magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Engem meglepett

Én azt hittem végig, Gyurcsányné 51-52 % körül szerez, s nyer.

Nekem kifejezett meglepetés, hogy a ballibek végül a legoptimálisabb lehetőséget választottak: azaz egy friss ember az élen, aki nem köthető a Gyurcsány-Bajnai féle szakértői ballib országrontáshoz, viszont mögötte a ballib tábor vezető - és hamarosan egyetlen - pártja.

Ballib szempontból nyerő megoldás: most az egyetlen réteg, mely kedvetlen és szomorú az a DK-tábor legfanatikusabb része, de őket még simán meg lehet győzni tavaszig. Pedig most még az a vélemény is jelen van - nem is keveseknél -, hogy MZP egyenesen fasiszta.

Íme pár ilyen hiszterizált vélemény:

De ezek semlegesítve lesznek. Csak ki kell mondani: aki MZP-t szija, az Zorbán embere, ennek csodahatása lesz.

Ami biztos: hacsak nem követ el valamife rendkívüli marhaságot MZP, ez lesz az első valóban tétválasztás hosszú idő óta.

Persze a választás lényege marad:

  • ballibek: a nyugat éljenzése, önfeladás, idegen és káros értékek átvétele, szellemi nyomorúság, fenntarthatatlan társadalom,
  • Fidesz: az előbbi óvatos ellentéte.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9816725516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.10.18. 09:10:59

A társadalom Viktor alatt is fenntarthatatlan. Illetve még ez sem annyira egyértelmû: sok-sok olyan hely van a világon ahol kiválóan élnek az emberek úgy, hogy az egyik nem lóg bele a másik szájába. Másrészt, sok-sok olyan ország van ahol meg igen, és ott többnyire nem nagy a jólét.

Ezzel együtt azt nagyon kétlem, hogy a DK beáll MZP mögé. Illetve, ha igen az csak a választásokig tart majd.

a nagy hohohorgász 2021.10.18. 09:45:07

Nem is értem miért lepett meg... Ferenc jól tudja hogy karikával esélytelen, ha ő sem nyer akkor karikával hogyan. Megprobalja a hamis 10est. Nem hülye a Feri, te is leirtad hogy a parlamentben nem a nép szavaz hanem a képviselő... utána meg jön a zsaroló kártya... hahaha
Ha mzpnek van esze most bedobja hogy akkor indul ha a dk kiszall az osszefosasbol, mondvan különben nem lesz rendszerváltás.... aztán jöhet aminek jönnie kell:)))
Amúgy ennyi sardobalas után csak 2 lehetséges opció van: vagy színjátszás az egész és akkor azért gáz vagy április után anarchia lesz ami megint csak gáz....

lobaszopiatej 2021.10.18. 11:35:58

Érdekes, hogy a magyar nők nem Klárára szavaztak (szerencsére...), pedig lehetett vona végre egy nővédő miniszterelnökük.
Ez is megerősíti, hogy a férfias karizmatikus alfahímeket imádják, és jó nekik az alárendelt szerep.

midnight coder 2021.10.18. 11:46:54

@lobaszopiatej: Vagy a Gyurcsány név minden normális embert elriaszt a DK-tól akár férfi akár nõ az illetõ.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2021.10.18. 12:21:50

Tuggyák úgy terveztükkh, ____ hogggyaa __ országrombolásth ___ a piszkos munkáát ___ megcsinááltatttyuk a Márki-Zayyall. Utáánna jövünk mi.

midnight coder 2021.10.18. 12:24:02

@lobaszopiatej: Amúgy egyébként úgy mondod ezt, mintha valamelyik iszlám országról vagy észak-koreáról beszélnénk, ahol a nõk tényleg el vannak nyomva.

lobaszopiatej 2021.10.18. 13:14:34

@midnight coder:
ez azért a vak komondorok országa, nameg a 101 kiskúrváé. Ahol a pénz számolva, az asszony meg verve jó. Dehátkbiztosan az erélyes államférfit szeretik jobban.
Amerikában dívik nagyon a feminizmus, mi csak rácsodálkozunk ha egy rendezőnek itthon is extra igényeket támaszt, ha cserébe híressé tesz valakit...

Gery87 2021.10.18. 14:49:12

@lobaszopiatej:

Ez rohadtul nem erősít meg semmit.
Az hogy te mindenkiben csak nőt meg férfit látsz az a te bajod....

Gery87 2021.10.18. 14:51:03

" ballibek: a nyugat éljenzése, önfeladás, idegen és káros értékek átvétele, szellemi nyomorúság, fenntarthatatlan társadalom,
Fidesz: az előbbi óvatos ellentéte."

Ez nem ilyen fekete fehér azért.
Persze a DK kb ez, de pont ezért kéne ennek a fószernak pártot léterhoznia és ledarálni a DK-t.

midnight coder 2021.10.18. 14:58:51

@lobaszopiatej: Azért ha körbenézel az utcákon, viszonylag kevés a hajléktalan nõ, annál több a hajléktalan férfi. A szar/veszélyes/kényelmetlen/egészségtelen munkákat általában férfiak végzik. Nem nõk lógnak a kukásautón, nem nõk tisztítják a csatornákat, nem nõk dolgoznak az építkezéseken, nem nõk terítik az aszfaltot az utak mellett. Akkor ki is van elnyomva? Ja, hogy politikus csaj is kevesebb van. Nos, Pl. Bangóné tevékenységét látva nem is biztos hogy ez annyira nagy baj. Csak azért mert valaki csaj, még nem kellene politikust faragni belõle.

Az amcsi rendezõ ágyába a csaj önként bújt be mert bármit megtett volna a szerepért és azért a világhírért, pénzért, stb. ami ezzel járt, vagy valaki korbáccsal kényszerítette erre?

Az 101 kiskúrva is elmehetne dolgozni Tesco pénztárosnak vagy összeszerelõ üzembe szalagmunkásnak 3 mûszakra. Õk nem ezt választották, és valahol szívük joga hogy ezt tették, legalábbis addig a pontig amíg ez nem a strici döntése.

Gery87 2021.10.18. 16:21:59

@midnight coder:

..a gyereket általában a nőnek ítélik, nőtartás, gyerektartás...gyes...tovább élnek, korai nyugdíj...lelki terror: nemi erőszakkal zsarolás....gyerekkel zsarolás.....
Nincs kollektív elnyomás, egyéni sorsok vannak, csak a feministák több hatalmat akarnak.

alöksz róz 2021.10.18. 16:32:04

@lobaszopiatej: "Ez is megerősíti, hogy a férfias karizmatikus alfahímeket imádják, és jó nekik az alárendelt szerep." - vagy csak sunyi módon a háttérből szeretnek irányítani.
így ha nem úgy sülnek el a dolgok, nem rajtuk csattan az ostor.
hanem csak a tenyér.

kunzoo 2021.10.18. 20:03:45

Vicces hogy meglepődtél. Már korábban is beszéltünk erről itt a blogon. Ma már nem kell klasszikus párt, győzni lehet enélkül is.
Azt ne feledjük, MZP győzelme sokkal nagyobb mint amit a számok mutatnak. Ugyanis a troll szavazatok tutira Dobrevre vagy Karácsonyra mentek, ahogy te is szeretted volna hogy menjenek. MZP egy darab troll voksot nem kapott, az ő szavazatai valódiak.

Ha ügyes, a DK engedelmeskedni fog neki. Ha nyer a választáson, a saját lemondásával fenyegetőzhet, megnevezve okként a DK-t. Azért a dühös szavazók az előrehozott választáson büntetnék őket. MZP csinál egy kis frakciót, az nőhet az előrehozott választáson.

Gery87 2021.10.18. 21:30:58

@alöksz róz:

És mi van ha szimplán egyáltalán nem mozgatta meg a nőket hogy női jelölt is van!?
Engem pl nem mozgatott meg Fegyőr, hiába "fiatal" mint én....nekem a középkorú, kimért, keresztény MZP szimpatikusabb lett...bár pont a kereszténység vs LMBTQ ellentmondása nem tetszik és nem értem....de reméljük ez csak a taktika része volt.

Gery87 2021.10.18. 21:33:05

@kunzoo:

Szerintem akkor is pártot kell alapítani mert azzal lehet képviselőket (saját embereket) bejuttatni a parlamentbe!
ha van esze akkor a következő pár hónap erről fog szólni!

midnight coder 2021.10.19. 09:36:12

@kunzoo: MZP gyõzhet, de a legerõsebb párt Fletóéké lesz. És beülhet a bársonyszékbe, de hogy nem marad ott, arra Fletó a garancia. Megyót is megpuccsolta, õ sem marad hat a helyén.

Szerintem a forgatókönyv kb. az lesz, hogy lesz vagy 2-3 hónap nyugi, aztán jön a harc. Amit MZP nem nyerhet meg.

GyMasa 2021.10.19. 09:45:03

@midnight coder:
Elöször kikapartatják mzp-vel a gesztenyét, (népszerütlen, etikátlan illetve borderline törvénytelen döntések) majd után a mór mehet, mert megtette a dolgát...
Én nem látok túl sok pozitív kimenetelt ezügyben.

kunzoo 2021.10.19. 11:55:20

@midnight coder:
Ja MZP nem nyerhet Vásárhelyen....aztán MZP nem rúghat labdába az előválasztáson....aztán MZP nem nyerheti meg az előválasztást....
Pont hogy ő rvolverezheti a DK-t. Mivel a második fordulóban legyőzte a DK jelöltjét.

kunzoo 2021.10.19. 11:58:06

@midnight coder:
Megyónak ott volt az ügynökös balhéja, megyót a fidesszel közösen puccsolták meg. Most nincs ilyen teher.

midnight coder 2021.10.19. 17:02:17

@kunzoo: Ugyan már, a D209-es dolognak volt némi médiavisszhangja, de valójában kb. a lõtéri kutyát nem izgatta. Az már jóval inkább, hogy egyre több elemzõ kongatta a vészharangot hogy szar irányba megy a magyar gazdaság.

kunzoo 2021.10.19. 18:24:24

@cvsvrs:
Feltéve, ha MZP ezt a választást akarja megnyerni. Lehet, neki egy nagyon szoros vereség az igazán jó.
A megszorítás most könnyen menne, a pézeső csak inflációt szül ebben a helyzetben. Áruhiány van. Hiába szórsz a nép közé pénzt házfelújításra ha azt látja hogy nincs ki megcsinálja. Ha van valaki, az rahadt drágán. Cserébe jelzálogot vágnak a házadra. A mostani gazdasági növekedés az inflációból fakad, nem a teljesítmény növekedéséből. Lassan mindenki belátja ezt. Majd január végén talán bevallják a valódi inflációt.

kunzoo 2021.10.19. 18:27:04

@midnight coder:
Jajj ne már. Mindenki emlékszik az ügyre aki nem egy kő alatt élt. Nyilván azért mert a lőtéri kutyát nem érdekelte.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása