek...

A német fanatikus típus. Mindig őszintén lelkesedik azért, amit a Vezetőség éppen mond.

Azt hiszem, a legközelebbi, németek által kiprovokált háború után Németország megszüntetése lesz a helyes megoldás. Fel kell osztani területét a szomszédos államok között.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5716647396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2021.08.03. 07:39:14

"németek által kiprovokált háború után Németország megszüntetése lesz a helyes megoldás" És ha ők nyerik meg?

Amúgy lehet, hogy fanatikusak, de sokszor pont a vezetőség ellenében. A cégünknél egy rakás dolognak a németek a kerékkötői. Miattuk kell módosítani szabályokon. Náluk erős a szakszervezet és az üzemi tanács, és nem félnek használni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.08.03. 08:10:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: már megelőztek ebben a gondolatban. Az 1947-es német béke explicit betiltja Poroszországot, sem tartományként, Németország több részre válása esetén (amire lett volna ám terv, lett volna egy Bajorország-Ausztria-Magyarország hármasból alkotott egységes állam!) önálló országként sem létezhet, sem ezen a néven, sem a területén nem alakulhat újra.
Amúgy a németek most jó felé haladnak mert önkéntesen ki akarnak halni, csak a cserenépben (AIDS-es analfabéta afgán parasztok szír agysebészekkel fűszerezve) tévednek nagyot. Dehát itt van a barom, aki maga mondja, aki ezzel a tudással vezethet egy óriásválallatot:

www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/daimler-chef-will-in-fluechtlingszentren-neue-arbeitskraefte-finden-a-1051654.html

"Die meisten Flüchtlinge sind jung, gut ausgebildet und hoch motiviert. Genau solche Leute suchen wir", sagt Dieter Zetsche in einem Zeitungsinterview. Deshalb will der Daimler-Chef in Asylunterkünften neue Arbeitskräfte finden.

midnight coder 2021.08.03. 08:29:32

@Deak Tamas: Vicces csávó. Kérdés csak az, hogy önként ilyen vicces, vagy megkapta ukázként hogy ezt kell mondania.

midnight coder 2021.08.03. 08:30:16

@vergyula: Ez a szakszervezesedti kb. addig mûxik, amíg az egész gyárat ki nem viszik egy másik országba.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.08.03. 08:33:27

@midnight coder: Önként. Elhiheted.
A szakszervezetesdi témában: részint ezért vagyok már inkább EU ellenes, hiszen teljesen egyértelmű, hogy egy EUs cég amely EU-n kívülre visz bármit is, büntetést kéne kapjon.
Meg amúgy ki is vihetik a cuccokat, amikor rájönnek hogy a magasan képzett Mirajkumar még egy gombot sem tud lenyomni, majd visszahozzák, ha addig nem mennek csődbe. (Nem mese ez gyermek, magam éltem át már sokszor ilyet.)

vergyula 2021.08.03. 09:12:12

@midnight coder: De addig működik. Láttam, ahogy a németek évekkel el tudták csúsztatni a gyár bezárását/migrálását, a végén pedig sokkal jobb feltételeket harcoltak ki a dolgozóknak.

csaboca73 2021.08.03. 10:40:21

Mivel a bulgárok a németek csatlósai, ezért azt hiszem,hogy a kiprovokált háború után fel kell oszlatni Bulgáriát is a szomszédos országok közt: Törökország, Románia, Észak -Macedónia.

F1őr 2021.08.03. 11:18:19

Jól kihátrált Vettel mögül a másik 16 versenyző. Ez a dísz buzi meg ottmaradt strichelni egyedül a pálya szélén. Hülyét csinált magából a világ előtt.

Gery87 2021.08.03. 13:39:44

@vergyula:

Jha, ott elbohóckodnak ezzel....aztán amit ott bukik a cég a szakszervezet miatt, azt majd behajtja itt keleten a magyar, román, lengyel stb melóson! köszönjük.

Gery87 2021.08.03. 13:42:44

@Deak Tamas:

"Az 1947-es német béke explicit betiltja Poroszországot"

Mondjuk ez inkább jelképes volt, megtették bűnbaknak a "porosz militarizmust", miközben egy osztrák kezdte az egészet, méghozzá Bajorországban:)
Nem beszélve róla hogy Poroszországot és annak szellemiségét bizonyos tekintetben az NDK vitte tovább....:)

Gery87 2021.08.03. 13:44:26

@midnight coder:

Nem kell, már itt vannak....ott a választóknak megtartják ezeket dísznek, a szart meg majd mi ellapátoljuk...

Gery87 2021.08.03. 13:53:01

"Azt hiszem, a legközelebbi, németek által kiprovokált háború után Németország megszüntetése lesz a helyes megoldás. Fel kell osztani területét a szomszédos államok között."

Vicces.
Nem lesz semmiféle háború...nem éri meg....
Németországot nem kell felosztani, szépen szétesik majd....ahogy a török, arab, szír stb muszlim vírus szétterjed mint a rák....aztán erre válaszul megerősödik a regionalizmus és menekül a szövetségből aki tud....

Megoldjuk mi ezt a felmelegedés meg túlfogyasztás, szennyezés dolgot a jó öreg evolúcióval:
Ennek motorja és esze, a fehér ember szépen kihal/visszaszorul....a fejére nőnek a butább, bunkóbb népek aztán azok se BMW-t se KUKA robotot nem fognak tervezni.....nem lesz jólét, de fogyasztás sem...
A népességfelesleget meg elviszi valami vírus vagy a törzsi háborúk....

sync 2021.08.03. 14:19:18

A 80-a években voltam Németországban. Egy ott élő volt magyar katona, aki ott telepedett le, mondta: A németek vagy nagyon háborúpártiak vagy nagyon békepártiak. Nincs köztes állapot.

Boldeone Bull 2021.08.03. 15:08:03

Németország megszüntetése lesz a helyes megoldás." Akkor Európának annyi ! Èn pont az ellenkezőjèben hiszek : erős Nèmetország kellene , egy erős nèmet kancellárral , Merkel helyett. Felfejleszteni a nèmet haderőt , ès gatyába rázni az EU- t, hogy Európa visszanyerje règi fènyèt. Evidens, ha Nèmetország hanyatlani kezdene, akkor durván magával rántaná az egèsz EU-t . Az elmúlt èvtized közèp- európai prosperitása, a működő tőkebefektetèsek leginkább Nèmetországból èrkeztek ès mint felvevőpiac is Nèmetország a legnagyobb...Egy nèmet hanyatlás \ szètesès a lehető legrosszabb lenne, amit el lehet kèpzelni!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.08.03. 15:17:18

@MAXVALL bircaman közíró:

"A magyar fanatikus típus. Mindig őszintén lelkesedik azért, amit a Vezetőség éppen mond."

Nem igaz.

S válasz magadnak más nikket.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2021.08.03. 17:12:38

@Boldeone Bull: Semmi szükség egy olyan Németországra aki izomból osztja Európa közepén a PC-véleményterrort.

Nagyon örülök hogy a Lengyelek legalább fékezik valamennyire és szurkolok nekik hogy össze tudjanak hozni valami régiós középhatalmat így Közép-Európában kiterjesztve a befolyásukat

Gery87 2021.08.03. 20:33:28

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:

A PC ellentéteként a mucsai sudribunkóság és a vallási ökörségek sem jobbak!
Ezt kéne már megérteni.

Gery87 2021.08.03. 20:37:30

@Boldeone Bull:

Ezt a régiót csak gyarmati övezetként, meg pufferzónaként kezelik.
Jobb nem lenne, persze, de legyünk reálisak...

jónévez 2021.08.03. 21:03:22

Vicces, hogy senki nem a viccet fogta fel, hanem egyetért, vagy ellenkezik.
Ugyanezt az emberiségről is leírhatnánk. Meg Marika néni és Pista bácsiról.
Merthát az egész mindig úgy kezdődik, hogy Pistike visszaütött.
"Németek által kiprovokált háború". Na, olyan soha nem volt. Kiprovokálták közösen, mert mindenkinek ez volt az érdeke. Aztán a vesztes lett a bűnbak, a bűnrészesek meg is büntették.
Ésmég a kommentek közt is megjelenik az osztrák, mint főbűnös. Hát nem látjuk, hogy akkor is azért volt az egész, mert mindenki pofozkodni akart, és mindenki fennkölt célokért?
Nem látjuk, hogy most is mindenki pofozkodni akar, mindenki fennkölt célokért?
Nem látjuk, hogy nem Németországot kell, nem az egyesült királyságot, nem az egyesült államokat, nem oroszországot kell megszüntetni, hanem a pofozkodás igényét csillapítani?
Valójában én a hülyeséget szüntetném meg. Pont annyira lehetetlen, mint Németországot.

alöksz róz 2021.08.03. 21:14:15

@Boldeone Bull: "Èn pont az ellenkezőjèben hiszek : erős Nèmetország kellene , egy erős nèmet kancellárral , Merkel helyett. Felfejleszteni a nèmet haderőt , ès gatyába rázni az EU" - volt már ilyen kétszer is, nem tanultál róla az iskolában?

Boldeone Bull 2021.08.03. 22:19:47

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Szerintem a V4 egy repedező szövetsèg, ès valójában a lengyelek is a nèmet gazdaság függői . A lengyelek törtènelmileg ès mostanában is inkább oroszellenesek , ès euroatlantisták

@Gery87: Trianon óta mèg mindig ez legjobb esèly számunkra. Az ázsiai nagyok is itt vannak persze, mint befektetők , de ők is inkább az Európai piacra jutásban mint egy ugródeszka tekintenek Magyarországra, a V4 piac túl kicsi, ès nem is mi vagyunk ott a legversenykèpesebbek , hanem a lengyelek
Az adottságainkon nem tudunk változtatni : mindig is Nèmetország-, ès Ausztria - függő ország maradunk...Nekünk - szerintem - egy erős, ès prosperáló Nèmetország az èrdekünk!

Boldeone Bull 2021.08.03. 22:35:01

....ès èppen az a nagy szerencsènk , hogy van egy ilyen ország a közelünkben , mint Nèmetország, amely a világ 3. legnagyobb exportőre , majdnem annyi az èves exportja , mint az USA- nak. Egy erős nèmet gazdaság nèlkül óriási bajban lennènk, de mèg a lengyelek is ( a lengyel export 29% -a Nèmetorszagba megy ..) Ezèrt is èrthetelen ès irraconionalis egy nèmet összeomlást kívánni!

Gery87 2021.08.04. 12:49:34

@Boldeone Bull:

Mivel középhatalom nem leszünk már soha ezért az erős német állam főleg kiszolgáltatottságot hoz és egyoldalú függőséget....ez max annyiban jó hogy ott lesz pénz amiből csurran....szemben más alternatívákkal (pl orosz, török) ami csak az erejét hozta ide nem a pénzét.
Sodródunk, nem tehetünk mást.
Ez a régió sorsa.

"Nemzetben" meg "nemzetstratégiában" kár gondolkodni mert szegény kisállamként itt helytartók ülnek a nyakunkon akiknek a saját pozíciója és vagyonfelhalmozása fontosabb lesz mint a közösség jóléte és boldogulása, nem nekünk kell ugyanis megfelelniük hanem az uraiknak!
Az egyetlen reális út az egyéni boldogulás megvalósítása....vagy itt, vagy elmész.

Maxval eredeti bircaman 2021.08.04. 13:04:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: még, még, még, ilyen mókás riposztokat akarok!

Annyira szellemes, hogy lehet, áthívom néhány kis barátomat.

Maxval Balfácán Bircaman 2021.08.04. 13:30:41

Durcáskodik a buzi, kifogyott az érvből. Ergo ebből látszik, hogy igazam van.

entrpnr 2021.08.05. 09:06:55

@Deak Tamas:

Az 1947-es német békéről tudsz többet mondani? Mert én itt elakadtam:

"There was, however, no peace treaty between "Germany" and the four other powers."

chnm.gmu.edu/1989/items/show/290

És úgy tudom, hogy hivatalos, rendes békeszerződés, amin Németország, mint szuverén fél jelenik meg a mai napig sincs még.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.08.05. 09:09:32

@entrpnr: az idei valamelyik Rubiconban volt szó erről, megpróbálom előkaparni. Én úgy emlékszem, azt irták, hogy a békeszerződésből idéznek, de lehet h csak szimpla ukáz volt.

entrpnr 2021.08.05. 09:33:01

@Deak Tamas:

Köszi! Ez a Rubicon nekem is megvan, hétvégén utánakeresek. De valószínűsítem, hogy inkább békediktátumról lehetett szó.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.08.05. 09:45:27

@entrpnr: vagy NDK ...? megnézem majd én is, viszont nekem idei szám rémlik, nem tudom, a netes hivatkozás évszámozása jó-e.

Gery87 2021.08.05. 14:10:23

@entrpnr:

"... A függőben maradt egyéb kérdések többségében azonban sem a békekonferencia előtt, sem az után jó ideig nem történt előrelépés. A Németországgal kötendő békeszerződés problémáját a külügyminiszterek tanácsának 1947. évi moszkvai, majd londoni értekezlete sem tudta megoldani. 1949. szept. 12-én Németország nyugati megszállási övezeteiből létrejött a Német Szövetségi Köztársaság, 1949. okt. 7-én a szovjet megszállási zónából megalakult a Német Demokratikus Köztársaság, s ezzel a német békeszerződés ügye lekerült a napirendről. A Német Demokratikus Köztársaság és Lengyelország között 1950. júl. 6-án létrejött egyezmény az Odera–Neisse vonalat a 2 ország közötti államhatárrá nyilvánította. 1955. máj. 15-én aláírták a békeszerződéssel egyenértékű osztrák államszerződést. Az 1970. aug. 12-én aláírt szovjet–NSZK szerződés, ill. az 1970. dec. 7-én aláírt lengyel–NSZK szerződés ugyancsak nemzetközi jogi érvényre emelte az Odera–Neisse határt, s ezzel mintegy helyettesítette a hiányzó békeszerződést. 1951. szept. 8-án a Japánnal hadiállapotban lévő 49 állam San Franciscóban békeszerződést írt alá Japánnal. A Szovjetunió nem csatlakozott a szerződéshez, és a szovjet–japán béke aláírása mind a mai napig várat magára. "

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/TenyekKonyve-tenyek-konyve-1/1990-7B2E/tortenelem-7EFC/sorsfordito-konferenciak-7EFD/a-parizsi-bekekonferencia-1946-7F57/

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.08.17. 14:37:29

"Azt hiszem, a legközelebbi, németek által kiprovokált háború után Németország megszüntetése lesz a helyes megoldás."

Messzemenően egyetértek. Sőt a legjobb az lett volna, ha 89-ben hallgatnak Thatcherre, és nem engedik meg az egyesülést. A legjobb lenne, ha megint államokra hullana szét. Sokáig én is csodáltam a németeket, mert egyszerűen ez volt a közhangulat Magyarországon a komunizmusban, mert ugye milyen jó kocsikat gyártanak meg sok pénzük van. De aztán rájöttem, hogy ez csak pénz, az másnak is van, azonban eszük meg egyáltalán nincs. A mondásom a németekről, hogy mikor a hülyeség szorgalommal párosul. Az egy dolog, hogy az országunkkal kibasztak többször alaposan. De baszki kirobbantottak 2 világháborút, és becsempészték Lenint Oroszországba (és persze pénzelték is, így vélhetően miattuk lettek a legerősebbek). Ennél még a franciák is jobbak, pedig ezt most nehéz volt kimondani. :-)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása