magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Őrült jó a műsor

Annak idején, úgy 20 éve, amikor a Hit Gyülekezete még a ballib oldalon politizált, volt egy karikatúra valamelyik fideszes médiában Németh Sándorról, a felirat "őrült jó a műsor" szöveggel. Valahová el is mentettem, de mivel már egy külső 5 TB-os merevlemez az archívumom, nem biztos, hogy meg is találom. De rászánok majd a cikk végén a keresésre 20 percet. Ha nem, leírom a kép tartalmát emlékezetből.

Ez egy külön sztori egyébként. Számítógépes pályafutásomat 1984-ben kezdtem még egy Spectrum ZX+ géppel (akkor a PC-k még baromi drágák voltak), aztán az első PC-m 1992-ben lett. Akkor szembesültem azzal, hogy arvhiválni kellene a dolgaimat. Először lett egy nagy doboz floppim, aztán betelt, lett a végén 7-8 doboz. Aztán lett CD-íróm, minden felment 5 CD-re. Aztán lett doboznyi CD-m, majd több doboznyi. Aztán jött a DVD-író. Kezdetben egy kis mappányi, aztán ebből is lett sok mappányi. Persze valamennyi adat mindig elveszett, az átmásoláskor mindig kiderült, valamelyik hordozó nem működött. Átlagban az adatok 1 %-ának ez lett a sorsa. Ez persze ritkán okoz fájdalmat, de megesik ez is: volt pl. egy 2007-ben készített videóm, melynek a közepe olvashatatlan. Az elejét és a véget végül levarázsoltam, de a többit nem tudtam.

Aztán meguntam a sok DVD-vel való bohóckodást, megvettem a most is használt külső merevlemezt, mely 5 TB képességű, de már 85 %-ban tele van. Szerintem jövőre veszek még egy ilyet. Remélem, a doboznyi külső merevlemez időszak már nem fog bekövetkezni.

Mondjuk jó lenne a fájlokat valahogy katalogizálni is, de erre sose maradt időm és energiám.

A lényeg, ez a most megkeresendő kép jutott eszembe olvasgatva a ballib törzskommentelők szövegeit különböző helyeken.

A két tábor: a gyurcsányista és az antigyurcsányista, ez utóbbi két alcsoportra oszlik. A kép kb. ez:

  • gyurcsányisták: Dobrev az egyedül alkalmas jelölt, MZP kriptofideszes, Kari pedig puhapöcs, mert nem hajlandó feles többséggel alkotmányozni, s elszámoltatás meg börtönbe utalás pedig várhatóan majd kitünteti Orbánt,
  • antigyurcsányisták:
    • light antigyurcsányisták: Dobrev alkalmas minden szakmai, politikai és emberi szemszögből, de taktikailag nem, mivel nem nyerhetők meg vele a semleges szavazók, azaz csak emiatt nem szabad őt indítani Orbán ellen, helyette az integratívabb MZP vagy Kari a megoldás,
    • hard antigyurcsányisták: Dobrev alkalmatlan, ő a 2010 előtti világ élő jelképe, márpedig Orbánt éppenhogy a 2010 előtti világgal szembeni elégedetlenség segítette hatalomba.

Pontos számításokat nem végeztem, de így ránézésre az arány a fenti nézetek között 4:3:3.

Szóval most ezek szidják egymást, mint a bokrot. Nagyokat lehet nevetni. Tényleg őrült jó a műsor!

Na, megvan a kép:

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6416706526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2021.10.04. 23:52:45

"hard antigyurcsányisták: Dobrev alkalmatlan, ő a 2010 előtti világ élő jelképe, márpedig Orbánt éppenhogy a 2010 előtti világgal szembeni elégedetlenség segítette hatalomba."

Ez mondjuk igaz. Az hogy Dobrev került ki győztesen pont hogy a bizonytalanokat meg a potenciális ellenzéki de nem szavazókat fogja távol tartani attól hogy rájuk szavazzanak, hülyék ezek az öszefosásosok úgy ahogy vannak.
Gyurcsányék önös érdekből szétbaszták az egészet,a sok hülye megélhetési fasz párt meg ment utánuk...4 évről 4 évre élnek, semmi nem számít.
Arra azért kíváncsi leszek hogy a 2022-es bukta után mit tudnak még kitalálni mozgósítási céllal, ha most nem nyernek akkor mi lesz a terv? Mi lesz a duma? Miért alkalmasak mégis 2026-ban?

Gery87 2021.10.05. 00:00:19

Én nagyon úgy érzem hogy Gyurcsányék célja hogy az örök antifideszes geci nyugger táborral örök ellenzékiként szipojozhassák a közpénzt, a többieket meg lejárassák.
Nekik megvan a táboruk, a többiek meg lemorzsolódjanak - hisz egyetlen értelmük ha nyernek - de a DK erre nem szorul rá. Ők az antiorbán....de a többiek meg az "alternatív kormány"....
na kinek egyszerűbb? ennyi.
Már megértem aki azt mondja hogy ha nem is tudatosan de Gyurcsány Orbán embere, ez a fasz a saját egójával úgy táncol ahogy Orbán fütyül és észre sem veszi.

Serény Vélemény 2021.10.05. 08:54:37

Kb 2015-ben volt az igazi politikai irányváltás. Szerintem Németh Sándor mindig is nagyon jó reálpolitikus volt. Ekkora kiderült néhány dolog: 1) a Fidesszel hosszabb távon kell számolni, mint legjelentősebb, vagy egyik legjelentősebb politikai erővel, 2) a baloldal tényleg kiszolgáltatná az országot a migrációnak, ennek minden következményével együtt, 3) A fidesznél is rájöttek, hogy igen jelentős tömeghatása van a Hit Gyülekezetének, az igazi tömegbefolyása nagyobb, mint kb az összes magyarországi keresztény felekezeté, kivéve a Római Katolikusokat. De lehet, hogy nem kivéve. 4) 1998-as gyülis balhé sem originál fidesz-projekt volt, egy kicsit akkoriban még állampárti múlttal rendelkező katolikus klérus, és a gyülekezetből kivált emberek gerjesztették, és néhány fogékony politikus meg benyalta. (Közülük az egyik kisgazda politikus olyan szinten tért meg később, - klasszikus reformátussá vált - hogy még a hit gyülis mércével számítva is egyértelműek és jók a megtérésének a gyümölcsei.)
A 12-es választást egyébként az billentette, hogy azokban a körzetekben, ahol a Vona-féle, még tényleg radikálisnak és széljobbnak nevezhető Jobbiknak esélye volt, a hgy fogta magát és nagyon alaposan keresztbe feküdt, és gondoskodott arról, hogy a fideszes jelölt kerüljön be a parlamentbe. Ennek a távlati célja az volt, hogy ne tudjon antiszemita irányba tolódni a kormány azáltal, hogy kénytelenek a jobbikkal koalícióra lépni. Merthogy a fidesz mint párt, és a kormány sem nem volt antiszemita, és ennek a ténynek a tiszteletben tartására személyesen Orbán meg is kérte Németh Sándort, mint az atv-re .... legnagyobb befolyással bíró embert.
És valóban, Németh Sándor még az - egyébként tényleg nagyon befolyásos - amerikai barátai előtt is helyretette azt az akkoriban a függetlenobjektívok által világgá kürtölt hazugságot, hogy Orbán Viktor és a kormánya antiszemita.
A 18-as választás előtt pedig már határozottan és országosan a Fideszt támogatták.
nyilván ebben volt szerepe az egyház és a Fidesz közötti viszony normalizálódásának, a szerződésnek, a megígért pénznek, és így tovább, de az ellenzéki oldal lmbtq kompatibilitásból egyre inkább habzószájú támogatójává válásának is.
Szerintem ténylegesen legalább százezres nagyságrendű szavazatot hozott a fidesznek, de az is lehet, hogy százötven-háromszáz ezret..
A talány az a jövő. Szerintem nincs kormányváltó hangulat, Dobrevre pedig épeszű ember nem szavazhat, pontosan Dobrev találta ki például az óvodai pedagógia genderideológia alapján történő átszervezését. Ami pedig a teljes magyar társadalom és nagyjából minden alap totális szétzúzását jelenti.

vergyula 2021.10.05. 09:56:12

@Serény Vélemény: "óvodai pedagógia genderideológia alapján történő átszervezését" - Van ehhez egy linked?

Serény Vélemény 2021.10.05. 10:34:04

@vergyula: A legfontosabb a kollektív közös emlékezet, mert a google pl az általam még néhány hete megtalált index-es cikket erről már nem találja érdekes módon.

Amíg be nem tiltják, a névsort érdemes megjegyezni!
A genderideológia hazai terjesztésének vezetését maga Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége vállalta magára. 2009-ben egy szervezetet is létrehoztak a genderpropaganda népszerűsítésére.
És hogy kik támogatták Dobrev kezdeményezését, az Unifem-Ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület megalakulását? Érdekes a névsor, jó, ha fennmarad az utókornak: Asbótné Thorma Judit (Magyar Nők Szövetsége), Bánáti Jánosné Ilona (Magyar Ügyvédnők Egyesülete), Buday-Gyarmati Andrea (olimpikon), Czakó Borbála (londoni nagykövet), Danks Emese (Erste Bank), Göncz Kinga (külügyminiszter), Gurmai Zita (szocialista EP-képviselő), Herczog Mária (a Gazdasági és Szociális Tanács állandó bizottsága), Junghaus Tímea (Open Society Institute), Király Júlia (a Magyar Nemzeti Bank alelnöke), Lamperth Mónika (az MSZP elnöki kabinetvezetője), Palya Bea (énekes), Ránky Katalin (L’Oréal), Sebestyén Márta (énekes), Szelényi Zsuzsa (Budapesti Európai Ifjúsági Központ), Takács Ildikó (Reklám Világszövetség), Wirth Judit (Nők a Nőkért az Erőszak Ellen) és Tóth Herta (CEU, Női Érdek Szövetség).
A propagandának hamar meglett a hatása, 2009-ben már kormányrendelet tette kötelezővé a genderszemléletet az óvodákban, ennek érdekében a legkisebbek nevelésének országos alapprogramját is módosították. A rendelet szerint a foglalkozásokon az óvodapedagógusoknak kerülniük kellett volna a nemi sztereotípiák erősítését. Például ez a gyakorlatban a teljes magyar népmesekincs mellőzését jelentette volna.
A nemiség semlegessé tételén kívül a nevelési alapprogram rögzítette a kívánatos óvodakép kialakításánál, hogy az óvodai nevelésben biztosítani kell a migránscsaládok gyermekeinek az önazonosság megőrzését, ápolását, erősítését. A kisgyermekekkel foglalkozó nevelőket kötelezte a jogszabály arra is, hogy a gyermekeket a különbözőségek, a másság elfogadására, azok tiszteletére kell szoktatni – írta összegzésében az akkori sajtó.
Konzervatív oldalon a jogszabály elfogadása óriási tiltakozást váltott ki, rengeteg gyermekpszichológus hívta fel a figyelmet arra, hogy a kicsik lelki fejlődésére milyen káros hatással van a rendelet.
Kerestük a témában Vekerdy Tamás aggódó észrevételeit is, de sajnos nem találtuk. Mit gondolnak, miért? Mert Vekerdy úr is tagja volt annak a bizottságnak, amelynek ajánlása háttérül szolgált a jogszabály elfogadásához, vagyis a szakmai anyag támogatta a genderpropagandát az óvodákban.
2010-ben a Fidesz egyik első intézkedése volt a genderrendelet eltörlése, emiatt Magyarországon nem tudott gyakorlatba lépni a nácikat messze túllicitáló gyerekkísérletek első állomása.
2010 lehetne tehát a választóvonal. Hát nem furcsa? Valakik már akkor előre látták a jövőt: a migrációt és a genderkérdést. És hogy ne érje váratlanul a magyar társadalmat, már az óvodákban megkezdték a felkészítést. De nemcsak ott, az 1004/2010. (I. 21.) kormányhatározat az államigazgatás és az élet egyéb területén is a genderszemlélet átültetését írta elő. Ez viszont a Fidesz kormányra kerülésével megakadt.

www.facebook.com/bayerzs/posts/1321302384939518?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202110

vergyula 2021.10.05. 14:50:15

@Serény Vélemény: Köszi, nekem mondjuk elég gyengécske a memóriám.

"az óvodapedagógusoknak kerülniük kellett volna a nemi sztereotípiák erősítését" - Ez mondjuk rossz.

"a gyermekeket a különbözőségek, a másság elfogadására, azok tiszteletére kell szoktatni" - Ez viszont jó.

Serény Vélemény 2021.10.06. 09:40:20

@vergyula: ""a gyermekeket a különbözőségek, a másság elfogadására, azok tiszteletére kell szoktatni" "

Indokold meg, hogy miért!

vergyula 2021.10.06. 13:29:44

@Serény Vélemény: ha mondjuk van egy gyerek, akit a nagymamája nevel, vagy esetleg fekete a bőre, vagy lángvörös a haja és szeplős, vagy fél arcát takarja egy anyajegy, az bizony alapvetően számíthat csúfolódásra, kiközösítésre. Jobb, ha arra nevelik a gyerekeket, hogy ilyen ne történjen.

Serény Vélemény 2021.10.06. 14:39:42

@vergyula: Ami nálam mindig kivágja a biztosítékot az egy vélemény, ami engedélyezve van, és amit kötelező mantrázni.

" ha mondjuk van egy gyerek, akit a nagymamája nevel, vagy esetleg fekete a bőre, vagy lángvörös a haja és szeplős, vagy fél arcát takarja egy anyajegy, az bizony alapvetően számíthat csúfolódásra, kiközösítésre."

Ha valakit a nagymamája nevel az önmagában egy valamilyen sors-katasztrófa, ami önmagában egy normális embert a sorsával kapcsolatos együttérzésre indít.

Ha viszont valakinek a bőre fekete, (mitől fekete a bőre?) az miért lenne katasztrófa, mitől lenne egy kategória azzal, akivel kapcsolatban tényleg együttérzést kell tanúsítanunk?

Úgyhogy ez egy tipikus balliberális mantra.

Azt TE személyes tudod például, hogy az összes indiai gyakorlatilag utálja a fehér embereket? Akkor lesznek veled egy kicsit normálisabbak, amikor elmondod, hogy nem vagy angol. Őket nem agyalágyult európai poszt értelmiségiek kondicionálják az öngyűlöletre.

vergyula 2021.10.06. 15:35:30

@Serény Vélemény: "Ha valakit a nagymamája nevel az önmagában egy valamilyen sors-katasztrófa, ami önmagában egy normális embert a sorsával kapcsolatos együttérzésre indít." - Nincsenek szülei, tehát más, mint a többiek, tehát fura. A gyermeki közösségben könnyen kialakulhat az ilyen hozzáállás, ha a felnőtt nem figyel.

"Ha viszont valakinek a bőre fekete, (mitől fekete a bőre?)" - mondjuk mert afrikai származású, a többit lásd fent.

Van egy rakás indiai kollégám, de nem tűnt fel, hogy utálnának. Jó, mondjuk tudják (remélem), hogy nem vagyok angol.

Serény Vélemény 2021.10.06. 16:14:55

@vergyula: "A gyermeki közösségben könnyen kialakulhat az ilyen hozzáállás, ha a felnőtt nem figyel."

vagy ha nem, hát kisnyúl! A fiam ovis csoportja pl lazán integrált egy autista srácot. Pedig ő aztán tényleg "más" volt.

Fekete bőr: lazán el tudják némi csodálkozás után fogadni.

Serény Vélemény 2021.10.06. 16:16:30

@vergyula: Ja, és az 1.4 milliárd indiainak mennyire reprezentatív mintája az indiai kollégáid?

vergyula 2021.10.06. 17:01:25

@Serény Vélemény: Remek, akkor jók a szülők, jók a nevelők.

vergyula 2021.10.06. 17:03:30

@Serény Vélemény: Igaz, nem kollégám az összes.

Serény Vélemény 2021.10.06. 17:07:32

@vergyula: Nem, csak egy falu, egy alom. Ez az igazi elfogadás.

_Neville 2021.10.07. 01:54:38

@Serény Vélemény: Ha jól emlékszem , Márfi Gyula akkori veszprémi érsek írt egy tiltakozó levelet is emiatt (ezt se találni a neten), és olyan suttyomban hozták a rendeletet, hogy a legtöbben csak ebből értesültek a dologról, és tört ki a balhé.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása