magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A ballib értetlenkedés

Gyakori érv: a nyugatellenesek miért nem keletre mennek élni, befektetni, tanulni, nyaralni?

A kérdés valójában nem tartalmatlan, azaz ténylegesen is foglalkozni kell vele, nem lehet szimpla marhaságként lesöpörni mint a legtöbb ballib érvet.

Én először akkor szembesültem ezzel, amikor még messze nyugatpárti és liberális voltam. Szöget ütött a fejemben az a latin-amerikai sajátosság, hogy teljesen általános Latin-Amerikában 2 teljesen összeegyezhetetlen dolog együttes megjelenése:

  • vágy az USA-ba költözésre,
  • mély megvetése mindannak, amit az USA jelent.

Persze nem teljesem azonos a párhuzam, de erősen létezik.

Én azt hiszem a természetes emberi gyarlóság a legjobb magyarázat. A legjobb példa talán a nőkhöz való viszony az átlag férfiben. Az átlag kamasz fiú, fiatal férfi egyszerre csinál 2 teljesen ellentétes dolgot:

  • imádja a nagyon "nyitott" viselkedésű nőket, nem haboz élni az adódó lehetőségekkel e tekintetben,
  • amint azonban érzelmi köteléket alakít ki egy adott nő iránt, elvárja, hogy az a nő ne legyen nyitott, csakis az övé legyen minden tekintetben.

Kubában ez pl. teljesen patológikus méreteket ölt. Távolról meg lehet állapítani melyik kubai nőnek/lánynak van stabil párkapcsolata, akinek ugyanis van, az még az öltözködésben is visszafogott, ugyanis a partnere nem engedi neki a nőiesebb öltözéket.

Én ezt személyesen sose vittem ilyen végletekig. Számomra az volt a cél, hogy a mindenkori csajom legyen csak az enyém, ebben legyen "zárt", de ezzel együtt pl. az öltözködésben legyen maximálisan nyitott.

S - talán ebből következően - sose szerettem a nyitott viselkedésű nőket. Akkor se, ha a helyzet kedvezményezette lettem vagy lehettem volna.

Múzsámmal - persze nyilván nem most, amikor már öreg, hanem amikor még fiatal volt és az átlagvélemény szerint is szexis, csinos volt - sokszor megesett, hogy megkérdezték tőle, hogyan nézhet így ki, nem haragszom-e rá ezért én. Majd amikor elmondta, akkor haragudnék, ha nem így nézne ki, sokan nem értették.

De jól tudom. én vagyok a kisebbségi nézet.

Ahogy a nyugathoz való viszonyban is kisebbségi nézet az, hogy valaki nem szereti a nyugatot és nem is él a nyugat bájaival. Sokkal-sokkal gyakoribb az a választás, hogy megvetjük a kurvát, de azért élünk szolgáltatásaival.

Csak aztán ezt a nyugat hívei félreértik. Egyrészt azt hiszik, hogy a nyugat bájai nyugatpártiságot teremtenek. Másrészt azt, hogy a bájak népszerűsége egyben a nyugati rend valamiféle felsőbbrendűségét is jelenti.

Pedig a folyton kurvázó, feleségét megcsaló férfi is kellemetlenül meglepődne, ha a feleségéről megtudná, hogy időnként hobbiból kurva. Az meg egyenesen felbőszítené, ha a saját lányából lenne "szexmunkás" típus.

direkt nem saját kép: ez vagy fotómodell vagy partnert keres, elkötelezett nő nem lehet Kubában

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9017944978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.10.09. 08:52:20

De mért kéne nekem elhagyni a hazámat? Menjen az idegen innen nyugatra vagy keletre, ha nem tetszik neki Hungária.

tűz fal 2022.10.09. 11:25:47

@Deak Tamas:
Ott a pont. Ha a libernyák köcsögnek nem tetszik a demokratikus választás eredménye, akkor húzzon el ő.

Gógita 2022.10.09. 15:02:48

Már írtam Boldinak is: hogy mennyire erős, meg népszerű, meg vágyott és stabil a nyugati életstílus, liberalizmus, az akkor fog kiderülni, amikor baj lesz. Amikor fáznak majd, meg nem lesz elég termék a boltokban.

Ugyanis oké, hogy rend van, meg szépen nyírt a fű mindenhol, de ami valójában érték nyugaton a keletieknek az a TÖBB PÉNZ! A nagyobb anyagi JÓLÉT!

A többi csak mellékes körülmény.

Amióta világ a világ, a vándorlás iránya mindig az erősebb, gazdagabb felé, az aktuális birodalom felé volt. A fentiek miatt.

vasútihíd 2022.10.09. 15:39:25

A nyitott nők iránti vonzalom és az saját nő teljes kisajátítása disszonanciája legjellemzőbben a muszlim ott is az arab társadalomban jelentkezik ahol ugye a léha nők után a nyugaton loholnak de amikor hazaviszik őket akár burkába is csomagolják őket

littke 2022.10.09. 16:25:45

Szóval valaki már fent mondotta, a nyugat fő varázsa több pénz.

A szabadsság se rossz, mondjuk ami anno volt MO és a nyugat között, avagy ami ma Kína és a nyugat között van.

De senki se higgye el hogy itt ennek a szabadságnak nincsenek határai, és a fele csupán látszólagos. Jobb ha azt mondod/írod ami az elvárás.

Hülyítik itt az embereket rendesen, csak ügyesebben és finoman. Tegnap volt 53 éve, hogy nyugatra jöttem, volt időm ezt kifilózni....

Boldeone2 2022.10.09. 16:51:35

@Gógita: Amikor fáznak majd, meg nem lesz elég termék a boltokban."

- Ilyen nem lesz soha! Bevetted az MTV 1 agymosó propagandát!f

Ugyanis oké, hogy rend van, meg szépen nyírt a fű mindenhol, de ami valójában érték nyugaton a keletieknek az a TÖBB PÉNZ! A nagyobb anyagi JÓLÉT!"

- Na, ez egy óriasi tèvedès! A pènzen kívül van számos dolog ami sokkal jobb nyugaton . Egyszerűen minden szegmense jobb az èletnek , autonóm a társadalom , működik a civil szféra , az emberek egyszerűen boldogabbak...
Az egy másik , egy fejlettebb "világrend "
Pl ajánlok neked egy kirándulást Salzburgba, ott megtalálhatod a magasabb kultúrát. Minden ház szinte gyönyörű, igènyes, virágok mindenfelè, minden gazmentes, rendezett. Az emberek nyugodtak, kiegyensúlyozottak, nem egy Magyarország
Menj csak el Szabolcsba, mondjuk Mátèszalkára, szegènysèg ès remènytelensèg szinte mindenhol
Aki dolgozik - nem vicc - átlagban 200 nettót keres. Vannak a felesègemnek rokonai , úgyhogy első kèzből tudom mi a helyzet ...
A " lèt meghatározza a tudatot " egy idő után ha kiköltözik az ember az ilyen nyomott miliőből - rájön hogy szinte minden jobb nyugaton - át fogja venni a nyugati szemlèletet .
Kivève az örök veszteseket, aki mèg 20-30 èv kintlèt után sem jön össze a saját ház, alkalmi munkáról mennek alkalmi munkára , na nekik szar lesz a nyugat, de a többi ember teljes átalakuláson megy keresztül ...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.10.09. 17:08:30

@vasútihíd:

S a muszlim nő kötelezően léha a férje előtt. Smink, körömfestés, öltözet - minden szexis, csak más előtt takarni kell nagykabáttal.

Gógita 2022.10.09. 17:35:37

@vasútihíd: Van egy borzalmas film - a film jó, csak a tartalma durva - a Girls to buy (Lányok Dubajban), ami éppen erről szól. Néhol gyomrom kifordult, hogy a pénzért mire hajlandóak egyes nők.
A gazdag arab meg élvezi a "keresztény", "fehér" rabszolgákat porig alázni. :-(

Gógita 2022.10.09. 17:40:27

@Boldeone2: "Pl ajánlok neked egy kirándulást Salzburgba, ott megtalálhatod a magasabb kultúrát. Minden ház szinte gyönyörű, igènyes, virágok mindenfelè, minden gazmentes, rendezett. Az emberek nyugodtak, kiegyensúlyozottak, nem egy Magyarország "

PÉNZ.
Lásd még előtted littke hsz-ét!

Voltam Salzburgban is, nagyon szép.
Ahogy a mai Dubaj is. Pedig nem túl régen még kecskekergető arabok éltek ott, akik félévente fürödtek és sátrakban laktak.
PÉNZ!

Gógita 2022.10.09. 17:41:41

@Boldeone2: "Menj csak el Szabolcsba, mondjuk Mátèszalkára, szegènysèg ès remènytelensèg szinte mindenhol
Aki dolgozik - nem vicc - átlagban 200 nettót keres. "

Vagyis a PÉNZ!

Gógita 2022.10.09. 17:43:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De így zsákba macskát is vesznek feleségül, nem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.10.09. 17:44:18

@Gógita:

Fene tudja. Szerintem erre vannak a házasságközvetítők, akik nők, s megnézhetik a nőt előre.

Gógita 2022.10.09. 17:44:28

@Boldeone2: "A " lèt meghatározza a tudatot ""

Amit meg a lé határoz meg.

Boldeone2 2022.10.09. 18:11:04

@Gógita: Pont az a lènyeg: ha lesz pènze az embernek megváltozhat a mentalitása is, persze , nem feltètlenül ...
Ismered a mondást ? "Egy embert ki lehet hozni Borsodból\Szabolcsból, de a Borsodot\Szabolcsot nem..."
A mentalitás rossz....A pènzen felül az embernek meg kell tanulni viselkedni, az csak az alapfeltètele mindennek ...

Gógita 2022.10.09. 19:50:21

@Boldeone2: "A mentalitás rossz....A pènzen felül az embernek meg kell tanulni viselkedni, az csak az alapfeltètele mindennek ... "

Ehhez is pénz kell. Hogy színházba, kiállításokra, felolvasásokra, kulturális programokra tudjanak járni és ne a kocsma legyen az egyetlen elérhető intézmény vagy a többségnek a semmi, a négy fal otthon, meg a tv, olcsó Lidl-is sörrel.

Gógita 2022.10.09. 19:51:56

@cvsvrs: " orbán balkánt akar. orbánisták balkanizációt. "

Ilyenkor elmebetegnek gondollak. Ne haragudj! :-(

törppicur 2022.10.09. 21:13:50

@Boldeone2: Boldi, ne komolytalankodj.
Menj el Mátészalkára és meg fogsz lepódni.
Nem Salzburg, de attól is messza van, amit te gondolsz róla.
Tényleg javasoltam már neked Oroszország, Románia és mások megtekintését szemmel (nem ballib újságból, hamisított TV-ből.
Egyébként a feleséged rokonai egyrészt nem első kézből való információ, másrészt el sem tudom képzelni, veled milyen közös témája lehet egy nettó kétszázas mátészalkainak.

jónévez 2022.10.09. 23:46:50

@törppicur:
Ugyan. Boldeone hazudik, szokása szerint. Mint mindig.
Láthattuk már, mekkora a kifinomult műveltsége, az iskolázottsága, és most is, hogy mekkora a tájékozottsága. A feleségének még rokonai is vannak -ha már neki nem jutottak.
Vagy mégiscsak hazudik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.10.10. 08:35:16

@Gógita: ebben most kivételesen Boldllinek kell igazat adnom, és azt sem hinném hogy az általad vázolt kulturális programok lennének a megoldások.
Az iskola. Bizony az iskola a lényeg, ugyanolyan hazafias elhivatottságú tanárok, tanítók kellenének mint Klebelsberg idejében, elég elolvasni a Néptanítók lapját.
Anyám faluja tipikus jászsági lúzerfalu, cipőtalpból főzik a páinkát. Az ottani tanító Bolognában végzett collegicum hungaricumos, 30-40 évig tanított ott.
Az ötvenes években kitelepítették oda báró D. Pált, aki 1944 előtt nagykövet meg a külügy egyk osztályának vezetője volt. Ő Sztálin halála után - mint világlátott ember - besegített a földrajztanításban majd "szakköröket" is szervezett.
Szóval a Boldi-féle mérgező eszméket terjesztő fiatalok helyett ilyen "mérgező" mentalitású embereket kéne nevelnünk.

Gery87 2022.10.10. 16:24:47

@Gógita:

Lófaszt a pénz!
Ez mentalitás, szocializáció és ész kérdése!

Ugyanannyit kereső emberek között is hatalmas különbségek tudnak lenni hogy ki mennyire tartja rendbe a környezetét, mennyire figyel oda mások komfortjára: legyen az a szomszéd vagy egy utazás a buszon másokkal, egy váró, egy sorban állás, stb....ahhoz hogy ne cigányhifizz a buszon, ne óbégass mint egy állat, moss fogat, ne legyél büdös, ne mackóban menj orvoshoz, rend legyen a portádon, a kutyád ugasson minden szarra éjjel-nappal és ne dobd el a szemetet stb nem kell pénz!
De ez a magyar társadalom döntő része!

Pénz?
Menj át Szlovákiába nézd meg az udvarokat, utcákat (akár a déli magyar részen) sokkal tisztább, rendezettebb minden, hiába látszik hogy nem veti fel őket a pénz!

Ez a szeméthalmos, rendezetlen, gazos, kupis porta ez a balkán. Ez nem pénz, ez igényesség kérdése.

Gery87 2022.10.10. 16:26:51

@Gógita:

"Ehhez is pénz kell. Hogy színházba, kiállításokra, felolvasásokra, kulturális programokra tudjanak járni és ne a kocsma legyen az egyetlen elérhető intézmény vagy a többségnek a semmi, a négy fal otthon, meg a tv, olcsó Lidl-is sörrel. "

Semmi ilyesmi nem kell hozzá, csak egy normális közeg: család, barátok, ismerősök...a többi az csak plusz.

Gógita 2022.10.10. 17:49:01

Van igazatok, de sajnos egy ország/nép gazdasági fejlettsége, jóléte, pénzügyi helyzete egyértelműen korrelál a műveltséggel és az igényességgel is. Különösen hosszú távon.
Nem véletlen, hogy a több évszázada gazdag országokban vannak a csúcson. És a több évszázadon át kizsákmányolt, diktatúrákba kényszerített országok, meg a volt és mai gyarmatok kullognak utánuk.

Ez nem jelenti azt, hogy szegény nem lehet művelt vagy kulturált!
De a "nagy számok" szintjén egyértelmű az összefüggés. Hogy valóban a lét és a jóllét vagy rosszlét meghatározza a tudatot.

A kultúra is pénzbe kerül. Nem is kevésbe. Ahogy a jó oktatás is.

Gery87 2022.10.10. 21:12:05

@Gógita:

"A kultúra is pénzbe kerül. Nem is kevésbe. Ahogy a jó oktatás is. "

Az hogy apád megtanít arra hogy nem böfögünk meg fingunk a másik orra alá nem kiabálunk át az utca meg a kert másik végébe ha beszélgetni akarunk, meg nem tesszük közzé kihangosítással beszélünk a párunkkal vagy mit hallgatunk épp a buszon stb az nem pénz kérdése továbbra sem.

Az igaz lehet hogyha a relatív szegénység meg a született butaság találkozik akkor lesznek ilyen esetek.

A negyvenezer forintból élő kisnyugdíjasnál rendezett a kert, tisztaság van, a lehetőségekhez képest normálisan él, viselkedik...a több segélyből élő cigány meg eladja még az ablakokat is és kupi kosz, dzsuva bűz van a háznál!

GyMasa 2022.10.11. 11:25:24

@Gógita:
AZért, gyerekkorban, hogy olvasson, vagy Playstationnel játsszon/TV-t nézzen, az nem kerül túl sokba, és nagyban meghatározza a későbbi lehetőségeket.

GyMasa 2022.10.11. 11:29:40

@törppicur:
Nálunk, itt a faluban (Bajorország, 25km-re Münchentől) a házunk mellett van egy kb 1/3 focipálya méretű föves terület, kb 4 kandeláberrel a szélén.
Na, itt már 8 éve, amióta itt élek, nem sikerül levágni rendesen a füvet.
Valószínűleg ilyen kistraktorral vágják, mert a kandeláberek körüli kb 1-2m-en belül mindig meghagyják a gazt, és már rendes bokrok vannak az út szélén...
Csak annyi lenne a feladat, hogy jön egy ember egy szegélynyíróval, és az oszlopok körül IS levágja a füvet.
Na, ezt egyszer sem sikerült abszolválniuk...

GyMasa 2022.10.11. 11:30:33

@jónévez:
Nem-nem! Ő csak "téved".
MI vagyunk, akik még kérdést feltéve is hazudunk.

GyMasa 2022.10.11. 11:34:27

@Gery87:
"Lófaszt a pénz!
Ez mentalitás, szocializáció és ész kérdése!"
Ami ledig alapvetően pénz kérdése.
Már reggel hulla részegen nagyon nehéz ám olyan szocializációt biztosítani a gyereknek, amivel ki tud majd törni a nyomorból...
Ráadásul, ez nem egy egylépcsős folyamat, amikor a kis Lakatos Rómeó eldönti, hogy ő akkor most kitör a nyomorból, és sikerülni fog neki! (Természetesen ilyenek is vannak, de ehhez, szerintem jóval több kell, mint egy egyszerű ember.)
Ezek több generációs feladatok, amik simán elbukhatnak egy következő generáció hibái miatt.

Gery87 2022.10.11. 15:09:46

@GyMasa:

"Már reggel hulla részegen nagyon nehéz ám olyan szocializációt biztosítani a gyereknek, amivel ki tud majd törni a nyomorból..."

Akkor induljunk innen: a részegséghez pénz kell elsősorban vagy az hogy egy felelőtlen fasz legyél aki nem bírja ki nélküle akkor sem amikor apának, férjnek, munkavállalónak kell lennie?
Ez nem úgy megy hogy "ha már nincs pénz akkor egyből egy suttyó leszel"..."ha meg hirtelen van pénz akkor művelt úriember leszel."
Előbbi a "deklasszálódott polgár", utóbbi meg az "újgazdag proli!"
Az hogy a gyerekei milyenek lesznek azon múlik milyen környezetet, nevelést kapnak, mert ki lehet törni, elsősorban szellemileg....!

"Ráadásul, ez nem egy egylépcsős folyamat, amikor a kis Lakatos Rómeó eldönti, hogy ő akkor most kitör a nyomorból, és sikerülni fog neki! (Természetesen ilyenek is vannak, de ehhez, szerintem jóval több kell, mint egy egyszerű ember.)"

Nyilván nem, de Rómeó már beljebb van mert eleve ki akar törni és meg is próbálja...ő már elve nem akkora sutyerák.

"Ezek több generációs feladatok, amik simán elbukhatnak egy következő generáció hibái miatt. "

Így van, ezért sem pénz kérdése!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása