magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Megélni napi 1 cikkből

A ballib édes élet: megélni napi 1 cikk írásából egy blogon. Nem valamiféle oknyomozó, alapos elemző cikkből, hanem szimpla pársoros véleménycikkből (a Kolozsszaros Blogon a cikkek 95 %-a nem éri el 1 darab A4-es lap terjedelmét).

Ugyanis hatalmasak a blog költségei: portál működési költsége, a könyvelők, az adók, járulékok, programozás, dizájn. Mivel magam is fenntartom saját médiámat, elmondhatom, ez a szöveg teljesen komolytalan. A ballibbant bloggerek havi 3 millió Ft-ot követelnek, miközben a teljes éves működési költség is ennek töredéke. A programozás kb. semmi, maga a platform szoftvere pl. ingyenes, s van egy rakás ingyenes sablon és a segédalkalmazás hozzá, de a fizetősek se kerülnek 20 ezer Ft-nál többe (20 ezer nem 1 hónapra, hanem örökre!) - ezeket képes kezelni egy alapképességű felhasználó. Dizájn? Megcsinálja bárki saját magának. Könyvelők meg mire pontosan? Na és milyen adók? Mióta kell adózni blogkészítésért?

Ezek az emberek tényleg a valóságon ennyire kívül élnek? Vagy ennyire lenézik saját olvasóikat?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9316722136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2021.10.17. 10:10:31

Ez így is majd 700 ezer forint. ebbõl elmegy 50 ezer forint KATA-ra, marad neki úgy 630 ezer forint nettója. Gyanítom ez még így is többszöröse az olvasói átlag havi nettójának.

midnightcoder2 2021.10.17. 15:08:58

Persze gyanítom, az átlag agyhalott balfék olvasó ebbe nem gondol bele, és a következõ hónapban csak meglesz a 700 ezer is. És az sem fog feltûnni egy darabig, hogy 5 év múlva sem szûnik meg a blog, pedig a havi 3 millió csak nem jön össze. Ugyanakkor a 630 nettó is sokkal-sokkal több annál mit amit ugyanez a polgár mint telefonos kisasszony, esetleg mint TESCO pénztáros megkereshetne, nem beszélve arról hogy ezek mennyivel több melóval járnak. Balfék újságíróból pedig túlkínálat van a kereslethez képest.

Serény Vélemény 2021.10.17. 17:25:20

@midnightcoder2: plusz egy ilyen bogger tud még máshol is ténykedni, pl három-négy ngo-tól is tud fizetést húzni.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2021.10.17. 17:32:17

Miért is vagyunk ezen meglepődve? Hiszen errefelé megy a világ. Mire is „tanítanak” bennünket „nagyjaink”?„Szintesemmimunkáértkrv@sokpénztkapni”. Arra meg ne is merjen senki gondolni, hogy felmerülhet valamiféle pénzmosás a háttérben…

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.10.17. 19:20:50

Ezért ír akkor a ####x.hu végű portálok kilométeres izéket akkor mostanság?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása