magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Időpazarlás

Egy időben abban hittem, naprakészen tájékozottnak kell lennem a mai valóságban. Mert különben nem leszek képes véleményt alkotni.

Aztán kiszámoltam, napi 10-12 óra megy el munkára és a vele kapcsolatos melléktevékenységre, még 6-8 óra olvásra, azaz átlag napi 18 órám foglalt teljesen felesleges, legalábbis közvetlenül haszontalan dolgokra. Valójában tehát alig napi 6 óra szabadiőm van valami értelmesre.

Ha viszont ezt arra használom fel, hogy naprakész legyek, az időm zömét el fogja vinni.

Ezért nagyjából 20 éve úgy döntöttem, szakítok a naprakészséggel. Azóta a következőket nem csinálom:

  • nem nézek sóműsorokat,
  • nem nézek sorozatokat tv-ben: ha valami nagyon jó, akkor megnézem letöltve, hogy legalább a reklámokat megspóroljom,
  • nem tájékozódom bulvárügyekben,
  • nem nézek/hallgatok modern zenét,
  • nem böngészek hosszasan szociális hálókat: itt sajnos a munkám miatt néznem kell egyes szociális hálókat, de munkaidőn kívül soha.

Csak a fentiekkel hatalmas időm szabadult fel. Ráadásul nem tömődik el a fejem marhaságokkal. Ugyanis nem igaz, hogy mindezt lehet felületesen csinálni, mindez mindenképpen hat az emberre: egyetlen megoldás a kizárás.

Milyen öröm is néha: az emberek tömegesen beszélnek valamiről, én meg azt se értem miről van szó, s külön rá kell keresnem az adott témára, amikor is kiderül, hogy tényleg felesleges lett volna ismernem ezt a témát. Egy példa: amikor pár éve világszám lett a Gangnam Style című koreai szám, én akkor tudtam ezt meg, amikor megjelentek róla paródiák.

Persze bennem is van azért bulvárvágy valamilyen szinten, szóval töredelmesen bevallom, az időm egy részét én se magasztosan töltöm el, a következő 5 bűnöm van e tekintetben:

  • Megbabonáznak a billiárdversenyek, így ezeket képes vagyok órákig nézni, szerencsére évente csak párszor van ilyen esemény, a kedvencem a sznúker, ott évente 3 fő verseny van. Tavaly amikor éppen sehol se lehetett nézni élőben ingyenesen a döntőt Brecel és Xintong között a UK Championshipen, képes voltam kifizetni az Eurosport fizetős csatornájának a díját, hogy ne kelljen másnapig várnom a felvételről való ingyenes megnézésre. S rászoktattam a múzsámat is, már ő is nézi.

  • A sci-fit szeretem, így ha egy sorozat sci-fi, képes vagyok akkor is megnézni, ha csak közepesen jó.
  • Érdekel a női divat, ezért időnként megnézek egyes YouTube-os divatcsatornákat: öltözködési, sminkelési, frizura tanácsok. Ez hasznos valahol a gyakorlatban is, gyakorlatilag én öltöztetem a múzsámat évek óta.

  • A művészi erotika mindig érdekelt. Kizárólag olyan, ahol nincs semmilyen meztelenség, se pornográf elem. A kedvenc műfajom: a vízes/nedves ruhás nők. Meg szoktam nézni egyesek új anyagait, beléjük nézek, s ha unalmas, nem nézem végig.
  • A műveltségi vetélkedők. Ez az egyetlen sóműsor típus, amit szeretek nézni.

Címkék: közélet
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7617245118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2022.02.09. 12:25:23

Azt vettem észre ha celebekről írnak valamit valahol, egyre többször van az hogy azt se tudom hogy az illető kicsoda. Azt hiszem ez így rendben van. Nem kell vele foglalkozni, el se kell olvasni mit írnak róla, elvégre számomra ismeretlen személy. A 3 sznúker nagy tornát én is nézem. Néha még a kissebeket is főleg ha még O'Sullivan versenyben van.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.09. 12:56:21

Még a mi időnkben jó volt a műveltségi kvíz, ma már köze nincs a műveltséghez

Gery87 2022.02.09. 13:54:18

Valóban, egy idő után az ember lemond olyan dolgokról mint pl aktuálisnak lenni zenében, divatban, celebekben, sztárokban, trendekben....egyszerűen annyi más kitölti az időt főleg ha vettük a fáradságot és találtunk magunknak hobbit, hivatást, családot....

"Érdekel a női divat, ezért időnként megnézek egyes YouTube-os divatcsatornákat: öltözködési, sminkelési, frizura tanácsok"

Régebben én is szoktam ilyeneket nézni:)
Nem értettem miért csak buzikat érdekel a női divat, mikor őket pont nem vonzza a női test.
És a normál férfiak miért fogalmatlanok ebben, mikor pont minket kellene érdekeljen mi áll, állhat jól egy nőnek. Én mindig megnézem azt is hogy vannak felöltözve és illik e hozzájuk.
Az épp aktuális férfi divat viszont abszolút hidegen hagy, mivel vagy díszköcsögnek öltöztet vagy idiótának:)

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.02.10. 14:32:09

Van egy ismerősöm, aki az MNB-ben igazgató. Egyszer mesélte, hogy mindenképpen beszélnie kellett Matolcsyval. Kért tőle időpontot, de nem nagyon akart adni, majd a végén megengedte, hogy ha tényleg ennyire fontos, akkor kap öt percet. Mikor bement hozzá,m azzal kezdte Matolcsy, hogy
-Nem tudja elmondani 3 percben?

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jó, ez már egy kicsit kóros, de tényleg vigyáznia kell az embernek az idejére. Én renget6eg feladatot pattintok le, amiről úgy ítélem meg, hogy fölösleges, vagy kis haszonnal jár. Ilyen pl. a hó eltakarítása. Úgyis elolvad. :-))))) Az asszonyt mindig perel érte, de természetesen sikertelenül. :-) Vásárolni is egyedül megyek, mert még régebben mentem a feleségemmel, de ő minden szart megnéz, ötször visszamegy stb. Én viszek egy listát, bedobom, oszt jó napot. A ruhavásárlás a legdurvább, azt már tényleg csak egyedül, ezt nem bírnám ki. Mikor megismerkedtünk, még nem voltak plázák, így végigjártuk az Astoria körül az összes cipőboltot. AZ elsőnél könyörögtem, hogy vegyük meg azt a cipőt, nagyon jó. Nem. Aztán a tizedik bolt után visszamentünk az első helyre, és megvettük ott. :-) A szülőértekezlet még előkelő helyen áll, de persze a csúcs a TV-nézés. Azt kell mindenekelőtt kiirtani. Ma már nagyon ritkán, csak focimeccsek, de az is csak a nagyon fontos.

Serény Vélemény 2022.02.10. 15:42:10

@fofilozofus: Havi négymillió + juttatások, az valami olyasmi, hogy azaz öt perc munkaideje kb 3-4 ezer jómagyar forintjába kerül az adófizetőknek... :D így ha megspórol egy-két percet, azzal velünk tesz yooot :)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása