magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

légyidiótateis!

Nemrég írtam a kamuszervezetek kamudíjairól. Már éppen lezártam a cikket, mire jött egy bizarr hír: a Soros és Brüsszel által pénzelt Balkan Insight nevű izé az év hősének kiáltotta ki a magyar nyomtassteis erősen elmebajos-gyanús csapatát. A nyomtassteis koncepciója: Zorbán betiltotta a netet vidéken, ezért azt ki kell nyomtatni (persze csak ballib propagandacikkeket), majd a kinyomtatott anyagokat be kell dobálni idegenek postaládájába, mert amint elolvassa mindezt a postaláda tulajdonosa, felkiált: "jajj, jajj, miért is voltam eddig zorbánista komcsifasiszta antiszemita, de most felnyíltak a szemeim és ballib szavazó leszek!".

A legújabb számukból - nem mindig, de néha olvasom, mert elég vicces - pl. megtudhatjuk, hogy apró késsel kell felvágni Zorbán rendszerét, a vadkapitalizmust. Aztán megtudjuk: Micron, a francia elnök felesége tiltakozott Zorbán rendszere ellen. Az is kiderül, Zorbán visszállította a Kádár-diktatúrát. Szerencsére azonban Zorbán bukik, ehhez csak az egész naépnek jelentkeznie kell szavazatszámlálónak.

Konkrét hír nincs, ami legalábbis vicces, mikor a csapat hivatalos célja a "zorbáni cenzúra" ellenében valós híreket közvetíteni.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8216792632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.12.29. 12:35:01

Hát: www.statista.com/statistics/1115986/hungary-number-of-active-sim-cards/

www.statista.com/topics/7994/mobile-internet-usage-in-hungary/#topicHeader__wrapper

Szóval mi vaaan?

11,44 millió aktív SIM és 7,2 millió mobil net előfizetés.

És nmhh.hu/kutatasok#internet

2,83 millió fix internet előfizető, és 2,86 millió hozzáférés.

midnight coder 2021.12.29. 14:04:34

Ma már vidéken is szélessávú net. Anyós 78 évesen úgy webezik és facebookozik tableten mint ha egész életében ezt csinálta volna.

vergyula 2021.12.29. 14:58:40

Elég hülye ötletnek hangzik. Nekem mondjuk a Jókor című ingyenes (amipénzünkből stb.) fideszes propagandakiadvány jut róla eszembe. Mondjuk ez utóbbi biztos hatásosabb.

vergyula 2021.12.29. 15:02:53

@Serény Vélemény: Nekem mondjuk 2 mobilnet előfizetésem van 2 SIMen. Plusz az otthoni vezetékes. Tehát 3 előfizetés, ami egy emberhez tartozik.

_Neville 2021.12.29. 15:27:37

Lol, én azt hittem ez az elmebetegség már rég elhalt. Azóta se szólt nekik senki, hogy a Budapest táblán túl se csak az M1-et lehet fogni, és még internet is van? :D

Serény Vélemény 2021.12.29. 16:40:44

@vergyula: ebből is láccik, hogy milyen úri huncuttság az egész internet!

Boldeone2 2021.12.29. 16:49:28

Egy dolog hogy hány ember számára hozzáfèrhető az internet ès más dolog , hogy hányan olvasnak interneten híreket

media1.hu/2021/06/29/az-orszag-kozel-fele-egyaltalan-nem-olvas-hireket-a-neten-az-is-kiderult-kik-nezik-a-kozmediat-a-tv2-t-es-az-rtl-t/

A legtöbb ember a jól megszokott hírcsatornáin tájèkozódik, a règi beidegződèsek alapján
Az idősebb , kevèsbè iskolázott , de mèg az iskolázottabb korosztály jelentős rèszènek is ,mèg mindig az MTV1 az "etalon " . Az ott elmondott " hírek " a mèrvadók.

Az online mèdiában is nagy úr a megszokás , meg a legtöbb embernèl az időhiány miatt nincs lehetősèg vègigböngèszni mindent, így maradt mostanáig az Index piacvezetőnek. A Hír 24 azóta lett èllovas , hogy megváltozott az INDEX politikai profilja , már nem elèg ellenzèki, ebből profitált az ellenzèki mèdia
hiszen a kormány szervilis sekknyalása tènyleg alig érdekel valakit, max. a legelszántabb híveket .. Az Index is csak úgy tud erős pozícióban megmaradni , hogy vegyesen oszt pofonokat ( most azért Karigerinek jobban, mióta átszerveztèk..)

Egyes kormánymèdiák pl a 888, a Pest Srácok, meg sem èlnènek állami támogatás nèlkül , olyan kevès az olvasójuk , esetleg a Mandiner.
A hírek pedig a legtöbb esetben ma már a Facebook- on jutnak el az olvasókhoz

A lènyeg : a közmèdiat a kormány narratívái, lehet mondani a propagandája uralja , ami egy jelentős , egy igen jelentős rèteg politikai tájèkozódasi pontja
Az online mèdiát , mivel piaci alapon működik , nem tudja teljesen uralni a kormány , de az Index semlegesítèse egy nagy fegyvertèny volt rèszükről
Egysèges ellenzèki mèdia\ vèlemèny sincs , nem is lenne jó persze ,de ez megint a kormányt erősíti , ahol minden mèdia ugyanazt mondja, mantrázza : migránsok, Brüsszel, lipsik , busik ( Gyuri bácsi nincs már divatban ...)

Miközben a nem kormánypárti mèdia mèg Márky- Zayról sem tud egysèges ,konzekvens vèlemènyt mondani

vergyula 2021.12.29. 17:09:37

@Serény Vélemény: Bizony, én vagyok a modern kulák.

_Neville 2021.12.29. 20:32:10

@Boldeone2: Akit érdekel ilyen mélységben a politika, az szerintem kortól és földrajzi lokációtól függetlenül eddig is követte a jobb- és baloldali médiát is (kell is, mert a teljes képet csak így láthatod). Akit meg nem izgat annyira, annak meg hiába nyomtatod ki, semmi hatása nem lesz rá.

Boldeone2 2021.12.29. 21:07:03

@_Neville: Nem feltètlenül igaz , bizonyos társadalmi csoportok esetèben. Èppen a leginkább befolyásolható rètegekre hat az ilyen típusú tájèkoztatás
Emlèkezzünk csak vissza : "Míg dolgoztok , ők lopnak " - A Jobbik óriásplakát kampánya , elèg nagyot ütött 2017- Ben. Nem vèletlenül módosította a Fidesz a plakattörvènyt, az fájt nekik
Ma semmi komoly rendszerellenes dolgot nem lát a kistepelülèsi kisember , ha nem keres nagyon utána .... A helyi média , amit az idősek pl olvasnak , mèg sokan papír alapon , korábban semleges volt, ma már komoly gyűlöletkeltő kampányt folytat, illetve Viktort valami idilli családi kèpen mutogatják
A politikailag többè- kevèsbè semleges embereket ezekkel az eszközökkel manipulálják ...

Èn minden médiát megnézek szinte , legyen szó kormánypártiról, vagy ellenzèkiről, illetve , az angol nyelvű médiát is
Viszont , az emberek elenyèsző hányadának van erre igénye \ ideje

Sokan szinte nem is érdeklődnek a politika iránt , vagy ha igen, ki sem mozdulnak a vèlemènyburokból . Ez is rossz irányban halad , amióta megy az egyre nagyobb tudatmódosítás ...Alapból, a médiának kormánykritikusnak kellene lenni

jónévez 2021.12.29. 21:51:52

Én nem értem -ezt sem.
Oké, hogy be van tiltva nálam (aki 7km-re lakom a legközelebbi kisvárostól is) a Net, és csak én hiszem azt, hogy most is a hálón bengézgetek. Ettől van minden bolondsággal tele az agyam.
De akkor ebből a kinyomtatott netből miért pont nekem, a tanyasi elmaradottnak nem juttatnak egyetlen példányt sem? Vagy annyira buta agymosott vagyok, hogy errről most sem olvastam, a megkapott példányokat pedig az Orbánista kazánomba dobtam?

jónévez 2021.12.29. 21:54:28

@Boldeone2:
"Alapból, a médiának kormánykritikusnak kellene lenni"
Ekkora marhaságot hogyan lehet mondani? Ne a kormánykritikusok határozzák meg, hogy mit kell írni
A kormány se, de ők se.

Serény Vélemény 2021.12.29. 22:04:05

@Boldeone2: alapból egy nagy hülyeség az egész, a legagymosottabbak a baloldali szavazók. Az újságírók kb kilóra vannak megvéve, és az amiből habverést csinálnak nagyjából a megrendelők érdekeit szolgálja. A Fb gyakorlatilag egy náci mocsok, amelyik lazán cenzúráz minden olyan dolgot a nem létező közösség irányelvei mentén, ami nem tetszik neki, de minden lmbtq és woke tartalmat lazán átenged sőt még támogat is. Ahogy a 444 is a vagy a többi kommcsi mutáncs is. A legtöbb újságíró zsír buta. Egy épkézláb kérdést nem bírnak föltenni, a kivétel mondjuk az ATV-s Csuhaj Ildikó.

Boldeone2 2021.12.29. 22:38:36

@jónévez: Ekkora marhaságot hogyan lehet mondani? Ne a kormánykritikusok határozzák meg, hogy mit kell írni"

Hanem a kormány ?? Ekkora butaságot !:)A kormánykritikának van èrtelme , hiszen mindig a kormány tevèkenysège határozza meg egy ország társadalmi - gazdasági kèpèt alapvetően. Az az èrdekes mit művel a hatalom .
A fogyasztópiac is leginkább arra kíváncsi . Szervilis mèdiát piaci alapon nem nagyon lehet üzemeltetni
Lsd : 888, Pesti Sracok

Boldeone2 2021.12.29. 22:57:22

@Serény Vélemény: alapból egy nagy hülyeség az egész, a legagymosottabbak a baloldali szavazók"

- Hogy jönnek ide a baloldali szavazók , mèdia ügyèben ? Alig lètezik baloldali újságírás . A mainstream az "liberalis "

. Az újságírók kb kilóra vannak megvéve, és az amiből habverést csinálnak nagyjából a megrendelők érdekeit szolgálja"

- Erre kinek van pènze? Leginkább az uralom lèvő a hatalmi rezsimeknek, akik az állam pènzei felett diszponálnak
Mi èrtelme volna mondjuk egy Mèrcèt támogatni , amikor senki nem olvassa??
Vannak persze olyan milliárdosok akik nem tudnak mit tenni a pènzükkel ès szètszórjak, de alapvetően k- ra Indifferens hogy milyen kormány van Magyarországon , ahol az EU GDP 1%- át termelik meg , azt is nyugati cègek..

A Fb gyakorlatilag egy náci mocsok, amelyik lazán cenzúráz minden olyan dolgot a nem létező közösség irányelvei mentén, ami nem tetszik neki, de minden lmbtq és woke tartalmat lazán átenged sőt még támogat is.

- Nagy túrót! A Facebook, Twitter egy üzleti vállalkozás, nem kèpviselik a " liberalimust " Engedelmeskednek Putyinnak is : Navalnij minden tartalmát levettèk pl az orosz hatóságok kèrèsère. A fő irányvonal pedig èppen a lassú politikamentesítès lenne
De: soha nem a szabad , egyèni, sokszínű vèlemèny a veszèlyes , hanem az autokrata államrezsimek központi propagandája!

Ahogy a 444 is a vagy a többi kommcsi mutáncs is. "

- Nekem inkább a kormánymèdiáról jut ez eszembe : mindegyik egy követ fúj, mint a szocialista rendszerben
Ha elolvasod a nem kormánypárti médiát ott nincs sok mindenben konszenzus
Lsd : Márky Zay

A legtöbb újságíró zsír buta"

- Igen, de azt mèg Birca is elismerte korábban , hogy a kormánypárti újságírás meg silányabb...
Nem véletlenül vegetál a kormanysajtó

jónévez 2021.12.29. 23:13:31

@Boldeone2:
Úgy látom még most is, hogy mást is írtam, nemcsak azt, amit te szeretettel kiemeltél belőle.
Talán ha egyszer eljutsz odáig, hogy egy gondolatmenetet végig tudsz követni (ami sokkal rövidebb, mint a te hömpölygésed), akkor nem válaszolsz butaságot.

Boldeone2 2021.12.29. 23:19:27

Vannak , akik szerint a Facebook túl sok teret enged a gyűlöletbeszèdnek :hvg.hu/vilag/20211229_Facebook_per_rohingya_menekultek

Mások pedig azt mondják , túl kevès teret enged a szabad a szónak ,ami lehet másik oldalról gyűlöletbeszèd
Bírálják a Facebookot az autoriter rezsimek , ahol nem tűrik a más vèlemènyt, pl Oroszország, ahol korlátozzák is
Bírálják a szèlsőjobboldali csoportok is , hiszen kevés gyűlölködő tartalmat tudnak megjeleníteni
De, bírálják a liberálisok is , hiszen a Facebook teret engedett az autoriter, elnyomó rezsimpropagandának is , ès a jövőben csökkenhet a politikai tartalmak súlya

A Facebook pedig szeretne egyre inkább kevèsbè átpolizált lenni , ami nem nagyon sikerül ,hiszen ma már mindenki ott akarja a lètharcot megvívni ès erre költenek is, vagyis üzlet
Deák Dani meg Rákay Kálmán csak Facebook politikai propagandára tízmilliókat költenek ès ez csak 2 ember ...

Boldeone2 2021.12.29. 23:20:44

@jónévez: Semmit nem cáfoltál, miről akarsz vitatkozni ? Ez így nagyon kevès!

Boldeone2 2021.12.29. 23:25:48

@jónévez: A kormány se, de ők se."

Kik azok az " ők " ? A mèdiapluralizmus a normális , ha mindenki szabadon kifejti a vèlemènyèt, ami a sokszínűsèget eredmènyezi
Az olvasónak meg a kormánykritikus hang az èrdekes ,izgalmas - hiszen a kormány tevèkenysège határozza meg alapvetően az emberek èletèt , erre èrdemes reflektálni a mèdiának

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.30. 04:51:33

@Boldeone2:

Azaz ha az adott irányzat hayalomra kerül, az ahhoz az irényzathoz tartozó médiák zárjanak be?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.30. 04:54:08

@Boldeone2:

'"Oroszország, ahol korlátozzák is"

Nincs korlátozva a FB Oroszországban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.12.30. 08:09:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nyilván nem, az "jön be" vidéken a neten, ami városban. És a digitális televíziózás óta már vagy 25 csatorna az alap, nekem sincs már kábeltévém nagyon régóta, mégis élvezhetném az ATV-t meg a többit is a minDIGtv-n.
De én assztem hogy ez a nyomtassá mozgalom már a kezdetén szétesett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.30. 08:12:06

@Deak Tamas:

Kevesen vannak, de hangosak. S a ballib véleménybuborék sokszorosítja a visszhangjukat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.12.30. 08:14:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: érdekes, én még a függetlenobjektív index korában hallottam ezekről először és utoljára.

kunzoo 2021.12.30. 10:48:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Pedig így van. Egyik idős rokonom vérfideszes, M1 és megyei lapok. Mind ugyanazt szajkózza.
70 év fölött nem kezd új dolgokba az ember, erre mesterien ráérzett a fidesz. Tehát az idős polgárok meglevő szokásaira, preferált sajtójára kell rátelepedni. Ez maradéktalanul sikerült. A megyei lapokban lószar sincs a helyi ügyekről, azt hozzák teljesen egyforma cikkekben hogy Karigeri mit csinál Budapesten. Ez tönkre is teszi ezen lapokat mert nem hordoznak új vagy más infót egy átlagos propagandalaphoz képest. A folyamatot jól mutatja az álláshirdetés rovat elsorvadása.

Serény Vélemény 2021.12.30. 12:12:30

@Boldeone2: az egyik oldalon van egy csomó multi, akik az egyre gusztustalanabb ideológiai propagandájukat tolják a másikon meg van néhány csóró állam.
Melyiknek van nagyobb agymosó kapacitása?

Serény Vélemény 2021.12.30. 12:29:43

@Boldeone2: a saját véleményed is önmagában egy agymosás következménye: a Fb még a neki nem tetsző USA elnököt is kitiltotta, nem azért mert Trump olyan veszedelmes, vagy náci, hanem mert ez egy ilyen egyszerű dolog: más a véleménye, mint amit szabadna gondolnia.

Boldeone2 2021.12.30. 15:18:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem jól tudod! Nèzz utána jobban, az internetet korlátozzák , a tartalmat figyelik, blokkolják Oroszországban

Boldeone2 2021.12.30. 15:32:12

@Serény Vélemény: az egyik oldalon van egy csomó multi, akik az egyre gusztustalanabb ideológiai propagandájukat tolják a másikon meg van néhány csóró állam.
Melyiknek van nagyobb agymosó kapacitása?"

- Melyik multi nyom ideológiai propagandát ? Nagyjából egyik sem. A különböző platform tagok nyomhatnak, max.
De , melyik az a csóró állam ??? Oroszország vagy Kína ?? Ne viccelj már, ember!
Amikor használatba veszed valamelyik szociális médiát , elfogadod egy privát cég irányelveit, ha nem tetszik, akkor menj el máshova , vagy gründolj egy újat ! Ennyi
Trumpot korlátozták? Jól tettèk , hiszen hazugságokat terjesztett, amivel aláásta az amerikai demokráciát.
Minden bíróságon elbuktak választási csalás vádjai , a vègen az elnöknek kellett szólni , Mike Pence- nek, hogy fejezze be a cirkuszt , ès adja át bèkèben a hatalmat
Èrhető, hogy nem hagytak teret a trumpi őrületnek...

Valójában a szèlsőjobb populisták a legagymosottabbak a világon , elég csak megnézni a szavazótáboraik összetètelèt mindenhol világon ...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.30. 16:42:43

@Boldeone2:

Utána néztem, nem igaz.

Nagyon ritka a tiltás. Olyan okokból szokott, ami nyugaton is megesik.

A tartalmat nyilván figyelik, ahogy nyugaton is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.30. 16:46:17

@Boldeone2:

Mindegyiknagy szociális háló kőkeményen politizál.

Mondjuk a FB-on tilos az erőszak megjelenítése, pl. képek erőszakos tüntetésekről. Ez alól két kivétel van:
- okttaási célú archív anyagok,
- ha a tüntetés célja "jó".

Kb. az van, hogy ha valaki erőszakosan tüntet a BLM ellen, azt leveszik, de az erőszakos BLM tünti mehet.

Serény Vélemény 2021.12.30. 19:57:45

@Boldeone2: “ Melyik multi nyom ideológiai propagandát ?”
Melyik nem nyom?

Serény Vélemény 2021.12.30. 20:04:20

@Boldeone2: nem a bíróságon buktak el a választási csalás vádjai, mert odáig el sem jutottak. Azért nem érdemes a hozzád hasonló buborékosokkal vitázni, mert ügyesen keveritek a féligazságokat!
Gyűlölöd Trumpot, de nem azért mert annyira náci, vagy vállalhatatlan, hanem mert erre kondicionáltak. Biden ezerszer kétesebb ügyletekben volt benne és a fiacskája és a családja is. Ugyanúgy, ahogy akár Gyurcsány is sokkal korruptabb volt és még mindig is az, mint amennyire Orbán valaha is képes lesz. De a tények nem számítanak.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása