magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Mint homofób kérdezem

Mint nyíltan és büszkén homofób kérdezem: honnan veszik a ballib médiák, hogy a gyermekvédelmi népszavazás kérdései homofóbok? Nekem semmi kifogásom nem lenne, ha azok lennének, dehát nem azok.

Pedig átolvastam a kérdéseket többször is.

Az első kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?. Ez eleve mindenféle szexet kizár, abból kiindulva, nem dolga a kiskorúaknak ezzel a témával foglalkoztatni.

A második kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?. Ugyanaz. Nem gyerekeknek való téma. Ahogy mondjuk a nemi erőszakot se mutatják be gyerekeknek, pedig az is létező dolog.

A harmadik kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?. Ebben is konszenzus volt eddig, mi a gond?

A negyedik kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?.

Hol tehát a homofóbia? Melyre persze szükség lenne, hiszen minden normális társadalom homofób.

78 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6616770550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2021.12.05. 09:36:11

Ezekre a kérdésekre minden ember NEM-mel válaszol(na), kivéve talán a trollokat. Ezt a ballib média is többször megírta. Ez annyit jelent, hogy a kiskorúak védelmében értelmetlen őket feltenni. Persze kormányunknak nem is ez a célja, csak egyszerűen a gyerekeket használja fel arra, hogy tematizáljon. A kérdések önmagukban nem homofóbok, de feltételezve, hogy egyikünk sem most csöppent ide a Marsról, tudhatjuk, hogy a háttérben leginkább a homofóbia áll. Ezt okos emberként neked is tudnod kell, más kérdés, hogy szerinted ez jó.

Egy másik kérdés, hogy mi a homofóbia. Elvileg a homoszexualitástól való félelem, idegenkedés. Bennem talán félelem nincs, idegenkedés van. Bár a leszbi pornóval semmi bajom, de ha az utcán látok 2 lányt (vagy pláne 2 fiút), akik nyilvánvalóan 1 párt alkotnak, arra furcsán nézek.

Másik értelmezés szerint a homofóbia jelentése "a homoszexualitás ellen küzdő, a homoszexuálisok ellen fellépő". Az első nekem zavaros, a másodikat elítélem.

Felmerül még a "kiskorú" kérdése. Elméletileg ez a 18 év alattiakat jelenti. 18 éves korára az emberek többsége túl van az első szexuális élményeken. 13-14 éves kor körül szükséges némi szexuális felvilágosítás (nyilván a szülő beleegyezésével), és ebbe bizony beletartozik a különböző irányultságok ismertetése is. Ennyit mondjuk az első kérdésről.
A második egy abszurd agyrém, kb. a halálos 5G csippet tartalmazó vakcinához hasonlít.
A harmadik esetében: "Ebben is konszenzus volt eddig, mi a gond?" Akkor miért is szükséges a népszavazás?
A negyedikről csak annyit, hogy ilyesmit senkinek sem kéne mutogatni, nemhogy gyerekeknek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.05. 09:48:33

@vergyula:

Homofóbia: eredetileg rettegés a homokosságtól, a homokosoktól.

A homoklobbi szerint: gyűlölet a homokosok ellen.

A kereszténységs zerint: a homokos értékrend elutasítása.

2021.12.05. 10:05:23

szexualitás öncélú ábrázolását kellene közterületen és főműsoridőben tiltani. ennek része a homoszexualitás. ez ugye tiltaná a szexista reklámokat. ez a férfi megcsalja a feleségét és ez milyen vicces típusú kabaréjelenetket se engedne. maradna az, hogy adva van a nagycsalád és abban apa és anya szeretik egymást, nagyszülők is boldogok. baráti közösségek nagyon boldogok. főműsoridőben csak családi filmek lehetnek. akkor lehet szoft pornó két különnemű között ha összeházasodnak. ezzel a közmédiába lényegében a tradicionális értékrend térne vissza.

2021.12.05. 10:16:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
maga a törvény homofób. alaptörvényt is sért majdnem nyilvánvalóan. ha a törvényhozó nem akar a relámokban homoszexualitást, akkor általában a szexizmus kellene betiltani. azt is, hogy egy férfi porsche autóval megy és emiatt tapadnak rá a nők. mert a porsche pinamágnes. ez egy szexista reklám. a porsche mellett a heteroszexualitást propagálja.azt is tiltani kellene. ez ugye keresztényszocialista értékvilágot jelentene. ami sem nem homofil, sem nem homofób.

2021.12.05. 10:33:13

@vergyula:
középiskolában humán biológia órán gyermeknemzés és a gyermek születésének módozatait kell bemutatni. azt, hogy egy férfi és nő szeretik egymást. gyermekük születik. és ez milyen jó. és ennyi. ennél többet nem kell az iskolában felvilágosítás címén propagálni. ami a fidesz terminológiában a heteroszexuális propagandát jelenti. az lmtq szervezeteket a közintézmények környékéről minisztériumi rendelettel el lehet zavarni. úgy, hogy szexuális célzattal fellépő civilek megjelenését az iskolában minisztériumi ellenjegyzéshez kötik.

a homoszexualitás általában véve öncélú és terméketlen. annak bemutatása közintézményekben emiatt tiltott. vannak azonban esetek, amikor mégsem. például amikor ebből irodalmi alkotások születnek. például szapphó versei. vagy amikor ennek történelemformáló ereje van. például turing esete. és ez része lehet a középiskolai tanrendnek.

kb. ez teremtene újra normalitást. véleményem szerint.

vergyula 2021.12.05. 11:26:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Na ja, a homokos értékrend (ha van ilyen) a homokosoknak való.

vergyula 2021.12.05. 11:28:28

"azt is, hogy egy férfi porsche autóval megy és emiatt tapadnak rá a nők. mert a porsche pinamágnes. ez egy szexista reklám" - ez talán túlzás, nagyon nehéz (lenne) meghúzni a határt.

vergyula 2021.12.05. 11:35:35

@cvsvrs: Azért ez felvilágosításnak elég soványka.

Ha Turing homoszexualitása fontos, akkor a diáknak értenie kell, hogy ez mit jelent.

2021.12.05. 11:37:02

@vergyula:
a reklámokban vagy tiltod a szexizmust en bloc, vagy nem tiltod. kb. ez lehet alkotmányos feltéve, hogy nincs diszkrimináció nemi irányultság alapján. kisebb-nagyobb baráti társaságok, családok boldogok, mert márkahűek. mindez szexuális utalások nélkül. ezt lehet megtenni.

vergyula 2021.12.05. 11:44:22

@cvsvrs: értelek, csak van, akinek mondjuk egy fürdőruha reklám is szexizmus. Amit egyébként a gyerek eleget lát a strandon. Tehát strandolni szexista tevékenység. Hol a határ?

Serény Vélemény 2021.12.05. 11:48:37

@vergyula: " kérdések önmagukban nem homofóbok, de feltételezve, hogy egyikünk sem most csöppent ide a Marsról, tudhatjuk, hogy a háttérben leginkább a homofóbia áll. "

Ez nem vallási, dogmatikus kérdés. Ha a kérdések nem hmoofóbok, akkor nem azok és kész.

Egyrészt.

Másrészt: nem csak homofóbia van, hanem bifóbia, transzfóbia is, és ezek amennyire megátalkodottak, kitalálnak még fóbiákat.

A ceu-n konkrétan definíció szerint tanítják, hogy ezek a fóbiák mit jelentenek. A lényeg az, hogy ezek az egyébként nem létező magatartásformák az új erkölcs szerint "a bűn" kategóriájába tartozzanak, és ki lehessen a lehető legnácibb módszerek szerint azokat az embereket rekeszteni, akik nem "üvöltenek együtt a farkasokkal". Akik nem tapsolnak elég hangosan Hitlernek, vagy Rákosi Mátyásnak. Vagy a blm-mozgalomnak.

Serény Vélemény 2021.12.05. 11:51:40

@vergyula: A buzilobbi világnézete szerint mindenki, aki buzi önmagában, csak a buzisága miatt már értéket képvisel. Turingban nem az ő buzisága az érték, hanem az, hogy egy zseniális, korát szinte megelőző matematikus volt. A legtöbb buzi semmilyen emberi értékkel nem rendelkezik. De elvárnák, hogy legalább olyan tisztelet övezze őket, mint amilyen egy, egyébként a maga területén tényleg nagyot alkotó, és zsenialitása mellett homoszexuális embert.

Csak ez így nem megy!

2021.12.05. 11:56:48

@vergyula:
ezt azért érti. vagy ha nem, akkor megkérdezi a töritanárt. ez azonban nem szexuális felvilágosítás.

az biológia óra. az autonóm reprodukció társas mikéntje.hogyan legyen férfi gyengéd a nővel. a gyermeknemzés módozatai. szoft pornó. ez esetben ez nem a szexualitás nem öncélú ábrázolás, hanem az autonóm reprodukció bemutatása. és ezek után a várandósság állapotának bemutatása és a gyerekszülés módozatai. és a gyermekvállalás örömei. és lehet érvelni, hogy ezt nem kell bemutatni. a nagycsaládok felbomlásával a gyerekek egy része nem látja ezeket a mintákat. biológia órán elegendő a heteroszexualitást propagálni.az irodalom és a történelem órán lehet toleránsabb álláspontot képviselni. véleményem szerint.

tűz fal 2021.12.05. 11:59:11

@vergyula: Ha nem most csöppentél le Marsról, akkor tudnod kellene róla, hogy ezek olyan kérdések, amelyek elébe akarnak menni annak, ami nyugaton már valóság.

Serény Vélemény 2021.12.05. 12:05:17

@cvsvrs: "a nagycsaládok felbomlásával a gyerekek egy része nem látja ezeket a mintákat. "

Ezért kell szétverni a családokat. Ha nincs valódi család, akkor a gyerek nem gyerek lesz, hanem fattyú. A társadalommérnökök meg azért ilyen fattyúkat akarnak, mert ezek a tökéletes alattvalók: gyökértelen, gondolattalan, identitásukat vesztett lehumanizált emberek, akiket most már a biológiai nemi szerepeiktől is meg akarják fosztani.

vergyula 2021.12.05. 12:14:46

@Serény Vélemény: A kirekesztők kirekesztése. Toleráljuk-e az intoleranciát? Megannyi csavar.

Gery87 2021.12.05. 12:15:17

"honnan veszik a ballib médiák, hogy a gyermekvédelmi népszavazás kérdései homofóbok?"

Mert ők akartak az iskolákban beszélni a szexről, homoszexualitásról és a nemiségről is a fiataloknak, ez a törvény pedig egyértelműen most azért jött létre hogy elsősorban ők ne tehessék meg.
Ha nem lenne lmbtq cél ez, akkor nem lett volna ez sem.
Kultúrharcra gerjedésére meg gumicsontnak tökéletes így is.
Addig se arról beszélünk mekkora buzi deviáns korrupt tolvaj férgek ezek.

vergyula 2021.12.05. 12:16:15

@Serény Vélemény: cvsvrs azon mondatára reflektáltam, mely szerint Turing homoszexualitása történelmileg fontos.

2021.12.05. 12:16:40

@vergyula:
egy átlagos család vagy egy nagyobb baráti társaság attól boldog, hogy márkahű módon strandol. és valamilyen gyártmányű fürdőruhát visel. mindezt szexuális párkapcsolati utalások nélkül teszik. napoznak vagy lubickolnak a vízben. és a reklám végén kiírják, hogy a márkanevet.

ez egy szocialista munkaruházati reklám.
www.youtube.com/watch?v=naNp776StLo
amiben elhangzik az, hogy ez szexi. de a nő nem áll össze egy másik nővel. szexuális utalásokat sem tesz férfiak számára. tehát hogy ő a munkahelyé szexelni kíván azért, visel ilyen csábos munkaruhát. ez már tiltott utalás.

ez a szocialista reklám megfelel ezeknek az elvárásoknak. mert munkások (nők és férfiak) boldogok, a munkaruházati vállalat termékeiben kertészkednek és építkeznek. egy férfi fűrészel, egy nő füvet nyír, egy férfi nyakába vesz egy nőt. egymásnak adogatják a tetőcserepet. két férfi szereli a traktort. (ez is megengedett) és egy nőt kifejezetten szexinek ábrázolnak. párkapcsolati utalás nélkül. (ez is).

vergyula 2021.12.05. 12:16:59

@Gery87: "Kultúrharcra gerjedésére meg gumicsontnak tökéletes így is." Így.

vergyula 2021.12.05. 12:21:01

@cvsvrs: Nem használnám a propagálás szót. Viszont miért ne lehetne létező dolgokról beszélni? Legalább annyit, hogy léteznek. S ha azért, mert az olyan rossz dolog, akkor pl. a történelemoktatásból is ki lehet hagyni minden rosszat.

vergyula 2021.12.05. 12:23:07

@cvsvrs: Oké, értem, tehát csak párkapcsolati utalással lesz szexista. Azért ezzel nem biztos, hogy mindenki egyetért.

2021.12.05. 12:23:24

@vergyula:
turing-ot a homoszexualitása miatt üldözték, ő ennek ellenére a hazája szolgálatába állt. ez lehet középiskolás tananyag. és ha valaki esetleg megkérdezi törtélemtanárt, hogy a homoszexualitás mégis micsoda, akkor elmondja.

2021.12.05. 12:27:02

@vergyula:
anélkül szexi. és az meg van engedve.

tűz fal 2021.12.05. 12:35:29

Nyilván kizárólag kultúrharcról meg gumicsontról lehet szó olyan kérdésben, ami nyugaton egyébként már megvalósult. És ott ahol már megvalósult, a szülők nagyon boldogok, amikor a gyerekük fejét telebeszélő, az agyukat mosó "pedagógusok" közlik velük, hogy nem kell a beleegyezésük a nemváltó műtéthez, mert a gyereknek joga van eldönteni hogy milyen genderbe szeretne tartozni a 300-ból, erről törvény is gondoskodik (mivel szépen meghozták, miközben sűrűn hangoztatták hogy ilyeneket kitalálni csak paranoia meg fóbia). Soros ugye még csak gyerek volt amikor segédkezett a náciknak, tehát az a csúnya náci aki felhánytorgat ilyet egy szegény jóspekulánsembernek, de leghaladóbb országokban 5-10 éves gyerek már pontosan tudja hogy jó lesz neki ha lenyisszantják a kukiját, úgyhogy a szülő ne ugasson bele, ha pedig megpróbálja, akkor feleljen a törvény előtt.
Már ezerszer eljátszotta a baloldal azt a retorikát, minden csak paranoia amit nekik tulajdonítanak, aztán amikor helyzetbe kerülnek és meghozzák, akkor már ne szóljon senki, nekik joguk van hozzá, megkapták a felhatalmazást, stb.

Serény Vélemény 2021.12.05. 12:50:27

@cvsvrs: "turing-ot a homoszexualitása miatt üldözték"
Ez egy tipikusan leegyszerűsített aspektus, pont olyan, mint amilyet a balibcsik szoktak alkalmazni. Valójában nem érezte túl jól magát homokosként, és ez jelentősebb tény, mint az, hogy "üldözték". (Valójában akkoriban a brit arisztokrácia már nagyon dekadens életet élt, és sok homokos volt közöttük, akiket aztán dehogy "üldöztek", próbáltak csak volna meg üldözni őket... )

2021.12.05. 12:59:55

@Serény Vélemény:
törvényben tiltott volt.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.12.05. 13:19:45

Te szerinted mit jelent az, hogy homofób? Ha már nyíltan és büszkén az vagy...

2021.12.05. 13:20:12

@vergyula:
az autonóm reprodukció propagálása megengedett. pl. kissé bugyuta szocialista róna reklám.
ez ugye szexista párkapcsolati utalás.
www.youtube.com/watch?v=p2xLfj5oFXU
ha a reklámfilm folytatása az, hogy ugyanez a pár egy boldog családot. és a gyerekek isszák a rónát. mert a szüleik is úgy szexeltek. ez is meg van engedve. tehát ez nem úgy bástyázza körbe a reklámpiacot, hogy a homoszexualitást betiltja, hanem általában véve a szexizmust azzal, hogy a szereplők lehetnek szexik és a reklámok összekapcsolódhatnak a családalapítással. fiatal fiú és lány kéz a kézben mennek a bútoráruházban. berendezik a hálószobát. és aztán boldog családi életet élnek, mert az adott bútorgyár vagy bútorbolt termékeit vásárolják.

és ilyesmi volt egy klasszikus ikea reklám. mire azt mondják, hogy ez kirekesztő. ezért az ikea ma már a homoszexualitást is propagálnia. mondván ha azt betiltják, akkor az alkotmányellenes. és valóban. ezért általában a szexizmust kell a reklámban tiltani. azzal együtt, hogy abban lehetnek szexi szereplők. az autonóm reprodukciót lehet propagálni. a családalapítást, a gyermeknemzést, a szülővé válást. anya és apa boldogan nézi az újszülöttet az ikea kiságyban.

és az nincs, hogy egy hímsovinista boldog, mert ikea ágyban kúrogat. és ezt ki kell egyensúlyozni azzal, hogy hímringyók is legyenek már benne. vagy a kurválkodásba vegyük bele leszbikus kapcsolatokat is. ezeknek az ábrázolása öncélú szexualitásnak minősül. annak bemutatása köztereken, kereskedelmi főműsoridőben és a közmédiában általában véve tiltott.

ez a jelenleginél konzervatívabb szabályozás lenne. felteszem a fideszben felmérték, hogy ez már nem elég népszerű. tiltsák be a buziskodást. vagy csinálják a négy fal között. ezt akarja a nép különösen vidéken. a vidékies hátországot ezzel meg lehet erősíteni. a jobbik szavazóival. az ellenzéket ezzel meg lehet osztani. a libernyákok nekiállnak hisztizni. az európai bizottság tiltakozik. lehet majd brüsszelezni. nemzeti konzultációt tartani. népszavazást rendezni. de ez így alkotmányosan nyilván aggályos azzal együtt, hogy a cél lényegét tekintve helyes. differenciáltabb szabályozást követel. nagyobb fokú konzervativizmust. véleményem szerint.

Gery87 2021.12.05. 13:30:19

@tűz fal:

"amikor a gyerekük fejét telebeszélő, az agyukat mosó "pedagógusok" közlik velük, hogy nem kell a beleegyezésük a nemváltó műtéthez, mert a gyereknek joga van eldönteni hogy milyen genderbe szeretne tartozni a 300-ból, erről törvény is gondoskodik"

Melyik országban és mikortól törvényes ez a lehetőség?
Mert borzasztóan hangzik, meg minden...de hogy egy kiskorú ilyenben egyedül döntsön más idegen felnőtt emberek segítségével, támogatásával kivonva ebből a szülőket az azért meredek állítás.

2021.12.05. 13:47:11

@Gery87:
olvassál mandiert, vagy 888-at, vagy ilyen jobbos lapokat. tele vannak ilyen típusú hírekkel.
888.hu/piszkostizenketto/nem-fog-szolni-az-iskola-a-szuloknek-a-gyerekuk-nemvaltasarol-4338636/

tűz fal 2021.12.05. 13:58:32

Például Kanadában, meg úgy tudom már Nagy-Britanniában is. Meg többé kevésbé vagy megvalósult, vagy már a küszöbön van úgy általában a fejlett civilizált jogállami nyugaton.
www.origo.hu/nagyvilag/20210321-eltektek-mert-tiltakozott-lanya-nemvaltasa-ellen.html
Nem az állítás a meredek, hanem a valóság. Külfüldi híreket cikkeket is találsz bőven, persze tudni kell keresni, mert a Google is vigyáz rá hogy ne kísértsen meg a valóság.

tűz fal 2021.12.05. 14:10:45

444:
Csúnya Orbán miről beszél, alig van jelentkező gyerek
444.hu/2021/07/23/azt-akarjuk-a-nematalakito-kezelesekkel-ami-nyugaton-folyik

Index:
index.hu/tudomany/2016/12/30/egyre_tobb_gyermek_valtoztatna_nemet/
Egyre több dán gyerek változtatna nemet

Ilyen összahasonlításokból is látszik az izzadságszagú hazudozás, terelés, agymosás, akkor is, ha valaki olyan objektív, hogy a másik oldalt nem is szokta olvasni. Ráadásul az indexes a régebbi cikk, és ezt csak hirtelen találtam az elfogulatlan Google segítségével.

Gery87 2021.12.05. 14:21:16

@cvsvrs:

Az a baj hogy ezek fideszes bértollnokok lettek, nem épp hitelesek...
Az amerikai példa nem orvosi nemváltásról szól - bár így is ökörség - a másik hivatkozását meg nem tudtam megnyitni pontosan hogy gondolják...

Gery87 2021.12.05. 14:28:33

@tűz fal:

Tudod az a baj hogy az ember egy idő után leszokik a "másik oldal" olvasásáról mikor az 99% sorozás meg migránsozás.....lehet 1% pont nem az....meg a kormánypárt kritikátlan szopkodása, ami szerintük annyi hogy "jobboldaliság".....szerintem meg csicskaság.
A baloldali médiák mindig is kritikusabbak voltak a saját táborukkal szemben és picit jobban adták elő az"objektív újságírás" látszatát.

Az indexes cikket biztos olvastam, de nekem akkor is meredek hogy ennyire nem szólhat bele a szülő.

tűz fal 2021.12.05. 14:48:34

@Gery87: A nyugat birodalomépítéséhez mindig hozzátartozott a demoralizálás, züllesztés, agymosás. Az hogy ezt morálisan hova tesszük (én a rossz oldalra) az egy dolog, és egy másik dolog az, hogy a Kissinger vezette nyugat még legalább eredményesen csinálta, de az újabbaknak már soha semmi okos dolog nem jutott eszébe konfliktusok kirobbantásán kívül, amivel mindent tönkretettek. Ha valaki agyonveri az igáslovát, az nem csak szadista hanem hülye is, mert mi fogja neki húzni az igát. Mivel külföldön már erősen fogy a zsákmány, ezért most a saját népeiket kell lezülleszteni.
Tíz évvel ezelőtt még a neoliberális agymosott azért hördült fel, ha gyarmatosítással hozták összefüggésbe a nyugat gazdagságát, ma meg már azt is elhiszik, hogy minden fehér ember "előnnyel született", tehát született rasszista. Az agymosottat az se zavarja, hogy ezt a szöveget ugyanaz az elit tolja, akik most is folyton beavatkoznak más országok dolgaiba, és főleg fehérek propagálják, mint például Soros, akiknek maguknak legalább annyi előnyük van, mint sokmillió másik "előnnyel születettnek". De őket magukat mégsem szabad kritizálni, mert az "Sorosozás", stb. A saját kommunikációjuk is leleplezi őket, csak nem szabad beleesni a kommunikációs csapdákba.

tűz fal 2021.12.05. 14:57:47

@Gery87: Mindkét oldalon vannak igénytelen cikkek, de ha egyáltalán nem olvasod a másik oldalt, akkor nem lehetsz képben. A baloldalra valamikor tényleg igaz volt hogy hihetőbbnek tűnt, de ma? Gyakorlatilag minden probléma nélkül hazudják a szemedbe azt, aminek tegnap még az ellenkezőjét kommunikálták. Lépten nyomon lebuknak, de hazudoznak tovább. Cirkuszoltak a tévészékházban, lelepleződtek, megrázták magukat, fröcsögnek tovább. Donáth Annácska maga mondta el a kiszivárgott videón, hogy ők is tudják, hogy amiket a jogállamiságról mondanak az hazugság. A Jobbikkal riogattak úgy, hogy még Svédolrszágban is filmet készítettek róla, aztán meg összefogtak vele. Simicska volt a legelvetemültebb oligarha, aztán 180 fokos fordulattal derék támogató lett. Agymosás ez, ráadásul átlátszó.

2021.12.05. 14:57:49

@Gery87:
pl. a meseország mindenkié könyvet kiadó labrisz egyesületes magyar hölgyet a time magazin a világ (!) 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta.
time.com/collection/100-most-influential-people-2021/6095809/dorottya-redai/
2021-ben az egyik legbefolyásosabb úttörő. pl. frans timmermans mellett.
mi a franctól ilyen befolyásos, és kik tartják őt ilyen mértékben befolyásosnak?

Gery87 2021.12.05. 15:01:03

@tűz fal:

A villákból és pártüdülőkből, öltönyben, soha nem dolgozott kommunista elit szavát is elhitték annak idején nyomorgó tömegek,prolik, munkások és hatalomban tudtak maradni évtizedekig....ebben semmi új nincs sajnos.

Ami más, hogy most a feudalizmus korához hasonlóan nincs alternatíva, illetve ami van az még rosszabb. A kommunizmus mellett (és éppen amiatt is) volt alternatíva, a demokratikus jóléti kapitalizmus, ami legalább működött és szociálisan érzékenyebbé kényszerült a világ jobbik felén....ebből lett az a jóléti nyugat aminek ideája mai napig minta, bár gyakorlatban maga is züllik és árnyéka önmagának.

Hosszú hanyatlás elé nézünk.

Gery87 2021.12.05. 15:01:45

@cvsvrs:

Nem kell az ilyen listákat komolyan venni.

a nagy hohohorgász 2021.12.05. 15:01:46

@Gery87: tudod az a baj hogy te a gondolkozásról szoktál le és nem csak a jobb oldali média olvasásáról... Az értelmes ember nem azért olvas neki alapból nem tetsző hírportálokat mert az olyan fasz, hanem azért mert az értelmes ember belátja hogy mindenki hazudik. És több forrásból megpróbálja kimazsolázni az igazságot valahogy (gondolkodás segítségével). Hogy lehetsz ennyire buta, és még büszke is vagy rá. Nem , nem a pártállásod miatt ekézlek hanem amiatt hogy gondolkodni sem akarsz. Persze a másik oldalon szerinted csak birkák vannak, na azok pont olyan birkák mint te.
Savazzátok a parasztot hogy csak m1et néz de te büszke vagy hogy csak ballibsi médiát tolsz :))))))) gratulálok még egyszer
Amúgy egy jobboldali tudod mivel azonosítja a ballibsi médiát? o1g és buzik, meg migránsok és rohadt bőgatyás náci aki nem akar lmbtqt érzékenyíteni már a gyereknek az anyja hasába

Gery87 2021.12.05. 15:11:37

@tűz fal:

Sajnos sokszor kiderült hogy a média hírei nem igazak illetve nem úgy ahogy mondják..
De fenntartom amit mondtam: a jobboldal aktív propagandát folytat a Fidesznek, az objektivitás látszata sincs meg, pártutasítás alapján működnek....vulgárisak, prosztók, szervilisek....de ennek ellenkezőjét hirdetik és kérik számon.
Azért egy Plankó Gergő, Gulyás Márton stb kurvára messze van pl a Bayertól, Pesti Srácoktól jó értelemben, akkor is ha ők sem szentek és objektívek....de könnyebb szűrni és kétkedni azzal kapcsolatban ami onnan jön és nincs szekunder szégyene meg hányingere az embernek mint a nerednyikeknél:)

a nagy hohohorgász 2021.12.05. 15:14:16

@Gery87: ja az o1g nem vulgáris, meg Jakab Peti? Menj már az anyádba. Ja meg heti hetes....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.05. 15:14:31

@p.a:

3 jelentése is van.

Eredetileg: rettegés a homokosságtól, a homokosoktól.

A homoklobbi szerint: gyűlölet a homokosok ellen.

A kereszténységs zerint: a homokos értékrend elutasítása.

Gery87 2021.12.05. 15:17:19

@a nagy hohohorgász:

"Savazzátok a parasztot hogy csak m1et néz de te büszke vagy hogy csak ballibsi médiát tolsz :))))))) gratulálok még egyszer"

Bocs de megint azt tudom mondani, hogyha pl bajom van a kapitalizmussal attól még nem a Sztálinista Pravdát meg Mao vörös könyvecskéjét fogom olvasni!
Márpedig szerinted azt kéne tennem és felrovód hogy miért nem.

Amúgy sem szorulok rá hogy firkászok mondják meg miben higgyek és ők adjanak értékrendet nekem.

"Persze a másik oldalon szerinted csak birkák vannak, na azok pont olyan birkák mint te."

Nekem a másik oldal mondjuk a Puzsér....és nem a NER.
Ha rendszerkritikus véleményt akarok hallani.

Gery87 2021.12.05. 15:23:10

@a nagy hohohorgász:

Ki mondta hogy nekem a baloldali média a Jakabot meg a DK nyilatkozatokat jelenti?:D
Egyáltalán foglalkozom az ellenzéki hülyékkel?
El vagy tévedve.

Lehet hogy fáj de a ballibeknek, ellenzéknek legalább van kritikusa, kritikája a "baloldalról"...néha még a Fideszen kívüli jobbról is, bár az szerintetek ugyanúgy ballibb pl Márki-Zay.

a nagy hohohorgász 2021.12.05. 15:24:58

@Gery87: jol van, ha buta akarsz maradni szíved joga, liberalizmus van. Ha sokat gyakorlod még belőled is lehet Matyi :)
Puzsér bmeg :)))))))))))))))) eszem a kis zuzádat...

tűz fal 2021.12.05. 15:34:39

@Gery87: A baloldalon sincs már meg látszatra se. Régen látszatra megvolt, ma már nem. A vulgaritásról, prosztóságról meg alaposan félre kell nézned hogy ne vedd észre, hiszen már a parlamentbe is bevitte a baloldal és a ma már "nem is náci" szövetségesük. Valójában mindent megengednek maguknak, beleértve a fenyegetőzést is, csak annak aki elfogult, ez mindig úgy jelenik meg, hogy "jó okuk van rá". A balliberális kommunikáció lényege, hogy őket mindig bántják, támadják, elnyomják, és ezt rendszerint olyanok nevében teszik, akik ebből nem is kérnek. Aztán miután ezt elfogadta, elhitte az agymosott, ők nyíltan megengednek maguknak mindent, amivel másokat vádolnak, hiszen "jó okuk van rá" a képzelt elnyomó ellen. Gyurcsány idején voltak a cigánygyilkosságok, egy máig lezáratlan, letitkosított szállal, hogy a derék "Én is cigány vagyok" Gyrurcsány alatt a titkosszolgálat hátráltatta a rendőrség munkáját. De azért továbbra is a cigányok elkötelezett védelmezőiként tetszelegnek. Azóta összefogtak azzal a Jobbikkal, aminek a cigány- és zsidóellenességével ők maguk kürtülték tele a világot, de továbbra is a cigányok elkötelezett védelmezőiként tetszelegnek. És még lehetne folytatni az "értékeikkel" amiket másokon számonkérnek.

tűz fal 2021.12.05. 15:41:21

@Gery87:
"Lehet hogy fáj de a ballibeknek, ellenzéknek legalább van kritikusa, kritikája a "baloldalról"...néha még a Fideszen kívüli jobbról is, bár az szerintetek ugyanúgy ballibb pl Márki-Zay. "
Mert szerinted mitől jobboldali az aki ugyanazt ígéri mint a baloldali szövetségesei? Hogy annak nevezi magát? Ha Batman jelmezt húz akkor meg Batman lesz?

Gery87 2021.12.05. 16:15:52

@a nagy hohohorgász:

Ezzel nem érvelsz, de nekem mindegy.
Nem sokat fogtál fel abból amit írtam.
De nekem mindegy.

Gery87 2021.12.05. 16:19:42

@tűz fal:

Gazdaságilag a magyar baloldal jobboldali mint a Fidesz, erről nem MZP tehet.
Másban viszont minden értelemben jobboldali.

tűz fal 2021.12.05. 16:58:17

@Gery87:
- Hány fekvőtámaszt tudsz csinálni?
- Az összeset!

"Másban viszont minden értelemben jobboldali."
Jó részletesen elmagyaráztad :)

Baloldallal fogott össze, ugyanazt ígéri, és a nulla százalékos saját háttérrel nyilvánvalóan a bábjuk. Semmiben sem jobboldali, egy újabb kamuarc a görényektől akik nem bírják a saját szagukat.

2021.12.05. 17:15:36

@Gery87:
mégse csak arról van szó, amit az ellenzék mond. hogy mindössze annyi történt, hogy valaki átírta a csipkerózsikát és kinyomtatta. és ezek után dúró dóráék akciója a náci könyvégetéshez hasonló, vagy valamilyen boszorkányüldözés, alapvetően jószándékú, a társadalom többségének ellenérzéseit kiváltó kezdeményezést a hatalom támogatásával a mi hazánk mozgalma túlreagál. és ez az orbáni fasizálódásba beleillik. módszeres megfélemlítés. gyűlöletkampányok sora.

nem erről, vagy nem egészen erről van szó. hanem van ez komoly pénztőkével, médiabefolyással rendelkező nemzetközi mozgalom, illetve politikai mozgalmak sora, amivel szemben a kormányerők fellép, orbán viktor azt mondja, hogy ezekkel megütközik. mert ezekben a hívei támogatására számíthat. és az ellenzéki társadalomból is meggyőzhet egyeseket. lehet, hogy lölő lopik, de a szocik is lopnak és a labrisz egyesület nem fogja érzékenyíteni az óvodás kislányod.

nyilván valami ilyen politikai számítás van a fideszben. az ellenzékben meg nem tudni. ők ezzel szemben nem lépnek fel. nem igazán érteni, hogy miért. az ellenzékiség nyilván sokkal-sokkal hatékonyabb lenne ha azt mondanák, hogy orbánnak tkp. szinte mindenben igaza van. egyetlen probléma van vele az, hogy a környezete "gecikorrupt".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.05. 17:19:36

@p.a:

Myilván csak akeresztény értelemben.

Hisz miért rettegnék vagy gyűlölnék?

2021.12.05. 17:32:32

@Gery87:
ami ebben félelmetes volt az, hogy a bagdy emőke nevű hölgy kiállt, hogy őszerinte ezt az emberiség által 5 ezer év alatt meg nem oldott kérdéskört nem kellene 3 évesek közé bevinni, hanem a családi életre való nevelés természetes módozatait kellene hangsúlyozni ebben a korban különösen. amikor ezt mondta (ami a nyilvánvaló), akkor több, mint ezer nem egyszerű közember, hanem pszichológus és pszichiáter tiltakozott. tehát nem a szokásos aláírók. charta tüntetések szervezői. hanem tömegével szakpszichológusok, pszichiáterek. döntően budapestről.

már nem arról volt szó, hogy rendelhessen-e valaki egy ilyen könyvet az interneten és olvasson-e esetleg ilyen mesét a saját gyerekének, hanem arról, hogy ezt kötelező jelleggel intézményesítsék, vagy sem. és a fővárosban tömegével mondták azt, hogy ennek a fajta progressziónak ellentmondani merészel az fasiszta.

Serény Vélemény 2021.12.05. 18:27:09

@cvsvrs: Most hallgattam egy interjút végig: van például legalább egy olyan pszichiáter, aki az állambiztonság börtönében is praktizált, és olyan dolgokat is csinált, mint amit az "Eltörölni Frankot" című filmben láthatsz, még mindig praktizál.
Namost ezek után a teljes magyar pszichiátriai kar erkölcsi és egyéb színvonala vajon milyen lehet?

Serény Vélemény 2021.12.05. 18:56:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nincsen keresztény értelme a kifejezésnek.
Az egésznek nincs értelme, a fóbosz (φόβος) azt jelenti, hogy: félelem, rettegés, rémület,
ami rémületet kelt.
A homo pedig egy műszó, ilyen igazából nincs, görögül vagy ἀρσενοκοίτης (arszenokoitész), vagy μαλακός, (malakosz)

Szóval az "azonostól való félelmet" jelentene a szó, de senki akit homofóbia stemplivel ellátnak nem "fél" a homokosoktól (bár a homokosok köreiben sokkal gyakoribb a párkapcsolati erőszak, a nemi erőszak, a gyilkosság, mint a normális emberek körében, tehát még a félelem sem lenne indokolatlan.) - hanem csak nem fogadja el azt a szexuális magatartásformát normálisnak, amit ezek csinálnak.

Gery87 2021.12.05. 20:26:51

@tűz fal:

MZP maga fideszes volt, keresztény, jobboldali...ő mondta, most minek ezt cifrázni?

Gery87 2021.12.05. 20:28:41

@tűz fal:

Nekem is ez a fő kritikám vele szemben hogy ha valóban keresztény és konzervatív akkor csináljon saját pártot és gyűjtse oda a híveit.
A ballibek pártjaira támaszkodni hiba, mert nem tudja képviseltetni az elveit érdekeit.

Gery87 2021.12.05. 20:34:06

@cvsvrs:

Ilyen a mai kultúrharc.
Az vallást és egyházait, a tradíciókat, kultúrát, a klasszikus ideológiákat meghaladtuk kinyírtuk csalódtunk bennük....a mai ember fogyasztó lett, gyökértelen és ilyen baromságokban talál oldalt és igazságot magának.
Akkora az űr és a hiány a szellemi téren hogy már objektivitásnak nincs helye.

Gery87 2021.12.05. 20:36:45

@Serény Vélemény:

homo = férfi. homo sapiens = értelmes férfi (ember).
Vagyis férfiszexuális:)
Van értelme.

Serény Vélemény 2021.12.05. 20:58:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
nem véletlenül célja a progresszíveknek a hagyományos görög, latin műveltség minél alaposabb szintű kigyomlálása. www.blueletterbible.org/lexicon/g5401/kjv/tr/0-1/

tűz fal 2021.12.05. 22:05:01

@Gery87:
"MZP maga fideszes volt, keresztény, jobboldali...ő mondta, most minek ezt cifrázni?"

Erre írtam, hogy ha ez így működik, akkor ha Batman jelmezt vesz fel, akkor az "bizonyítja" hogy ő Batman? Az hogy Fideszes volt, az meg éppen neked nem tudom miért jelent bármit, amikor nem szereted a Fideszt. Én a Fideszt kevésbé rossznak tartom a baloldalnál, de attól még akad ott is sok ilyen megélhetési majom mint MakiZaj volt. Megélhetési politikus, mindig azt hazudja, amire szüksége van, amitől magának a legjobb pozíciót várja. A baloldalé seggét nyalja, tehát nem jobboldali. Nem kell cifrázni.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2021.12.06. 06:25:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Azt nem értem, az téged miért nem zavar, hogy az olvasóidat megtéveszted azzal a kijelentéssel, hogy nyíltan és büszkén homofób vagy. Mert az emberek 99%-ának a homofób szóról a gyűlölködés és/vagy a félelem, esetleg az undor jut eszébe, nem pedig az, hogy "nyilván a cikk írója keresztény".

Én azt is erősen kétlem, hogy van olyan, hogy "homokos értékrend". Szerintem te sem így gondolod.

Továbbá messze helytelennek tartom a melegeket a keresztényekkel szemben meghatározni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.06. 07:59:55

@Gery87:

A "homo" az görög, lásd "homosz" jelentése azonos.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.06. 08:00:21

@p.a:

A nyelv feletti hatalmat nem szabad átengedünk ellenségeinknek.

Serény Vélemény 2021.12.06. 08:37:20

@p.a: Egyszer egy ceut végzett felfogató tevékenységet végző ügynök elmagyarázta nekem, hogy nem szabad homofóbnak lenni, például nem csak az homofóbia, hogyha egy kopaszra beretvált fejű értelmiségi "mocskos buzik", "mocskos buzik" című kántálásban vesz részt amikor a fejlettudatúak prájdolnak, hanem pl az is homofóbia, amikor látsz két csókolózó homokost, és átmész az utca túloldalra mintegy "tüntetőleg".

Én értem, hogy ezt te nem érted, de ez durva, aljas és gusztustalan megfélemlítés.

Én ott, és akkor akarok átmenti az utca túloldalára, amikor akarok.

Amit ezek előkészítenek az a nácizmusnál rosszabb ideológia, és rendszer.

MEDVE1978 2021.12.06. 13:38:17

Kulturkampf vagy magyarul kultúrharc és áldozatul esik még sok minden a józan ész mellett. Például a szexuális felvilágosítás. Én már a negyvenes éveimben járok, de még emlékszem a Bravo magazinra (ilyen már nincsen). A hasonló kérdésekre tinilányoktól, mint, hogy Bélával közös törölközőt használtunk, lehetek terhes tőle vagy múltkor leszopta Bélát, lehet terhes tőle. De vannak még érdekes dolgok, mondjuk nemi betegségekről és védekezésről is.

Emlékeim szerint én talán hetedikben vagy nyolcadikban lettem hivatalosan biológia órán felvilágosítva. A biosz tanár tartotta extrém vihogás és a fiúk részéről beszólogatás (nézd ott a csaj pinája) mellett. Több volt a semminél, bár nem volt túl informatív.

A magyar társadalom alapvetően tagadja azt, hogy a gyerekek szexualitása is létező dolog. A kisgyerekek megfogják a nemi szerveiket, mert az kellemes, jó érzés. Ehhez még nem társul nagyobb és rendszeres vágy vagy a másik kívánása, mert azt a kamaszkori hormonok hozzák csak el. De itt is 12-14 éves gyerekekről beszélünk, akik fizikailag már sokszor teljesen érettek. A társadalom és közbeszéd a saját szemét is eltakarva ezeket a fiatalokat aszexuális lénynek nyilvánítja, aki még inkább babázzon, mint dugjon. A valóság viszont messze nem ez, mi nyolcadikban osztálykiránduláson próbáltuk 1. meglesni a lányokat zuhanyzáskor 2. takarodó után átszökni a lányok szobájába.

Emiatt az ösztön miatt kell a gyerekeket erre tudatosan felkészíteni. A felvilágosítási módokról kb. tudni lehet azt, hogy a tanárok "kényszeredetten" végzik többnyire, mert ez nekik sem könnyű téma és nyilván nem képzettek kifejezetten erre. A másik, hogy a szülők döntő többsége nem világosítja fel a gyerekét, a szex tabu a családban. Az én szüleim kb. a legfontosabbakat mondták el, már viszonylag korán, viszont ennél nagyobb részletekbe nem mentem bele, hanem könyvekben szereztem ismereteket, majd a haveroktól, végül TV-ben.
Ma hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a gyerekeknél egyre nagyobb szerepet kap az online tér és tájékozódás, tehát az internetről szereznek ismereteket. Ez az online pornó térnyerése miatt nem túl jó.

A fentiek miatt kellene kötelező szexuális felvilágosítás a gyerekeknek és erre ezzel foglalkozó szakemberek a megfelelők. Itt jön be, hogy nem mindegy, hogy ők mit mondanak és itt én mainstream irányába mennék.

Egyszerűen az alapokról világosítanám fel a gyerekeket és a többségi társadalmi, heteroszexuális közösülési formákról. Aki egyéb irányultságú, annak meghagynám, hogy órán kívül keresse fel az érintett felvilágosítót, külön elmondva ennek a lehetőségét.

A normális egy nagyon érdekes fogalom és nem kellene se túlterhelni, se pedig alulhasználni. Itt arra gondolok, hogy nem kell explicíte a homoszexuálisokkal foglalkozni, esetleges normalitásukat kihangsúlyozni egy ilyen órán. Azt kell elmondani, hogy a nemi szervek hogyan működnek, hogyan működik a szex egy hetero kapcsolatban és azt, hogy ha valaki egyéb irányultságú, akkor később keresse meg privátban.

MEDVE1978 2021.12.06. 13:57:29

Az egyes népszavazási kérdésekre pedig én ezt a választ adnám:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Természetesen nem, bár nem világos, hogy az irányultságon mit értünk. Ezzel szemben azt támogatom, hogy a szülő hozzájárulása nélkül kb. 12 éves korában a gyerekeknek tartsanak felvilágosítást.

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Nyilván ezt sem. A nemi átalakító kezelés végleges dolog, döntően befolyásolja az emberek életét. A magyar társadalom a felnőttség határát 18 évben húzza meg, 14 éves korukig gyereknek tekintjük az embereket. Én úgy szabályoznám a dolgot, hogy 18 éves koráig ne lehessen végleges nemi átalakító kezelése senkinek. 14-18 év között lehetne egy lightosabb szabályozás, amiben már kezelést vesz igénybe, ugyanakkor nem véglegeset (pl: enyhe hormon).

"Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?"
Természetesen ezt sem, de ezek a korlátozások egyrészt léteznek a Médiahatóság által felügyelt médiában, a többi pedig viszont egyáltalán nem befolyásolható. Az LMBTQI kérdés egyébként elsősorban médiakérdés, hiszen ez "ömlik" be a nyugati médiából, tehát előbb-utóbb így is, úgy is elterjed a magyar társadalomban.

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Nyilvánvalóan ezt sem.

vergyula 2021.12.06. 13:59:00

@MEDVE1978:
Reakció 1: azta, ez hosszú.
Reakció 2: tök jót írtál. Nüansznyi (de hülyén néz ki ez leírva) korrekció: léteznek egyéb irányultságok is. Majd később és ettől függetlenül: kérdésekkel kereshettek privátban is.

Gery87 2021.12.06. 17:21:29

@tűz fal:

Én csak azt mondom amit tudni róla és amit nyilatkozott, te pörögsz rajta ennyit.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása