magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ballib belvillongások

Sokan azt hiszik, különösen a ballib táborban, hogy MZP egy idióta, s butaságból véti el azt a sok hibát, ami egyre gyakrabban jellemző rá.

Én is így gondoltam, de rájöttem: nem butaság, hanem tervezettség áll mindez mögött.

Tavaly október végére mindenki számára nyilvámvaló lett: a ballibek buknak a 2022-es választáson, az igazi tét lesz-e a Fidesznek kérharmadja vagy sem. Közben szétesett mindkét ballib narratíva is:

  • "egyesülve együtt Zorbán ellen" - ez a hagyományos ballib szöveg,
  • "az új emberek mozgalma a régiek ellen" - ez az MZP-féle "kiábrándult fideszes" szöveg.

Most már minden ballib, aki képes még gondolkodni, tudja, csúnya bukás lesz.

Egy ilyen bukás a ballib oldalon senkinek se jó, kivéve a DK-t. A DK-nak ugyanis kész receptje van a miértre: a Fidesz csalt, egyrészt manipulált, másrészt a kriptofideszes MZP-t betolta az ellenzékbe, ezzel bomlasztva, aki eleve csak azért tudta legyőzni Gyurcsánynét, mert több százezer fideszes szavazott le MZP-re.

A ballib bukás hatalmas esélyt fog adni a DK-nak, szervezze meg immár egyedül a ballib oldalt, mindenféle zavaró tényezők nélkül.

Ezt azóta MZP is megértette, aki most már mindent megtesz, legyen leváltva mint jelölt. MZP rémálma: nem váltják le, majd hatalmasat bukik áprilisban. Ezzel örökre vége is lenne.

Most tehát a taktika: egyre nagyobb marhaságokat nyilatkozni, felbőszítve a ballib keménymagot, olyan helyzetet létrehozva, hogy a ballib vezetőség lépéskényszerbe kerüljön.

A cél a mártírság, ezzel igazolható ugyanis az egész MZP-eszme: lám, ő a régi elit ellen van, ezért szövetkezett elleni a ballib és a fideszes elit.

Már vártam, mikor jön elő MZP a "gráci elmebeteg" kamuval. Ami egy azonnal leüthető magaslabda, amit a ballib keménymag zöme is marhaságnak tart. Azt hittem, csak később. De nem, már január elején.

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr416807782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.01.10. 10:50:50

brüsszel nato/eu központ. tehát van egy katonai és egy polgári irányítás. és azzal, hogy a belorusz, ukrán határon mozgósítás van (elég az, hogy a lehetősége meg van) katonák vették át a vezetést. és a kazah incidens ebben csak megerősíti. és a biden adminisztrációból sem érkeznek orbán ellenes kritikák. a budapesti amerikai nagykövetséget ideiglenes ügyvivő vezeti.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.01.10. 10:56:09

Azért nem írnám le az ellenzéket 2022-re. 4 hónap hosszú idő, tudnak fordítani. Lásd 2002.

Serény Vélemény 2022.01.10. 11:22:11

Amikor MZ/X megnyerte a kormányfő jelölt-jelölt választásos bohóckodást akkor már nem akart az "ellenzék" nyerni. (Valójában Gyurcsány Fletó nem akar nyerni.)
Most a kampányüzeneteikből egyértelműen látszik, hogy direkt nem ígérnek olyan dolgot, ami ne lenne abszolút értékben vett szívatás a magyar szavazópolgár számára. Akinek egy csöpp esze maradt az orbánfóbiája ellenére, ezek után nem fog leszavazni a jelenlegi ellenzék demokratikusnak álcázott jelöltjeire.

2022.01.10. 11:22:30

mzp nem rendelkezik az amerikai demokrata párti támogatással. az amerikai népszavában őrjöngenek, hogy nincs egy operatőr, aki nem a kép aljára, hanem a középre vetíti a fejét. totális amatőrizmus. persze, mert mzp egyedül van. nem jön az ukáz, hogy mit is kell mondani. és így a gonzó újságírók, akik a szokásos munkarendben lejáratnak. mzp-t is.

és a másik oldalon a dk sem kapta meg az európai szocialista párti támogatást. azért, mert fidesz a német gyáriparhoz kötődő tőkéseket feltétlen kiszolgálja. így se német gazdaságnak nem érdeke a kormányváltás. az új német kormánynak megfelel az, hogy ha úgy adódik, akkor orbánnal riogatnak. és dk-nak is megfelel az, hogy vesztenek. mzp a kapitány. fletó háttérbe vonul és nélküle nem lehet nyerni. jakab péternek megfelel az, hogy országgyűlési képviselő marad. a momentum élén donáth anna mi a francért akarna miniszter lenni. neki megfelel, hogy ep képviselő marad.

nincs valódi összefogás. mzp egyedül van, a többi párt (leszámítva a saját választókerületeiket ahol nyilván kampányolni fognak) betlire játszik.

vergyula 2022.01.10. 13:25:03

@Serény Vélemény: " hogy direkt nem ígérnek olyan dolgot, ami ne lenne abszolút értékben vett szívatás a magyar szavazópolgár számára"
Mire gondolsz? Én inkább utópisztikus osztogatásokra emlékszem a programjukból.

Serény Vélemény 2022.01.10. 13:45:13

@vergyula: Például:

www.blikk.hu/aktualis/politika/ellenzek-osszefogas-kormany/6qlfz4h

"Szabó Tímea: Igazságos újraelosztási rendszer és értékalapú társadalom, mindenki számára elérhető ingyenes egészségügy, kultúra, kiváltságok nélküli társadalom, "

ízlelgessük: igazságos újraelosztási rendszer.

Másképp: a mostani rendszer nem igazságos, vagyis 1,2 millió gyereket nevelő család és élettársi kapcsolat(ban élő) (2011-es népszámlálási adat) azonnal szopóágra kerül.
ez 2 176 766 fő.

vergyula 2022.01.10. 13:59:50

@Serény Vélemény: Ki tudja, mit ért ezalatt.
Ez jelenthet akár többkulcsos adót is, persze nem állítom, hogy az jó lenne.

Gery87 2022.01.10. 16:07:05

@vergyula:

A DK meg MZP vitában Klára asszonyság mindent is megígért, akkora osztogatást hogy a plafon majdnem rászakadt.
Ilyenkor eljátsszák a szocit, de amőgy akkora liberálisok hogy a fal adja a másikat.
Mellette MZP egy megfontolt, mértékletes "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér" államférfinak tűnt.

Ezek pojácák, alkalmatlan önző férgek mind, a Fidesszel együtt, csak megy velük az idő de semmi lényegeset nem tesznek az országért és a társadalomért.

Boldeone2 2022.01.10. 16:09:28

Egyoldalúra sikeredett a " mèlyelemzès" . Nyilván Fidesz 2\3 nem lesz . Az ellenzèknek 16 , de akár 18 körzetre is van esèlye Budapesten. Ha annyira egyèrtelmű lenne , a Fidesz fölèny, akkor nem költene olyan sokat a kormány választási propagandára
Nem olyan egyèrtelű ez.. Van 20 egyèni kb, ott dől el a kormányzás, ami kevès dolog szerencsès , vagy szerencsètlen együttállásán múlhat. A teljesen kormányközeli Nèzőpont szerint sincs drámai különbség a két tábor között, vagyis még bármi lehet az elkövetkezendő pár hónapban
Orbánèk az esèlyesek, az kètsègtelen, de ha győznek is , pirruszi győzelem lesz: pont Budapestet ès a nagyvárosokat veszíthetik el . Lehet egy - két érdekes erdmèny , pl olvastam olyan közvèlemènykuatast, hogy Czeglédy " ördög ügyvédje " Csaba vezet Hende Csaba előtt...Jó nagy gáz lenne a Fidesznek .
Az ellenzèk az esèlytelenebbek nyugalmával kèszülhet,mègis jóval nagyobb eredményt fog elérni ,mint 2018- ban. Az ellenzèki szavazók nem várnak győzelmet, tisztában vannak, hogy nem egyenlő feltètelekkel folyik a politikai "verseny "
Aki a legnagyobbat kockáztatja , vesztheti az maga Orbán Viktor . Kiderülhet, hogy annak a politikának amit követ ,nincs többsége , sem a budapesti , sem a nagyvárosi közegben, a társadalom fiatalabb rétegei között. A trendeket nem képes ő sem megfordítani: előbb- utóbb jön a változás

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.10. 16:18:20

Bennem is felvetődött a gondolat: MZP ezt szántszándékkal csinálta eddig. De nem meggyőződésből, pusztán az igazság kimondásaként állítja határozottan mindazt amit, hanem nagyon is tisztába van azzal, mindez baromság, negatív következményei vannak rá illetve az ellenzékre nézve és visszafelé sül el.

Próbálom azért elhessegetni ezt a gondolatot A politika törvénye azt diktálja: ha a hatalom lehetőségéhez jutsz, élj vele és tegyél meg mindent, hogy elérd célod.

De mégis: ha most feltesszük, miszerint MZP valóban nem akar nyerni, akkor lehet, a legnagyobb hazugsága egyben a legnagyobb igazságává válik, mikor az előválasztás megnyerése után szerinte "leváltották az ellenzéket".

Más értelmemben ugyan, de pontosan ez fog történni: az ellenzéket taccsra tette, megy a levesbe. De amivel nem számol az ürge: vele együtt.

Az elmúlt napok történései alapján mégsem hinném, hogy erről van szó. Miután MZP az újév első napjain még rátett a tűzre, szájkosarat kapott. A választási évre fordulva az ellenzék prominensei leültek vele és alaposan helyretették. A Márki dominanciának vége, az elszabadult hajóágyút leszerelték. Érthetővé tették számára, hogy hat párttal szemben (legfőképpen persze a dk-val és személyesen Gyurcsánnyal szemben) nem pisálhat. Az láthatóan fülét-farkát behúzta. Sajtóst is kapott, aki megszabja neki, melyik kérdésre válaszolhat és melyikre nem. Ezzel eldőlt a kezdettől egyenlőtlen dominanciaharc. Az ellenzékiek látszólag most beállhattak Márki mögé, de csak a látvány kedvéért: valójában ők diktálnak, MZP kesztyűbábbá silányult. Ez sem jó egyébként. Megint nem egyenlő partnerek felállásáról van szó, de a politika természete már csak ilyen: hat párt szövetsége ellen egy kívülálló nem tehet. Márki pedig tett. A láncra vert Márki-Zay szánalmas látványa akár még szomorú is lenne, akár meg is tudnám sajnálni őt, ha nem jutna mindjárt eszembe, hogyan viselkedett mostanáig és hogyan vert hétről-hétre újabb szöget az ellenzék amúgy is minimális győzelmi esélyeinek koporsójába. Márki ígéretével ellentétben eddig csak vitt, de nem hozott senkit.

Az összefogott ellenzék tudja, hogy bukik, de Márkival csinálják végig a showt. Ha leváltanák, több százezer mínusz szavazat. Ellenben most, hogy sikerült megszelídíteni/észhez téríteni, megtartják és látványosan beállnak mögé, akkor a Márkitól eddig elrettent balosok visszatérnek, és talán végre bizonytalanokat is sikerül megszólítani. Persze messze nem egyedül MZP a baj forrása, a hat párt ténykedése önmagában is egy bukási tényező, de most róla beszélünk. Ha összezárnak, egységet mutatnak végre, akár még javíthatnak is. Épp itt volt már az ideje.

Kérdésként fölmerülhet: MZP meddig tűri a rárakott kötelet? Észhez térés, a realitással való (kényszerű) szembenézés helyet nem csupán egy álca a mostani látványos megjuhászkodása, amivel hallgatólagosan rokonszenet próbál ébreszteni a híveiben és a választások utánra gondol. De akárhogy is van, perpill a helyzet egyértelműnek látszik.

Serény Vélemény 2022.01.10. 17:21:41

@Boldeone2: az ellenzéki szavazók ezek szerint lúzerek.

Boldeone2 2022.01.10. 18:10:03

@Lesz még Magyar Köztársaság:
Èn pont fordítva látom: azzal , hogy MZP pártot nem tudott szervezni , sem frakciót alakítani nem tud, az ellenzèki pártok nyertek. Azok a kis pártok , akiket már le kellett volna váltani egy új , feljövő közèppártnak , így csak bebetonozták magukat, sőt , több helyük lehet mint korábban
A társadalom változást akarna, azért győzött MZP , viszont párt nèlkül nem lehet valós változást elèrni
A " momentum " pedig adott lett volna , egy erős , új közèppárt kièpítèsènek elkezdèsèhez.

ulpius66 2022.01.10. 19:20:50

@Boldeone2:

Hát ez egyértelmű!

Ha Márky Zay bejut a Parlamentbe, akkor a Párbeszéd frakciójába ül be!
(ha mán nem lehet saját frakciója........)

ulpius66 2022.01.10. 19:25:50

Mondjuk az elég nagy pofon lesz az MZP-nek, ha Vásárhelyen, Makón és környékén a Lázár nyer......
Pedig ha nyer egyéniben, akkor le kell mondania a Vásárhelyi polgármesteri tisztségről..... avagy, ha marad polgi, akkor újabb választást kell kiírni a körzetben......
(magam sem tudom melyik a jobb?????? ellenzéki parlamenti képviselő---- vagy egy megyei jogú város polgármesterének ........... nyilván ez csak akkor kérdés, ha nyer a Fidesz.....)

ulpius66 2022.01.10. 19:27:48

.... így aztán a Márky Zay egyszerre lesz regnáló polgármester, emellett folytat miniszterelnöki kampányt, és folytat kampányt a saját körzetében.........

TELJESEN NYILVÁNVALÓAN SZARIK A VÁSÁRHELYIEKRE!!!!!!! ÉJT NAPPALLÁ TÉVE KAMPÁNYOLNI FOG.......

Serény Vélemény 2022.01.10. 20:16:21

@Boldeone2: Először eljátszanak egy """""""""totáldemokratikus""""""""" , pojácáknak szánt műbalhét, és még annak az eredményéhez sem ragaszkodnak. Ezek után Mz/X-et le fogják cserélni, pedig elméletileg """""""demokratikus""""""""" módon választották meg.
Ha meg nem cserélik le, akkor meg azé' nem fognak rá szavazni, mert még a saját pártszövetségének is vállalhatatlan hülyeségeket beszél.
Fidesz 2/3-ad prolongálva.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.10. 20:55:24

@Boldeone2: "Èn pont fordítva látom: azzal , hogy MZP pártot nem tudott szervezni , sem frakciót alakítani nem tud, az ellenzèki pártok nyertek."

Ez is egy vetülete a dolognak. Ha abból indulunk ki, hogy vesztenek...abszolút logikus a hozzáállásuk. Miért lenne jó az nekik, ha a meglévő koncokon még inkább osztozniuk kellene?! De ugyanez a helyzet áll fenn abban az esetben is, ha győznének - akkor a hatalom tortáján kellene tovább osztozkodniuk. Te máshogy közelíted meg, neked van egy erős hited, hogy csak vele, Márki Zay Péterrel sikerülhet változtatni, amit most is megismételtél, és amit én...nos, erősen vitatok.

Nyilván az ellenzékiek nem akarják tovább szeletelni az ellenzéki tortát. Ez az ő szempontjukból egyébként érthető és legális álláspont, mint ahogy az is belátható, hogy a szövetségkötés eme hat alakulatra vonatkozott. 2020. december 20-án megállapodást kötött hat magyar ellenzéki párt a 2022-es országgyűlési választáson történő együttműködésről. Rögzítették, hogy közös listát és az összes körzetben közös jelöltet állítanak, és hogy a jelölteket, és a min. elnök-jelölt személyét előválasztáson fogják eldönteni. Amit tavaly annak rendje és módja szerint le is bonyolítottak. Az előválasztáson részt vettek egyéb, a pártszövetséghez nem tartozó pártok és civil szervezetek is, mint MZP mozgalma. A sors úgy hozta, hogy ő került ki győztesen, alaposan fölülírva az eredeti elképzeléseket. Faramuci helyzet, hogy akkor most mi van? Ha Márki-Zay megnyerte az előválasztást, de mozgalma (ami különben sem párt, ennél fogva nem is lehetne bevenni) nem vett részt az ellenzéki megállapodásban, van-e joga helyeket követelnie a közös listán? Úgy, hogy pártja nem is létezik, az előzetes megállapodásban meg pláne nem szerepelt. Erre megszületett az ellenzék válasza: nem.

Abban egyetértek veled, hogy amennyiben MZP pártja megszületne, az elsősorban a kis-és törpepártokra jelentene veszélyt. A Momentumra és a Párbeszédre. A listavezetővé avanzsált Márki határozott elutasítása a saját frakció alakításra leginkább ezek felől jöhetett, de a DK-nak és a Jobbiknak sem fűződik érdeke új vetélytárs megjelenéséhez.

Ez a leváltás amit említesz... értem, hogy MZP támogatójaként te képviselsz egy határozott álláspontot ezzel kapcsolatban, de ha megfordítjuk a dolgot, ugyan miért kellene a kispártoknak meghajolniuk Márki-Zay előtt? Alakítson pártot, és ha képes rá, szipkázza el a szavazóikat, de már csak a következő ciklusban és nem hónapokkal a választások előtt. Ez már a jövő zenéje lesz. Ha MZP a választások után nem durran ki, mint a lufi, hívei hajlandóak lesznek továbbra is kitartani mellette, akkor gyűjtse be őket. És próbálja elszívni más pártok szavazóit is, de pártok közötti versenyben, és ne úgy, hogy kikiáltunk valakit megváltónak, mert mi annak gondoljuk, és a többiek lesznek szívesek bedarálni magukat. És méltatlankodunk, ha erre azok nem hajlandók. Hát, naná hogy nem! Ez nem így működik.

"A " momentum " pedig adott lett volna , egy erős , új közèppárt kièpítèsènek."

Nekik is megvan a saját elképzelésük. Adják fel magukat, fuzionáljanak, mint amire az SZDP-t kényszerítették 1948-ban? Vagy egyszerűen adjanak teret a pártban Márkinak és tegyen amit akar? Egy önálló párt, könyörgöm...A Momentum Donáth Anna elnökké választásával amúgy éppen most fordult radikális balra. Korábban Donáth is kritizálta MZP viselkedését, mégpedig joggal. Orosz Anna ideiglenes elnöksége alatt a párt lojalitással viszonyult Márkihoz, ő maga jelen volt Márki eredményváró buliján, láthatóan elégedett is volt. De ő is leszögezte, hogy amúgy sok dologban nem ért egyet vele és a szövetségük inkább ad-hoc jellegű. Miért kellene feladniuk magukat??

Ez a hajó már elment. A következő ciklusban ellenzéki képviselőként (akár min. elnökként) MZP-nek lehetősége lesz továbbépítkezni. Most már nincs értelme feszegetni a kereteket.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.10. 20:58:11

@ulpius66: "Ha Márky Zay bejut a Parlamentbe, akkor a Párbeszéd frakciójába ül be!"

Upsz, erről elfelejtkeztem. De a Párbeszéd sem fogja feláldozni magát MZP-ért.

Boldeone2 2022.01.10. 21:41:39

@Serény Vélemény: Lehet hogy MZP hülyesègeket beszèl, a nemzeti populizmusban ez a normális, de , akik nem akarják Orbánt már egy madárijesztőre is leszavaznak . Majdnem mindegy már a jelölt szemèlye, de mèg mindig MZP a legjobb az ellenzèki oldalon. Olyan mint Orbán fiatalabb kiadásban . 2\3 nem reális

Boldeone2 2022.01.10. 21:51:11

@Lesz még Magyar Köztársaság: Meg kell èrteni az idők szavát ! Most nyílt tér egy igazi közèppártra, ahogy a szlogen mondja : sem jobbra ,sem balra, csak felfelè! Nyilván populista jelszó , de van benne alapigazság
Elmentem egy MZP gyűlèsre , meg az előválasztáskor , egy nagy egyetemi városban . A hallgatók között nagy számban volt jelen az egyetemi oktató figurák ès diákok . Nem csak Pálinkásèk, persze ő is ott volt ...Az egèsznek valóban jó hangulata volt, annyira sok jó arcú, különösen fiatal ember volt ott...
Valami elkezdődött Magyarországon ...Remèlem , MZP meg tud szervezni egy új közèputas pártot

Serény Vélemény 2022.01.11. 08:24:44

@Boldeone2: Párt= sok pénz, vagy sok munka. MZP se nem elég karizmatikus, se nem elég gazdag ahhoz, hogy belefogjon. Utoljára a Vona-féle jobbik próbálkozott be a középre zárással, de nem jött össze neki. Pedig lett volna értelme, mert a jobbik volt az egyetlen igazi, nem virtuális ellenzéki párt.

Billy Hill 2022.01.11. 16:45:05

@Boldeone2: "akik nem akarják Orbánt már egy madárijesztőre is leszavaznak" - ez fordítva is igaz; akik nem szeretnének madárijesztőt, azok fejvesztve mennek leszavazni Orbánra... :-)

Billy Hill 2022.01.11. 16:50:41

@Boldeone2: "Elmentem egy MZP gyűlèsre [...] Az egèsznek valóban jó hangulata volt, annyira sok jó arcú, különösen fiatal ember volt ott..."

Ha visszaemlékszel az előző ogy-választásra (vagy korábbiakra is akár), ott is napközben az a hangulat jött le az összes választási műsorból, hogy de jó is ez a nap, a demokrácia ünnepe, mindenki lelkesen áll a hosszú sorokban, szép és fiatal emberek lángoló lélekkel mennek leszavazni a Fidesz ellen...

Aztán meg láttuk az eredményt. Erősen gyanítom, hogy a kormánypártnak is vannak szép, de legalább is jóarcú, kedves tekintetű szavazói, és nem lehet mindegyik ronda meg öreg meg vidéki meg suttyó. :-) Különben nem jön ki a matek; és ugyanígy nem lehet megmagyarázni a "jobboldali" többséget a gazdag budai kerületekben meg a jómódú nyugati megyékben és városokban sem...

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.11. 17:15:35

@Billy Hill: "Erősen gyanítom, hogy a kormánypártnak is vannak szép, de legalább is jóarcú, kedves tekintetű szavazói, és nem lehet mindegyik ronda meg öreg meg vidéki meg suttyó. :-)"

Meg kell adni, a Békemenetről készült tudósításokban is lehetett látni tök normális, jó arcú fiatalokat, fiatal középkorúakat.

De nem is kell látni őket, az év elején életbe lépő népjóléti intézkedések főleg ezeket a generációkat célozzák. Hiba lenne azt hinni, hogy a mostani pénzszórás, de már előtte pl. a CSOK-kal vagy a Diákhitel alóli mentesítéssel ne nyert volna meg magának rengeteg fiatalt a rezsim.

Billy Hill 2022.01.11. 22:34:55

@Lesz még Magyar Köztársaság: Abszolút így van, egy sor embernek most már érdeke arra szavazni, hogy a juttatásai, lehetőségei megmaradjanak. Van egy olyan réteg (fiatal városi családok viszonylag jó keresettel), akiknek nem téma a többszintű szja (mert sejtik, hogy milyen módon lenne megint megcsinálva), a családi pótlék nyomatása az adókedvezmény helyett stb. stb.

Lehetett volna tenni sikeres kísérletet ennek a társadalmi csoportnak az ellenzékhez való édesgetésére, de jött egy óriási akadály, MZP, aki a kontrollálatlan szófosásával valószínűleg sokakat megijesztett. Ne legyen félreértés, az jó, ha valaki őszinte, csak ez a MZP típus pont emiatt nem alkalmas (országos) politikusnak, mert nem tudja kontrollálni, hogy mit mond el, és mit tart meg magának. Sörivó cimborának elsőosztályú lehet - de miniszterelnöknek nem biztos. (Most attól tekintsünk el, hogy ha nyer az ellenzék, akkor a koalíciós pártok tényleg őt szavaznák-e meg miniszterelnöknek...)

Ment a szöveg az ellenzéki nyilvános térben a "kiábrándult fideszesek" meghódításáról, de - annak ellenére, hogy vannak ilyenek, sokan is - az eddig felsejlő kilátások kellően elrettentőek ahhoz, hogy ők is leszavazzanak megint a Zorbánra.

Billy Hill 2022.01.11. 22:39:16

@Lesz még Magyar Köztársaság: Az pedig egy érdekes kérdés, hogy ki van "megvéve". Nem várható el a többségtől, hogy a vélt vagy a valós érdekeivel ellentétesen szavazzon egy választáson. Kézenfekvő ezért a gondolat, hogy mindenki szavazzon a saját belátása szerint, aszerint hogy ő mit gondol, mi a jó _neki_ - és akkor meglátjuk a végén, hogy melyik tábor volt nagyobb... Kevesen vannak olyanok, akik annyira altruisták, hogy aszerint adják le a voksukat, hogy másoknak milyen eredmény szerint lesz vajon jobb a sora a következő négy évben...

Serény Vélemény 2022.01.12. 11:04:40

@Billy Hill: Mondok egy példát: miközben a világ legesleghomofóbabb kormányának van kikiáltva a magyar kormány, ezenközben a bejegyzett élettársi kapcsolatban élők is visszakapják az általuk befizetett szja-t, ha van nevelt gyerekük.
Szóval itt lehet x darab olyan homoszexuális "pár", akik gyereket nevelnek, és az ellenzéki propaganda szintjén el vannak nyomva, közben igazából egyáltalán nincsenek hátrányosan megkülönböztetve.
Mi van akkor, ha sok homoszexuális érzi, hogy a ballib igazából nem az ő érdekeikben nyomja az lmbtq propagandát, és leszavaz a fideszre? Mert van mondjuk annyi esze, hogy neki sem használna, ha törölközőfejűek ezerszámra lézengenének errefelé is?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása