magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A hatalom megfosztja saját magát

A liberális elit legkellemesebb vonása a hülyeségük, hogy saját maguk alapjait rombolják.

Nyugaton olyan légkör alakult ki, hogy egy rakás kérdésben immár nem csak hogy egyetlen igaz vélemény alakult ki, hanem azt még kötelező is ismételgetni, már semlegesnek se szabad lenni az adott kérdésben.

Magyarországon ez szinte teljesen ismeretlen, már a későkádári kommunizmusban se volt ekkora nyomás: gyakorlatilag csak pár alapkérdés volt, melyben kötelező volt a hatalom szövegét ismételni.

Az amerikai cégben, ahol dolgozom, tapasztaltam a múltkori elnökválasztás idején: kötelező a hatalmat támogatni (mármint a valódi hatalmat), emiatt kötelező pl. Trump-ellenesnek lenni. Akinek bármilyen jelentéktelen, de mégis nem a legalacsonyabb pozíciója van, az kötelességszerűen kinyilvánítja, hogy Trump borzasztó ember (ez a minimum!), s reméli, a nép bölcsen dönt, s leváltja őt.

Az ideológiai alapkérdésekben pedig még keményebb a nyomás. Egyszerűen akkora a nyomás, hogy aki nem akar bajt okozni magának, az támogatja a BLM-et, a feminizmust, a homoklobbit, a szociális hálók "megtisztulását", a "toleranciát", stb., s ellenzi Putyin "agresszív" politikáját, a "gyűlöletbeszédet", az "álhíreket", stb.

Az ostobábbak egyenesen be is beszélik maguknak, hogy mindez igaz, s komolyan elhiszik. Ők a kommunizmus kori bunkó párttitkár modern verziói, akik annak idején bemagoltak pár Marx- és Lenin-idézetet, aztán azokat papagájkodták, jellemzően meg se értve az idézeteket.

De Kelet-Európában vagyunk, kevés az igazán ostoba ember. Szóval a legtöbben formálisan megfelelnek a követelményeknek, miközben kiröhögik azokat. A legbátrabbak még ironizálnak is.

A hatalom aktivistái viszont szinte mind buták. Ők örülnek, hogy "győztek", hiszen lám, mindenki a hivatalos szöveget nyomatja. Pedig ez tipikus pirruszi győzelem, csak a "győztesnek" árt. A hatalom ugyanis végsősoron megfosztja saját magát a valóság ismeretétől.

Kicsit olyan, mint az MSZP megalakulása 1989 novemberében. Nagy volt a meglepi, amikor kiderült az MSZMP 850 ezer tagjából 810 ezer nem csatlakozik az MSZP-hez. S nem azért, mert valamilyen más elképzelése van (az ellentáborhoz is alig 40 ezren csatlakoztak), hanem mert az egészet nem veszi komolyan: örül, hogy immár nem kötelező párttagnak lenni.

Azt addig is sejteni lehetett, a párttagok zöme csak kényszerből az, de azt azért senki se hitte, hogy ezek aránya 90 %-os. Most is ez van: a nagyurak megfosztották magukat attól a létfontosságú információtól, kik ténylegesen is a híveik.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3716801328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2022.01.04. 12:34:07

"a szociális hálók "megtisztulását"" - Ez mit jelent?

Serény Vélemény 2022.01.04. 13:17:08

@vergyula: valszeg a fb, twitter, yt stb. totális cenzúráját.

Gery87 2022.01.04. 14:48:38

"De Kelet-Európában vagyunk, kevés az igazán ostoba ember. "

Ennél azért jól elmolyosodtam:)

ulpius66 2022.01.04. 14:58:45

@Gery87:

Tudod megtisztultunk!

Az igazán ostoba kelet-európaiak Londonországban mosogatnak a Mekiben vagy niggerek szarát takarítják.....

MEDVE1978 2022.01.04. 16:56:05

Az élet groteszk. Egyik szemeddel nézheted itt Magyarországon a brutál egyoldalú kormánypropagandát, a formailag kőkonzervatív értékrendet, bujtatott rasszizmust stb. A másik szemeddel olvashatsz mondjuk német sajtót, nézhetsz német, angol, amerikai médiát, ahol már a fehérek elnézést kérnek a létezésükért és a buzik twitteren kampányolnak mindenki ellen, aki valamennyire is konzervatív.

littke 2022.01.04. 20:19:41

Jól látod ezeket a dolgokat.

Gery87 2022.01.04. 21:49:58

@ulpius66:

Hitegesd csak magad ezzel:)
Máshonnan nézve meg nekik volt eszük meg merszük és persze sokszor kényszer volt.
Vissza kellett fizetni a hiteleket.
És persze sokan inkább mosogatnak 700-ért mint idehaza 130-ért valami hasonlót!

Ez a "mosogatni Londoban" ilyen gúny tárgya lett, főleg azoktól akik bármilyen megalázó bérért a seggükön maradnak, mert kényelmes és persze anyósnál lakni egy zsákfaluban is jobb szerintük mint "pakikkal egy szobába"....csak az tart mondjuk 4 évig és el lehet jönni, a kilátástalanság meg 40-ig..."de ők okosak".
jha...

Gery87 2022.01.04. 22:01:02

@MEDVE1978:

Pár évtizedig volt normális a társadalom, azóta is abból az alapból élünk és oda nyúlunk vissza.
Ez az 1950....1990 közti évtizedek.

2022.01.04. 22:01:27

@Gery87:
a londoniak egy része (nekem is van egy ilyen ismerősöm) azt mondja, hogy ő nem a pénzért ment külföldre, hanem mert magyarországon nem voltak jogai. így érezte. félre értés ne essék az ismerősöm fehér, keresztény családapa. ráadásul félig nemesi családból ered. és mégis azt mondja, hogy magyarországon az emberi jogai sérülnek. így érzi. rendben. és külső londondban nem?

és azt mondja, hogy ott nem. semennyire sem tudja befolyásolni a brit közéletet. hanem megosztja a twitteren, hogy boris johnson micsoda tökfej. és reméli, hogy megbukik ő is és az orbán. és ezt ő szabadon elmondhatja a twitteren a világnak. magyarországon nem mondhatja el. így érzi.

a valamivel több pénz nem jelent többlet jogokat. mert ha azt mondja, hogy külső londban jobb iskola van, mint külpesten, akkor azt mondom. oké. külpesten több joga van egy magyarnak, mint külső londonban.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.01.05. 09:08:11

Igazából kitörölhetjük a seggünket azzal hogy ezek elhiszik-e a saját hülyeségüket vagy sem. Az MSZMP-re is mondható hogy a 850 ezer párttag nem volt kommunista, de az az 50 ezer aki igen képes volt általuk irányítani az országot és a társadalmat.

Az emberek nagy része csak beáll oda ahol a legkisebb konfliktust kell fevállalnia a társadalmi politikai kérdésekben.

fotelzsukov 2022.01.05. 11:01:24

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
"Az emberek nagy része csak beáll oda ahol a legkisebb konfliktust kell fevállalnia a társadalmi politikai kérdésekben."
Pontosan!
Amig a videki kisembereknek, alig kepzett proliknak es az alulkepzett kissebbsegnek van munkaja, elfogadhato jovedelme, nem azik, fazik, ehezik, gyerekeik ovodaba, iskolaba jarhatnak es emellett a nyugdijasoknak is van mit ennie es ok sem aznak, faznak, telik olcso piara, kavera is addig oda allnak be, aki biztositja ezt a szamukra. Nem erdekli oket, hogy ki es mennyit lop, az a lenyeg, hogy zavar es konfliktus nelkul elhessek vilagukat, a munka faradalmait izgalmas szappanopera sorozatok nezesevel pihenhessek ki.
Csak az irigy, onmagat felsobbrendunek kepzelo, tulkepzett, (72 es fel diplomas kommunikacio es reklam szakos doktorok), de meg igy is rendkivul buta, lusta es valos munkara alkalmatlan belvarosi ertelmiseg es annak ifjusagi tagozata, a romkorcsmak bedrogozott tarisznyas bolcseszei, konyv- es ruhatartarszakosai elegedetlenenkednek. Ok szitjak a bajt, ok hozongenek, tuntizgetnek, vamzerkodnak az usakoknal es Brusszelben.
---
Maria orszagaban Arpad nepe nyugodtan hajthatja alomra fejet.
---
Vilag lumpenproletarjai egyesuljetek! :)

Gery87 2022.01.05. 14:58:39

@cvsvrs:

"a londoniak egy része (nekem is van egy ilyen ismerősöm) azt mondja, hogy ő nem a pénzért ment külföldre, hanem mert magyarországon nem voltak jogai."

Jó, ez a szokásos nagyotmondás meg okoskodás esete...nem kell komolyan venni. Bár biztos valaki maga is elhsizi amit mond, meg biztos van olyan aki őszintén nem tud azonosulni azzal ami itt van az elvei miatt....

"a valamivel több pénz nem jelent többlet jogokat. "

Az a valamivel több, eléggé sok:) A jog kérdése már szubjekítv, meg mire értjük?
itt se vernek meg ólmos bottal a rendőrök csak úgy meg nem vegzálnak az utcán és a véleményed miatt is nagyon hülyének vagy politikus/celebnek kell lenned hogy retorzió és kellemtelenség érjen stb.
Viszont mondjuk azt már el tudom képzelni hogy egy zajos üzem vagy kátyús út miatti lakossági bejelentést meg úgy alapvetően a polgári, civil aktivizmust jobban kezelik Londonban mint itt ahol igen gyakran szarba se vesznek....

2022.01.05. 15:45:17

@Gery87:
tolerancia intervallumok vannak.

nemrég volt egy olvasói levél a helyi néplapban, hogy valaki 5 (!) éve bejelentette, hogy egy felüljárón a járda be van szakadva és balesetveszélyes. és most kijavították a hibát. az olvasó a nyílt levélben leírta, hogy ez is azt mutatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül debrecen. egy viszonylag frekventált helyen kijavítanak egy úthibát 5 év alatt. nem köszönte meg személyesen orbán viktornak, de majdnem.

ilyen a 70-es években a szocializmusban se nagyon volt. egy ilyen ember nyilván a pártban a gyerekét akarja pozícionálni. nem saját magát, hiszen a nagy nyilvánosságban hülyét csinál magából, hanem ezzel a gyerekének keres pozíciót. ezt jobban eltudom fogadni, mint azt, akinek semmi se jó és ezért "a" magyarok felelősek. úgy vagyok vele, hogy az ilyenek menjenek londonba.

Gery87 2022.01.05. 17:22:05

@cvsvrs:

"egy ilyen ember nyilván a pártban a gyerekét akarja pozícionálni. "

A francokat, szerinted a Fideszben bármit elérni, feljebb jutni úgy lehet hogy egy szaros lapban nyalod a seggüket olvasóként egy olyan ügyben ami őket sem érdekli hisz 5 évig szartak rá?

Ez egy túlbuzgó hülye volt, aki nem veszi észre magát mennyire nevetséges amit csinál.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása