magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Progresszív mesék

 

Mivel elönt minket a fasizmus, íme 3 népszerű mese humanista, progresszív, liberális változatban, hogy az európai szellemiségű szülők is legyen amit elmondhatnak gyerekeiknek.

 

*

 

Hamupipőke egy dolgos, természetesen nem korrupt, hanem piaci alapon meggazdagodott vállalkozó lánya volt. Amikor azonban Hamupipőke édesanyja meghalt, apja elkövette azt a hibát, hogy egy gyönyörű, de maradi, fasiszta özvegyasszonyt vett feleségül, aki ráadásul magával hozta két lányát is a családba. A két lány még az anyjuknál is gonoszabb, fasisztább volt. A három gonosz nőszemély azonnal elkezdte csicskáztatni a jószívű Hamupipőkét.

 

Az év végi fenyőünnepen az ország demokratikusan megválasztott elnöke kihirdette, minden fiatal jelenjen meg - persze, csak ha akar - az elnöki rezidencián a hivatalos ünnepségen. A mostoha és a két lánya elhatározták, nem engedik meg Hamupipőkének, hogy ő is elmenjen az ünnepségre. Azt az ürügyet találták ki, hogy sürgősen szét kell válogatnia egy zsáknyi borsót, erről pedig egy Excel-táblázatot is kell készíteni. Ők persze mentek az ünnepségre.

 

Hamupipőke azonban olyan dolgos volt, hogy gyorsan elvégezte a rá kiszabott munkát. Így még időben elért az ünnepségre. Hamupipőke szépsége ott azonnal felkeltette a köztársasági elnök lányának, Buzugondának figyelmét, aki egy pillanat alatt bele is szeretett. Hamupipőkének is dobogni kezdett a szíve, viszonozta a szerelmet. De ekkor meglátta mostohatestvéreit, Hamupuipőke megijedt, jól tudta, hogy mostohanővérei homofóbok, ezért elszökött az ünnepségről.

 

Buzugonda búskomorságba esett, hiába kereste újdonsült szerelmét. Egyetlen reménye az a szandál lett, amit Hamupipőke siettében elhagyott. A család egy neves magánnyomozói irodát bízott meg - természetesen magánvagyonából, nem közpézből -, mely elkezdte keresni az egész országban a szandál másik párját, ill. annak tulajdonosát.

 

A nyomozók eljutottak végül Hamupipőke családjához is. A két mostohanővér megpróbálta bizonyítani, övék a szandál, bár nekik 46-os volt a lábuk, míg a szandál 34-es méret volt. A nyomozók először felültek a trükknek, de aztán észrevették, kilóg a lányok lába. Ekkor a nyomozók meglátták Hamupipőkét, amint éppen puszta kézzel a trágyát szortírozza a hátsó kertben, s megkérték, próbálja fel a szandált. Az persze tökéletesen ráillett.

 

Hamupipőke és Buzugonda megházasodtak és boldogan éltek, a mostohanővéreket pedig beutalták egy tolerancianövelő genderképzésre.

 

*

 

Jancsi és Juliska mostohagyerekek, akiket egy gonosz mostoha nevel, aki csak azért fogadta be a gyerekeket, hogy felmarkolhassa a szociális segélyt utánuk.

 

Egy nap a mostoha elhatározza, megszabadul a gyerekektől, ezért elküldi őket egy templomba, ahol a pedofil papok biztosan megerőszakolják, majd megölik a gyerekeket.

 

A két gyerek azonban gyanút fog, így nem a templomba mennek, hanem ellenkező irányba. Egész nap mennek, elfáradnak, amikor találkoznak egy kedves öregasszonnyal, aki segítséget ajánl nekik. A két gyerek akkor még nem sejti, a néni egy nemzetközi szervkereskedő maffia embere, s csak a gyerekek szerveit akarja.

 

Az öregasszony bezárja a két gyereket, hogy elvégezhesse rajtuk a szükséges orvosi vizsgálatokat. Mivel a vörösvérsejt szintjük nem elég jó - a mostohájuk éheztette a gyerekeket -, pár napig eteti őket. A ravasz gyerekek azonban egy óvatlan pillanatban elkapják a nénit, majd fejét bedugják a mikrohullámú sütőbe, a néni belehal.

 

Jancsi és Juliska végül elmentek egy jogvédő civil szervezethez, mely segített nekik. Ma már a két gyerek jólétben él. Julista időközben rádöbbent, hogy fiú, s átoperáltatta magát.

 

Azóta évek teltek tel. Ma már a két gyerek felnőtt, Jancsi és Júliusz boldog házasságban élnek.

 

*

 

Piroska egy nap meghallotta, beteg a nagymamája, ezért elhatározta, ételt visz neki. El is indult az erdőn keresztül, de útközben találkozott egy farkassal, aki csellel rábírta őt, lassabban érjen el céljához.

 

Közben a farkas elment a nagymamához, felfalta őt. Aztán átvette a helyét, várva Piroskát, hogy őt is felfalhassa.

 

Amikor Piroska megérkezett nagymamája házába, azonnal észrevette, hogy valami nagyon megváltozott a nagymamán, ezért kérdőre vonta őt:

 

  • Nagymama, miért ilyen nagy a füled, a szemed és a szád, s eleve miért nézel ki ilyen furcsán?
  • Ó, intoleráns unokám, nemváltó műtéten estem át, ezentúl szólíts nagypapának!

 

Piroska persze azonnal megbánta szavait, bocsánatot is kért intoleráns kirekesztő magatartása miatt. Ezután a farkas megette Piroskát, majd lefeküdt aludni. Hangos horkolása odacsalt egy liberális vadászt. A farkas felébredt, s a vadászt is felfalta.

 

Címkék: közélet
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3516779740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1őr 2021.12.25. 14:57:56

Azt hittem a farkas felébredt, s közösült vele.

littke 2021.12.25. 16:14:54

Ja a mesékkel problémák vannak. Legtöbbjük nem politikailag korekt. Átírásaiddal egy hiányt töltesz be. Eleve túl sok a királyfi, herceg, stb, a muszlimok sokszor alantas szerepeket kapnak, és a melegek, transzgenderek teljesen hiányoznak.

Gery87 2021.12.26. 14:57:43

:)
Az utolsó rövid, de így is jó:)
valahogy éreztem hogy mi lesz a csattanó.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása